Yöresel lezzetler,  “maharetli ve üreten  ellerle” tanıtıldı;

Yöresel lezzetler, “maharetli ve üreten ellerle” tanıtıldı

Ilgaz Yurduntepe Kış Festivali başladı. Festivalde Kastamonu’nun Kadın Kooperatifleri de yer aldı....

Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin tanıtımı için alanda faaliyetlerini sürdüren Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi ile Kastamonu Sarı Konak Kadın Kooperatifi tanıtım için kendi ürettikleri ürünlerini kurdukları stantta gelen ziyaretçilere ikram etti. Kastamonu’da kadınların bir ve beraber tanıtım faaliyetleri için çaba göstermesi ise ziyaretçiler tarafından takdir topladı.

TÜFEKCİ; “SİYEZ TARHANAMIZI ÇOK BEĞENİYORLAR”

Kastamonu Sarı Konak Kadın Kooperatifi Başkanı Mihriban Tüfekci, şu ifadelere yer verdi;  “Siyez tarhana çorbamızı yapıp ikram ediyoruz. Hem Kastamonu’muzu tanıtıyoruz hem de Sarı Konak Kadın Kooperatifi’mizi tanıtıyoruz. Çorbamızı çok beğeniyorlar. Siyez Tarhana çorbamıza yoğun talep var, isteyeni çok. Valimiz kadın kooperatiflerine çok destek veriyor Özellikle Valimiz Avni Çakır başta olmak üzere, Yurduntepe’deki yetkililere, görevlilere, Özel İdarenin yetkililerine Sarı Konak Kadın Kooperatifi olarak teşekkür ediyoruz.  Kadın kooperatifleri olarak burada ürettiğimiz ürünlerimizin tanıtımlarını yapıyoruz. Gücümüz birlikteliğimiz.”

Sarı Konak Kadın Kooperatifi üyelerinden Süheyla Eralp, festival hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi;  “Çok güzel bir etkinlik bugün. Arkadaşlarımızla beraber ürettiklerimizi getirip buradaki ziyaretçilere dağıtıyoruz ikram ediyoruz. Her şey çok keyifli”

DURGUT; “GÖCE ÇORBASININ HİKÂYESİNİ DUYAN, DUYGULANIYOR”

Kastamonu Sanat İşleyen Eller Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut da düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi olarak bizler de festivalde yerimizi aldık. Bizim kooperatif olarak paketlediğimiz, Araç ilçemize ait yöresel Göce çorbamızı, İhsangazi ilçemize ait tescili alınmış ekşili pilavımızı burada misafirlerimize ikram ediyoruz. Yaklaşık bin 500 kişilik pişirdik. Hem ilimizin tanıtımını yapıyoruz hem de yöresel lezzetlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Bizlere gösterilen ilgiden çok memnunuz. Her kes çok beğeniyor. Özellikle de ekşili pilava rağbet azla. Göce çorbasının da zaten bir hikâyesi var. Bu hikâyeyi anlatıyoruz misafirlerimize onlarda duygulanıyorlar ve daha çok talep ediyorlar. Memnunuz güzel gidiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum