Arama
Arama Sonuçları
İş dünyasının büyük buluşması KASTEXPO başlıyor
Kastamonu iş dünyasının buluşma arenası olacak KASTEXPO (Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı), 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 3. salonda inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirecek
İş dünyasının büyük buluşması KASTEXPO başlıyor
Kastamonu iş dünyasının buluşma arenası olacak KASTEXPO (Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı), 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 3. salonda inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirecek
Komşuda ilk kadın oto yıkamacı
KOSGEB'in kadın girişimcilere sunduğu destek ve faizsiz kredi imkânından faydalanan Merve Soyçeken, büyük çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu sanayi sitesinde iş yerini açtı.
Hedef, hedef büyütüyor
Türkiye genelinde 3’üncü, Batı Karadeniz’de ilk sırada…
Beşiroğlu Pide Kebap Salonu, Kastamonu'nun damak zevkine hitap ediyor...
Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonu, Kastamonu'da lezzetiyle fark yaratmaya devam ediyor. 16 yaşından bu yana bu sektörü bildiğini ve içerisinde olduğunu belirten Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonunun sahibi Erkan Beşiroğlu, kullandığı et ve sebzeleri de günlük olarak temin ediyor. Ustalıkla ürettiği ürünlerle, Kastamonuluların damak zevkine hitap eden Erkan Beşiroğlu, Karabük Safranbolu'da bayi açmayı hedefliyor.
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
Sel mağduru esnaflar KOSGEB'in imkanlarından faydalanacak
İl müdürleri Cide'de KOSGEB'in sel mağduru esnaflara sunduğu 1 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi imkanları hakkında bilgi verdi.
KOSGEB borçları silindi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesinde kalkınma ve istihdamı destekleyerek üretimi canlandırıp sanayiyi yeniden ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
KOSGEB'den yalın dönüşüm desteği
Bakan Kacır, "Sürdürülebilir büyümenin anahtarı verimliliği, ülkemizin tamamına yayarak işletmelerimizin gelişimine rehberlik edeceğiz" dedi.
Selden zarar gören işletmelere “acil destek” kredisi
2023 yılında yaşanan yoğun yağış, sel ve heyelan felaketinden etkilenen 'KOSGEB Veri Tabanı’nda kayıtlı, aktif durumdaki işletmelere yönelik Acil Destek Kredisi Programı’nın başlatıldı.
Başkan Civelek'ten selden zarar gören ilçe esnafına çağrı
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'ten son dakika açıklaması geldi. Başkan Civelek açıklamasında, KOSGEB Acil Destek Paketi'nin devreye alındığını ve devreye alınan destekten Haziran ve 8-9-10 Temmuz’da sel felaketinden etkilenen illerdeki KOBİ’ler yararlanabileceğini açıkladı. Başkan Civelek açıklamasında; " AFAD tarafından tespitleri yapılan yaklaşık 40 Azdavaylı esnafımız bu destekten faydalanmak için KOSGEP Kastamonu Müdürlüğü’ne Pazartesi gününden itibaren başvuruları yapabilecekler" dedi.
Eczacıların talepleri, Bakan Yardımcısının masasında
Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Arman Üney ve TEB II. Başkanı İhsan Orkun Yılmaz beraberindeki heyetle, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’u ziyaret etti.
KOBİ’ler gücünü KOSGEB ile artırıyor
KOSGEB destek programları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesinde ve rekabetçiliğinin artmasına katkı sağlıyor.
Sel bölgesindeki KOBİ'lere acil destek kredisi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Karadeniz’de sel felaketinden etkilenen illerdeki işletmelere KOSGEB tarafından "Acil Destek Kredisi" sağlanacağını duyurdu.
Dünya Bankası’ndan deprem bölgesine 1 milyar dolar!
Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 milyar dolar tutarında bir finansmanı onayladı.
Selden etkilenenlere 300 bin TL kredi desteği!
Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinden etkilenen Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'daki işletmelerin acil ihtiyaçları için sıfır faizli, 12 ayı ödemesiz ve 36 ay vadeli 300 bin liraya kadar kredi desteği verecek.
KOBİ’lere 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB eliyle KOBİ'lerin yenilenebilir enerji, yeşil dönüşüm yatırımlarını, TÜBİTAK eliyle de döngüsel ekonomiye ve karbon salınımını azaltmaya yönelik AR-GE projelerini destekleyeceklerini söyledi.
KOSGEB'den destek kredisi
KOSGEB aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu sel felaketinin yaşandığı illerdeki selzedelere 300 bin TL kredi verecek.
Selden etkilenenlere para desteği
KOSGEB, Karadeniz bölgesinde meydana gelen yoğun yağış ve su baskınlarından etkilenen Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerindeki KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılayarak, faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı
İntegral Enerji’nin araç şarj istasyonu hizmette
İntegral Enerji firmasının üretimini yaptığı ‘Elektrikli Power Şarj İstasyonu’ hizmete girdi.
40 KOBİ destek almaya hak kazandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında yürütülen “BAKAP 2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı”na yapılan proje başvurularının teknik ve mali değerlendirme süreçleri tamamlandı. Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren 40 KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme) destek almaya hak kazandı.
10 Mart Cuma günü seçim kararı alınacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin ise tüm borçlarını siliyoruz. Depremde ağır hasara uğrayan yerlerde esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli, yarısı Hazinenin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz” dedi.
Proje Başvuru Süresi Uzatıldı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiile yürütülen“2023 Yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı’na yapılacak proje başvuruları 31 Mart 2023 tarihine uzatıldı.
BAKAP Ortak Finansman Destek Programı ilan edildi
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında yürütülmek üzere “2023 yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı ilan edildi. Program kapsamında KOBİ’lere 20 milyon TL bütçeli finansman desteği sağlanacak.
"50 milyon liralık bir kaynak sağladık"
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.İş adamlarının katıldığı toplantıda, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol açıklamalarda bulundu.Erol, KOSGEB’in KOBİ’leri ve girişimcileri destekleyen bir kamu kurumu olduğunu, ilimizde ise faaliyetlerini son hızla sürdürdüklerinden bahsederek; “İŞGEM de KOSGEB’in bir parçası oluyor, Avrupa Birliği projesi olarak ilimize kazandırdık. Orada 22 tane aktif işletme yetişiyor. Mezun ettiğimiz işletmeler var, bunlar içerisinde ihracat yapanlar da mevcut” dedi.
KOBİGEL’de destek üst limitleri arttı
KOSGEB, 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak çıktığı “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrıların hem kapsamını genişletti hem de destek üst limitlerini arttırdı
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.
KOSGEB’den Borsa’da bilgilendirme
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu İl Müdürlüğü ile Kastamonu Ticaret Borsası işbirliğinde, Kastamonu Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu Ticaret Borsası olarak tüm çabamız ve gayemiz, tüm üyelerimizin ve Kastamonu’nun önünü açacak politikaların geliştirilmesine katkı sunmak, ticari hayatta ihtiyaç duyulabilecek her noktada destekleyip elimizden geleni doğru bir şekilde yapmaktır” dedi.