Arama
Arama Sonuçları
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Bu proje Kastamonu’yu ‘spor şehri’ yapacak
Kastamonu İl Genel Meclisi’nde “Spor Vadisi”nin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı
Arap turistler geliyor
KUVEYTLİ TURİZMCİLER, KASTAMONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Nisan sonunda Ilgaz’da kar devam ediyor
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan “Sen Anadolu’nun yüce bir dağısın” dizeleriyle türkülere konu olan Ilgaz Dağında, Nisan ayının son günleri olmasına rağmen kar yağışı etkiliyor. Ilgaz Dağında kar kalınlığı şu anda 5 santimetreye ulaştı.
2022’de projelere 4,3 milyar harcandı
2022 yılındaki kamu hizmetlerinin değerlendirildiği ve 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Avni Çakır başkanlığında düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile kurum, kuruluş müdür ve başkanları ile muhtarlar, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
‘72 projeye 395 milyon lira harcandı’
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili, Vali Avni Çakır başkanlığında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya, Vali Çakır’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, İGM Başkanı Güray Parçal ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.
Yurduntepe, Türkiye'nin gözdesi olacak
Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve aylık 115 bin TL bedelle tesislerin işletme hakkını eline alan Aras İnşaat bünyesindeki Kas Proje ve Yatırım A.Ş., Yurduntepe Kayak Merkezi'nin işletmesini resmen devraldı.
Türkiye’nin en uzun dağ bisikleti rotası olacak
Ilgaz Dağı’ndan başlayarak 7 ilçeden geçecek şekilde 318 kilometre uzunlukta Türkiye’nin en uzun dağ bisikleti rotası oluşturulacak.
İGM’de Kasım mesaisi sona erdi
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları dünkü oturumla son buldu. Toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi’nin teklifleri ve İl Encümenliği’ne üye seçimi yer aldı. Yetkin Köseoğlu İl Encümenliği Üyesi olarak seçildi.
“Kastamonu, hak ettiği noktaya gelecek”
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları, Kastamonu da gerçekleşti.
Ilgaz’daki hedef 150 bin turist
Yurduntepe Kayak Merkezi Müdürü Tuncay Sönmezışık, TUYED Yönetim Kuruluyla bir araya geldi. Sönmezışık burada yaptığı konuşmasında,bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, bu seneki ziyaretçi hedeflerinin 150 bin olduğunu dile getirdi.
Yurduntepe, yaz aylarında da mest edecek!
Kış aylarında verdiği hizmetle kısa sürede Türkiye'nin bir çok noktasındaki kayak severlerin uğrak noktası olan Ilgaz Yurduntepe Kayak Tesisleri, bu kez de eşsiz doğasıyla iddiasını konuşturacak.
100 günde 100 bin ziyaretçi
Ilgaz Dağı'nda faaliyetlerini sürdüren Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon sona erdi.
Ilgaz Dağı’nda yoğunluk yaşanıyor
Kastamonu ve Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı, kayak tutkunlarından yoğun ilgi görüyor.
Seyahat acenteleri at çiftliklerine hayran kaldı
2022 Yılı Kastamonu Turizm Tanıtma Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kastamonu Tanıştırma Turu’na katılan seyahat acenteleri, doğa turizmiyle öne çıkan Daday ilçesindeki doğal yaşam çiftliklerine hayran kaldı.
İGM Mart ayı toplantıları devam ediyor
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı olağan toplantıları devam ediyor.
“İlerleyen yıllarda çok daha iyi olacak”
Ilgaz Yöresel Market sezon başında Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde hizmete açılmıştı. Kastamonu’nun özellikle coğrafi işaretli ürünlerinin satıldığı Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde hizmet veren Ilgaz Yöresel Market, Kış Festivali’ne gelen ziyaretçilerin, uğrak mekânlarından biri oldu.
Yurduntepe’de festival coşkusu
Bu sene ilki gerçekleştirilen Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali’nde Yurduntepe Kayak Merkezi, 7’den 70’e her yaştan misafirlerini ağırladı.
Yöresel lezzetler, “maharetli ve üreten ellerle” tanıtıldı
Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali başladı. Festivalde Kastamonu’nun Kadın Kooperatifleri de yer aldı.
“Bu tarz faaliyetler daha sık olmalı”
2 sene önce faaliyete geçirilen ve kısa sürede tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine toplayan Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nin yıldızı, bu yıl ilki gerçekleştirilen Kış Festivaliyle daha da parladı. Yurduntepe Kış Festivali ziyaretçileri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı Yapılan etkinlikler hakkında gelen ziyaretçiler, böyle bir organizasyonun yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, aynı zamanda bu tarz festivallerin Kastamonu’da daha çok olması gerektiğine vurgu yaptı.
'Kastamonu, katıksız bir Türk şehridir'
World Turk TV'de yayınlanan ‘İlksen Efe ile Gezdik Gördük’ programının Kastamonu bölümüne konuk olan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilimizle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
7’den 70’e herkes Yurduntepe’de
Tüm Türkiye’de kısa sürede ilgi odağı olan Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen kış festivali start aldı.
Yöresel ürünler dijitale taşındı
Kastamonu'nun yöresel ürünlerini dijital platforma taşıyacak olan 'Kastamonudogal.com' hizmete açıldı.
İHH, yetimlerin yüzünü güldürdü
Kastamonu İHH İnsani yardım Derneği bünyesinde bulunan Yetimve Arama Kurtarma Biriminin düzenlediği ‘’Kış Şenliği’’ sloganı ile Kastamonu da bulunan yerli ve yabancı yetim çocuklar, Ilgaz Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nde gönüllerince eğlendi.
Yurduntepe'de Kış Festivali düzenlenecek
Kısa süre içerisinde başta Kastamonulular olmak üzere tüm Türkiye'den kayakseverlerin ilgisini çekmeyi başaran Yurduntepe Kayak Merkezi, Kış Festivali'ne hazırlanıyor.
Pakdemirli, Ilgaz'daki 'Yangınla mücadele' toplantısına katıldı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yle, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, hafta sonunda Ilgaz'da gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
Yurduntepe gururlandırdı!
Kastamonu'nun gözde kış turizm merkezi Yurduntepe Kayak Merkezi; pandemiye rağmen her geçen gün ziyaretçi kapasitesini arttırıyor. 2021 yılında 100 binden fazla turiste ev sahipliği yapan Yurduntepe; kısa süre içerisinde kayakseverlerin uğrak noktası olmayı başardı.
Ilgaz için ‘ortak’ çaba
İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı olağan toplantıları devam ediyor. Şubat ayı toplantılarının 4’ncü birleşimi Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi.
Ilgaz'da doluluk oranı yüzde 100!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı'na ziyaretçi akını sürüyor.