İntegral Enerji’nin araç şarj istasyonu hizmette;

İntegral Enerji’nin araç şarj istasyonu hizmette

İntegral Enerji firmasının üretimini yaptığı ‘Elektrikli Power Şarj İstasyonu’ hizmete girdi....

Yüzde 95 oranında yerli ve milli imkanlarla hayata geçirilen istasyonun Kuzeykent Mahallesi’ndeki açılış ve tanıtım törenine AK Parti Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Power Şarj Genel Müdürü Metih Akhan ile çok sayıda davetli katıldı.

KIŞLI: “GELECEĞİMİZİN TEKNOFEST GENÇLİĞİ İLE YÜKSELECEĞİNİN FARKINDAYIZ”

Hz Pir Camii İmam-Hatibi Asım Kısa’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İntegral Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kışlı; “2013 yılında KOSGEB desteği ile 1453 enerji firmamızla başladığımız ticari hayatımıza, 2016 yılında Diriliş Enerji, 2019 yılında İntegral Sayaç olarak yüksek teknoloji akıllı sayaç imalatı ile devam ettik. Bizler kazandığımızı hiçbir zaman refahımıza, şahsi isteklerimize harcamadık. Devamlı üretim, devamlı yatırım ve sonucunda istihdam sağladık. TEKNOKENT’te yaptığımız AR-GE çalışmaları ile birçok gencimizi yetiştirdik. Geleceğimizin TEKNOFEST gençliği ile yükseleceğinin farkındayız. Bizler biliyoruz ki ülkemizin geleceği güçlü yarınları milli teknoloji hamlesi kapsamında katma değeri yüksek olan teknoloji ürün üretimiyle olacaktır. Türkiye yüzyılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin üretim gücü durmayacak, yorulmayacak her daim çalışacağız. Açılışını yapacağımız yüzde 95 yerlilik oranına sahip şarj istasyonumuzla yenilebilir enerji sistemlerimizle siz değerli hemşerilerimize hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kışlı’nın konuşmasının ardından, açılışa katılamayıp telgraf gönderen Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ORTEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akça, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Doğan, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün'ün mesajları okundu.

AKHAN: “ÜRÜNÜN YERLİLİK ORANINI YÜZDE 95'E ÇIKARDIK”

Törende bir konuşma yapan Power Şarj Genel Müdürü Metin Akhan ise, dünyada yenilebilir enerji ile ilgili çok büyük yatırımların yapılmaya devam ettiğine dikkat çekerek; “Bundan bir yıl önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank fabrikamızı ziyaret ettiğinde üretim hattını, kendisinin ürünle olan bilgisi bizleri daha çok şekillendirmiştir. Ve kendisine o dönem söz verdik; bir yıl önce mevcutta görmüş olduğunuz ürünün yerlilik oranı yüzde 70'ti, 1 yıl içerisinde çalışarak bu oranı yüzde 95'e çıkardık. Allah nasip ederse ilerleyen zamanlarda inşallah bu oranı yüzde 100 yapacağız” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Halil Uluay da konuşmasında şunları kaydetti; “Dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermeye devam ediyoruz. Gençlerimizden ricam; buna benzer yatırımlarla Türkiye'nin kalkınmasına bir nebze olsun katkı sağlamalarıdır.”

ÇELİK: “TÜRKİYE, SANAYİDE DE BÜYÜYOR”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik; “Türkiye yerli ve yenilenebilir enerjide yüzde 60'ı aşmış durumda şu anda. Bu şu demek; Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının azalması demek ve bir taraftan da hep konuştuğumuz cari açık problemimizin yavaş yavaş ortadan kalkması demek. Türkiye bir taraftan 20 yıldır her alanda büyüyüp gelişirken ihracatını da arttırdı 36 milyar dolardan aldığımız yıllık ihracatımız 20 yılın sonunda 254 milyar dolara ulaştı. Tabii ihracatımız arttı ama bir taraftan da ithalatımız oluyor aradaki fark da enerjiden kaynaklanıyor. 2022 yılı içerisinde Türkiye'nin doğalgaz, petrol ödemiş olduğu yıllık bedel yaklaşık 100 milyar dolar. Eğer enerjide biz bu parayı dışarıya ödememiş olsak fazla veren bir ülke haline gelmiş olacaktık. Fazla veren ülke ne demek, sürekli zenginleşen bir ülke demektir. Bir taraftan yerli ve yenilenebilir enerjideki artışımız devam ederken kurulum gücümüz de arttı. Türkiye'deki kurulum gücü neredeyse 20 yılda 3 katına çıkmıştır.  Ve bunun devam etmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye sanayide de büyüyor. Elektriğe enerjiye doğalgaza olan ihtiyacı her gün her ay her yıl artmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu hamleler Türkiye için çok değerli çok önemlidir. Avrupa ülkeleri dünyada dünyadaki ülkeler kapatmış oldukları nükleer santralleri tekrar devreye alırken Bizim sadece birincisini yapmakta olduğumuz nükleer santrale maalesef karşı duruyorlar. Türkiye bu süreci kaçırmıyor hamdolsun, geçmiş dönemlerde Türkiye bazı teknolojik süreçleri kaçırdı. Ama son dönemlerde özellikle elektrikli araçlar enerji konusunda Türkiye belki de dünyada belli bir seviyede yol alıyor. İşte bu açıdan kardeşlerimizin ortaya koyduğu bu girişim Kastamonu için Türkiye için çok değerli."

ÜNLÜ: “AVRUPA ÜLKELERİ, TÜRKİYE'DEN ALDIKLARI SOBALARLA, BATTANİYELERLE KIŞI GEÇİRDİ”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ise; “Enerji bir ülkenin bağımsızlık sembollerinden birisidir. Enerjimiz olmadığı zaman Ukrayna Rusya savaşını gördük. Oradaki doğalgazın Avrupa'ya ulaşmaması ile beraber Avrupa ülkelerinin Türkiye'den aldıkları sobalarla, battaniyelerle kışı geçirdiğini ne kadar zorlandıklarını üretimlerinin durduğuna hep beraber şahit olduk. Güneş enerjileri çok hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Biz bir taraftan doğalgazımızı çıkarıyoruz bir taraftan santralleri oluşturuyoruz" diye konuştu.

İLK ŞARJ TESLA’YA…

Konuşmaların ardından şarj istasyonunun testi Tesla aracının şarjı ile yapıldı. İlk şarj ile hizmete başlayan istasyonun kurdelesi dualar eşliğinde yapıldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum