“Sizler bizlerin baş tacısınız”;

“Sizler bizlerin baş tacısınız”

Kastamonu Valiliği tarafından Şehit Aileleri ve Gazilere yönelik, Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde yemekli program düzenlendi....

Programa Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yücel Ercan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş,  kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Vali Avni Çakır, burada yaptığı konuşmasında; “Sizler, bizlerin baş tacısınız. Bizlere emanetsiniz. Sizlerin yüzünü güldürmek, gazilerimize şehitlerimize karşı dik duruşumuzu sağlıyor. Bu sebeple lütfen sizleri mutlu edecek imkânları bizlere verin. Çeşitli önerilerle bizlere gelin, inşallah her aktivitede birlikte olmaya çalışacağız. Sizlerin yüzünüzün gülmesi bizlerin yüzlerinin gülmesi ve geride bıraktığımız şehitlerimizin ebediyete intikal eden gazilerimizin rahat uyumalarını sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

SAVAŞ;BİZLERE DÜŞEN SORUMLULUK, ÇANAKKALE’Yİ UNUTMAMAK, UNUTTURMAMAK”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş; “İstiklal ve istikbalimiz için Çanakkale’de destan yazan kahramanları saygıyla minnetle şükranla anıyoruz. Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlığı ve vatanı uğuruna, gerektiğinde ne tür fedakârlıklar yapabileceğini ortaya koyan, büyük bir destandır. Aynı zamanda tüm olumsuz koşullara rağmen; iman, azim ve vatan sevgisiyle gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen kahramanların yazdığı büyük bir destandır. Bizlere düşen sorumluluk, Çanakkale’yi unutmamak, unutturmamak. Çanakkale Savaşı’ndaki heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de hissetmek görevimizi en iyi şekilde yapmak için çalışmaktır. Şehitlerimize şükran borucunu ödemenin yolunun; vatanımıza, bayrağımıza kardeşliğimize birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, vatan için şehadete yürüyen kahramanlara layık olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapma yolunda çalışıyoruz. Bundan 107 yıl önce nasıl birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde Çanakkale Zaferi’ni kazandıysak, bugün de aynı şekilde Kastamonu’da birlik, beraberlik içerisinde olmaya devam ediyoruz” dedi.

“KASTAMONU DEMEK YİĞİTLİK DESTANI DEMEK”

Vali Avni Çakır’a desteklerinden ötürü teşekkür eden İl Müdürü Abdullah Savaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Çanakkale’de en çok şehit veren illerimizden bir tanesi Kastamonu demek ülke zor koşullara düştüğü zaman ortaya çıkan yiğitlik destanı demektir. Kastamonu demek vatan sevdası demektir. Kastamonu demek vatan için elinden gelenin en iyisini yapmak demektir. Kastamonu demek, Türkiye demektir. Kastamonu varsa Türkiye de vardır. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Çanakkale Zaferinin 107’nci yıl dönümünü en içten dileklerimle tekrar kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde tüm şehitlerimizi rahmetle saygıyla şükranla anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.”

VİDİNLİOĞLU; “TÜRK VE MÜSLÜMAN KİMLİĞİNİ HEPİMİZİN SAHİPLENMESİ GEREKİYOR”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, gazi ve şehit ailelerinin karşısında konuşurken heyecanlandığını ve kelimelerin boğazında düğümlendiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “Beni en çok heyecanlandıran kelimeleri birbiri ardına dizemediğim topluluk, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin olduğu topluluktur. Boğazım düğümleniyor, kelimeler bir türlü peşi sıra gelmiyor. Çünkü yaşananlar az buz şeyler değil. Birçoğunuzun canından can gitti. Ama özellikle burada gençlerimiz ve çocuklarımız da varlar. Anadolu coğrafyasının nasıl vatan olduğunun mutlaka genç nesillere aktarılması lazım. Hep söylüyoruz, Şerife Bacı’yı Halime Çavuşu, Rahime Kaptanı dile getiriyoruz. Ancak bunları genç nesillere mutlaka hissettirmemiz lazım. Etrafımızda o kadar çok izi çekemeyen hasmımız var ki... Siz isteseniz de istemeseniz de, kabul etseniz de etmeseniz de Edirne’den öteye gittiğiniz zaman sizin bir kimliğiniz var Türk kimliğiniz ve Müslüman kimliğimiz. Herkesin inancı kendine diyebilirsiniz, herkesin milliyeti kendine diyebilirsiniz ama siz ne yaparsanız yapın görünen yüzünüz Türk ve Müslüman olduğunuzdur. Dolayısıyla bu kimliği mutlaka hepimizin sahiplenmesi lazım. O kahraman ecdada şehitlerimize ve gazilerimize layık olmamız lazım. Çanakkale bir neslin tamamıyla kendini feda ettiği Anadolu’yu vatan yapmak için cephede can verdiği çok önemli kilometre taşlarından bir tanesi. Belki de Türk tarihinde en önemli savaşlardan biridir. Çanakkale savaşı. Çünkü kolay değildi tamamen orantısız güce sadece süngü ve imanıyla karşı koyan bir gençlik.  Henüz daha lise öğrencisi bizi yok yazma hocam biz cepheye gidiyoruz diyen kahraman bir neslin mirası üzerinde oturuyoruz. Onun için bunu hepimizin iliklerine kadar hissetmesi lazım. Özellikle Kastamonu hiç işgal görmemesine rağmen Kastamonu ‘Şehitler Diyarı’ olarak anılır. Kastamonu ‘Evliyalar Şehri’ diye anılır. Kastamonu ‘Huzurun Şehri’ diye anılır. Kastamonu olmasaydı Milli Mücadele olmazdı. İnanıyorum ki bu ülke insanı, mutlaka bağımsızlığını kazanırdı ama çok zor kazınırdı. Çünkü Türk’ün olduğu yerde esaret yoktur. Türk boyunduruğa gelmez.”

“ŞEHİT YAKINLARIMIZI VE GAZİLERİMİZİ ÇANAKKALE’YE GÖTÜRECEĞİM”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu konuşmasında,  şehit ailelerine ve gazilere de Çanakkale sözü vererek; “Allah hepinizden razı olsun.  Bu vatanın vatan olmasında canlarıyla kanlarıyla mücadele eden şehitlerin yakınızsınız bu onur size yeter. Bizi de her hâlükârda ilin mülki amirleri olarak her sıkıntınızda yanınızdayız. Kapımız her daim sizlere açık, sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız. Sizin elinize diken batsa benim elime çuvaldız batar. Pandemiden dolayı bunu yapamamıştık ama inşallah havalar güzelleştikten sonra bahardan sonra şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi Çanakkale’ye götürme sözü veriyorum. Bunu özellikle okul çağındaki öğrencilerimizle yapacağız. Bunu en kısa sürede yapacağız ve Çanakkale’yi hepinizin iliklerine kadar hissetmelerini sağlayacağız” dedi.

ÇAKIR;GEÇMİŞİNİZLE NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR”

Sözlerine, sivil giyimi nedeniyle gazilerimizden ve şehit ailelerinden özür dileyerek başlayan Vali Avni Çakır, bu durumun yapılacak aktivitelerden dolayı olduğunu belirterek şöyle devam etti; “Bugün Çanakkale zaferinin 107’nci yıl dönümü aynı zamanda 18 Mart Şehitler günü.  Bugün tüm yurdumuzda olduğu gibi Kastamonu’da da şehitlerimize ve gazilerimize yakışır şekilde biz de bir takım etkinlikleri yaparak kendilerine olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmeye çalıştık. Baş tacısınız. Sizler Şerife Bacıların torunlarısınız, sizler Osmanlıyı 500 sene Osmanlı Sancak merkezi yapmış bir neslin torunlarısınız. Yine sizler Çanakkale’de bundan 107 sene öncesinde olduğu gibi yurdun 4 bir noktasında vatanın birliği bütünlüğü noktasında en çok şehit veren bir neslin torunlarısınız topluluğusunuz. Siz Kastamonu’sunuz. Dolayısıyla sizler bu noktada en ön safta her daim koşturmuş insanlarsınız. Geçmişinizle ne kadar gurur duysanız azdır biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Ben de bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu sözler samimiyetten yürekten gelen sözlerdir. Hepiniz bizlerin baş tacısınız. Bizlere emanetsiniz. Sizlerin yüzünü güldürmek, gazilerimize şehitlerimize karşı dik duruşumuzu sağlıyor. Bu sebeple lütfen sizleri mutlu edecek imkânları bizlere verin. Çeşitli önerilerle bizlere gelin, inşallah her aktivitede birlikte olmaya çalışacağız. Sizlerin yüzünüzün gülmesi bizlerin yüzlerinin gülmesi ve geride bıraktığımız şehitlerimizin ebediyete intikal eden gazilerimizin rahat uyumalarını sağlayacaktır. Ben tekrar bu vatanın birliği, bütünlüğü noktasında şehit olan başta aziz şehitlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize cenabı Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize siz değerli büyüklerimize kardeşlerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Mekânları cennet olsun.”

 

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrasında İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından yemek duası yapılarak şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen aktivitelere geçildi. Kızak, teleferik ve kar motoru ile aileler ve çocukları eğlenceli vakti geçirdi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum