Yurduntepe’de festival coşkusu;

Yurduntepe’de festival coşkusu

Bu sene ilki gerçekleştirilen Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali’nde Yurduntepe Kayak Merkezi, 7’den 70’e her yaştan misafirlerini ağırladı....

2 sene önce faaliyete giren ve 5,6 kilometre uzunluğunda piste sahip olan Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen Kış Festivaline ilgi yoğundu. Festival kapsamında DJ eşliğinde müzik, canlı müzik, kızak yarışları, kar voleybolu, bilgi yarışmaları, meşaleli kayak gösterisi ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali’ne katılım sağlayan vatandaşlar, doyasıya eğlenerek, aktivitelerin tadını çıkardı.

Yurduntepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve halk katılım sağladı.

“İLİMİZİN HALK ETTİĞİ YERE GELMESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ MESAİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Festivalde konuşan Vali Avni Çakır, Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nin 2 sene önce büyük bir yatırımla devreye alındığını vurgulayarak şöyle devam etti; “Hem Özel İdare’miz hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız hem de Turizm Bakanlığı’mızın destekleriyle, güzel bir iş birliği sergilendi. Batı Karadeniz Bölgesi’nin en uzun ve en büyük kayak pisti böylece meydana gelmiş oldu. Bunun yanı sıra hem Özel İdare’miz hem de Kalkınma Ajansı’mızın desteğiyle iki tane günü birlik tesisimizin de devreye alınmasıyla beraber burada kayak severlere çok güzel bir şekilde ev sahipliği yapmaya başladık. Ilgaz Yurduntepe, her geçen sene bölgesinde çok daha fazla tanınıyor, çok daha fazla ziyaretçi akınına uğruyor. Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Bugün hem bölgedeki misafirlerimizdeki keyifli anlar yaşatmak hem de tesisimizi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Ben uzaktan yakından etkinliklere katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Kastamonu olarak hep birlikte ilimizin turizm anlamında hak ettiği yere gelmesi noktasında gece gündüz yoğun bir mesai sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçen ay açıklamış olduğumuz 2022 tanıtımı önceleyen eylem planında büyük bir ciddiyetle titizlikle uygulamaya koyuyoruz. Bu etkinlik de onlardan bir tanesiydi.  Akabinde de bölgemize seyahat organize eden firmalarla beraber bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Yıl içerisinde de turizmin tüm unsurlarını doğa turizmini, kayak turizmini, kültür turizmini, inanç turizmini önceleyen tüm kurum ve kuruluşları firmaları, seyahat yazarlarını davet edeceğiz. Gastronomi alanındaki gücümüzü de gösterme noktasında etkinlikler yapacağız. Karavan etkinlikleri, doğa yürüyüşleri tertip edeceğiz. Kastamonu’nun sahip olduğu güzellikleri inşallah çok daha geniş kitlelere tanıtacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “

ÇELİK; “AMACIMIZ, DÜNYANIN DİKKATİNİ KASTAMONU’YA ÇEKMEK”

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, programda yaptığı konuşmasında, Kastamonu’da son yıllarda turizm altyapısıyla ilgili ciddi adımlar atıldığını belirterek şöyle devam etti; “Özellikle kanyon bölgelerinde yaptığımız çalışmalar, altyapı çalışmaları, yine şehir merkezimiz ve ilçelerimizdeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması, restorasyonu, sokak sağlıklaştırma projelerimiz, bunun yanında yaz turizmine yönelik ilçe belediyelerimizin ve Özel İdare’mizin yaptığı çalışmalar, yine bunun yanında elimizdeki en büyük değerlerden bir tanesi olan Ilgaz Dağı, bununla ilgili yapılan altyapı çalışmaları... Kış turizmiyle ilgili alt yapı çalımlarına başladık ve belli bir aşamaya getirdik. 2 yıl önce bu tesisi de oteller bölgesindeki tesisimize ilaveten açmıştık. Fakat bundan bir buçuk ay sonra pandemi başladı. Daha yeni yeni bunun meyvelerini almaya başladığımızı görüyoruz. İnşallah bundan sonra bu oluşan altyapıyla birlikte tanıtım faaliyetlerinin daha da güçlendireceğiz. Elimizdeki sağladığımız imkânlarla amacımız, hem bölgenin, hem Türkiye’nin hem de dünyanın dikkatini çekmek. Kastamonu’nun amacı budur. Elimizden gelen her türlü gayretin içerisinde olacağız. Bugün de Yurduntepe ’deki etkinlik büyük ilgi görmüş. İnşallah bundan sonraki etkinlikler de aynı şekilde şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.”

 

VİDİNLİOĞLU; “KASTAMONU ARZU ETTİĞİ YERE MUTLAKA ULAŞACAK”

Son olarak Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu da Kastamonu’nun, içinde barındırdığı doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli yerlerinden biri olduğunu belirterek;  “Turizmin bütün bileşenlerini bünyesinde muhafaza ediyor. Yurduntepe de bu anlamda kayak severlerin pandemiden sonra uğrak yeri olacak.  Çünkü özellikle macera seven kayak severlerin burasını tercih etmesi için birçok neden olduğunu kayak severler söylüyorlar. Biraz daha rampanın dik olması ve aynı zamanda daha uzun olması dolayısıyla öyle zannediyorum ki tercih edilecektir. Dün kastamonudoğal.com’un tanıtımında birlikteydik, bugün de  Yurduntepe Kış Festivali’nde birlikteyiz. İnşallah Kastamonu arzu ettiği yere mutlaka ulaşacak. Bunu da el birliğiyle gayretle hepimize çok görev düşüyor. Hem yaz turizmi hem kış turizmi hem de bizim gastronomi anlamında yaptıklarımızla, önümüzdeki dönem Kastamonu çok büyük bir ivme kazanacağı bir önem olacak. Burada yoğun bir kalabalık var var, güzel bir hava ve kar yağışı var. Onun için kayak severler bugün buradan çok memnun ayrılacaklar. Bugün yine Valimizin öncülüğünde yaklaşık 25 tane turizm şirketi ile Kastamonu turizmine katkısı olması amacıyla bir araya geldik. Onlarla beraber bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Hem kayak noktasında hem diğer turizm bileşenleri noktasında şehrimiz en üst seviyeye gelecektir” dedi.















ü

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum