İGM Mart ayı toplantıları devam ediyor;

İGM Mart ayı toplantıları devam ediyor

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı olağan toplantıları devam ediyor....

Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı olağan toplantılarının 4'ncü birleşiminde Komisyon raporları yer aldı. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü.

MÜDÜRLÜKLER BİRLEŞTİ

Toplantının ilk gündem maddesinde Plan ve Proje Müdürlüğü ile Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü'nün birleştirilerek Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü olarak tek müdürlük adı altında kurulması hakkında hazırlanan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyon raporunu görüşüldü. Söz konusu raporda birleştirilmesinde herhangi bir sakınca olmadığı belirtilerek meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

“KAPIYI KALDIRIRSAK BU SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLUR”

Toplantının ikinci maddesinde, Ilgaz Yurduntepe Tesisleri, Milli Parklar alanında olmamasına rağmen giriş ücreti alındığı, Milli Parklar giriş ücreti ihalesinin yaklaşık maliyeti hazırlanırken Ilgaz Yurduntepe Tesisleri'ne gelen ziyaretçi sayısının ve giriş ücretinin hesaplanıp hesaplanmadığı ve Ilgaz Yurduntepe Tesisleri'ne gelen vatandaşlardan giriş ücreti alınmaması konularının araştırılması amacıyla hazırlanan Hukuk İşleri Komisyonu raporu görüşüldü.

Raporda; “Milli Park Sınırları içerisinde olmayan Ilgaz Yurduntepe Tesisleri’ne girişte ücret alınması hem turizmi etkilemekte hem de Ilgaz Dağı’nın eşsiz doğasından insanları soğutarak mahrum bırakmaktadır. Söz konusu kapının yerinin değiştirilmesiyle bu sorunun tamamen çözülecektir” ifadelerine yer verildi.

PARÇAL; “YOLUN 3’E AYRILAN KISMINA BİR GİŞE KONULABİLİR”

Konuyla ilgili olarak İGM Başkanı Güray Parçal; “Kapının orada Cumartesi Pazar günleri kalabalık olduğu zaman bizim tesislerimiz açık olduğunda o kapıda o kadar çok yoğunluk oluyor ki tek kişinin çalışmasından dolayı. Girişe kadar araba sırası oluşuyor. Bu da kış mevsiminde yukarıdan gelenler için tehlike arz ediyor. Yolun 3’e ayrılan kısmına bir gişe koyarak bunu çok rahat çözebiliriz. Kapıyı taşımalarına gerek yok. Sembolik olarak yine durabilir” İfadelerine yer verdi. Söz konusu rapor meclisin oy birliğiyle Milli Parklar Sinop Bölge Müdürlüğü ile Milli Parklar Kastamonu Şefliği ’ne gönderildi.

BAKIM VE ONARIM İL ÖZEL İDARE TARAFINDAN YAPILACAK

Toplantının 3'ncü maddesinde köylere hizmet götürme birliğine ait araçların bakım ve onarımı için birliklerin büyük sıkıntı çektiği, bu nedenle birliklerle İl Özel idaresi arasında protokol yapılarak bu hizmetler karşılığında bu araçların bakım ve onarım İl Özel idaresi tarafından yapılabilir mi konusu hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu görüşüldü. Köylere Yönelik Hizmet Götürme araçlarının bakım ve onarım giderlerinin karşılanması İl Özel İdaresine devri yapılması, modern ve rantabl olmayan araçların birlikler tarafından hizmetten çıkarılmasına diğer araçların ise yine kendi ilçelerinin hizmetlerinde kullanılmak üzere bakım onarım giderlerinin İl Özel İdaresi’nce karşılanması üzere devrinin yapılması komisyon tarafından uygun görüldüğü belirtildi. Söz konusu raporun, İl Özel İdaresi’ne gönderilmesi, meclisin oy birliğiyle karar verildi.

Kastamonu gelinde kaç adet toprak analiz laboratuvarı var, bunların kapasitesi ne kadar, yıllık kaç adet toprak analizi yapılmaktadır, Kastamonu genelinde bitkisel üretim yapan kaç çiftçi vardır, çiftçilerin toprak analizi yaptırma oranı nedir?' konulu yazılı önerge ile Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü'nce çiftçilerin bilgilendirilip bilgilendirilmediği konuları hakkında araştırma yapılmasını içeren önergeler hakkında hazırlanan Tarım Orman Ve Hayvancılık Komisyon raporu görüşüldü.Söz konusu rapor, meclisin oy birliğiyle Tarım İl Müdürlüğü  ve Ziraat Odalarına gönderilmesine karar verildi.

Son olarak İl Özel İdaresinin teklifleri görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi.  



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum