MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi;

MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı....

Düzenlenen 2. Hasbihal toplantısına, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmez, İl Müftüsü Bekir Derin, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Duran Cesur, Defterdar Musa Avcu Tarım İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, KOSGEB Müdürü Nevzat Erol, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Belediye Meclisi Üyesi ve İşadamı Zeki Kebeci, MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, MÜSİAD Yönetimi ve Üyeleri ile davetliler katıldı.  Düzenlenen toplantıda İl Müftüsü Bekir Derin tarafından dua yapıldı. 


SEVGİLİOĞLU; "HİZMET ÇITASINI HEP YUKARILARA ÇIKARMA ÇABASINDA OLDUK"

MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu yaptığı konuşmasında, “Bugün 33 yaşına basan kurulduğu günden bu yana daima hakkın ve hakikatin, istikrar ve milli iradenin yanında yer alan Müstakil Sanayici ve İş adamaları Derneği; ideallerinden asla vazgeçmeyen, dürüst, gayretli, fedakâr, memleketine ve davasına tutkulu, aşk ile çalışan iş insanlarının bir araya geldiği, köklü bir medeniyet hareketi,  güçlü bir iş birliği ve sermaye platformudur. Bizlerde MÜSİAD Kastamonu Şubesi olarak; Yönetim kurulumuz, Genç MÜSİAD’ımız ve üyelerimizden oluşan ailemizle birlikte, bu ilkelerle ve bu ruhla, kadim kentin kalkınması, ihracatının ve istihdamın artması için hep beraber gayret gösterdik, gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren teslim aldığımız hizmet çıtasını hep yukarılara çıkarma çabasında olduk.  Bu bağlamda üye, kurum ve iş insanlarını ziyaretlerimiz yanında istişare ve hasbihal toplantıları yaptık. Bu etkinliklere zaman zaman bazı kurum amirlerimizi ve STK başkanlarını da davet ettik.  Birlik ve beraberlik ruhuyla,  üyelerimiz arasındaki dayanışmayı geliştirmeyi hedeflediğimiz, beraber sorunları, sıkıntıları tartışarak, çözüm önerileri getirdiğimiz bu toplantılarımızda birini daha bu gün sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz.  Ailelerimizle beraber geniş katılımlı yaptığımız bu hasbihal toplantımızda bizleri yalnız bırakmayan Vekilimiz Halil Uluay’a, Orman Bölge Müdürümüz Fahri Sönmez’e, Müftümüz Bekir Derin’e, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürümüz Duran Cesur’a, Defterdarımız Musa Avcu’ya Tarım İl Müdürümüz Bekir Yücel Tanrıkulu’na, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel’e, Kosgeb Müdürümüz Nevzat Erol’a, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu' ya, şehrimizin aranan sevilen iş insanı Zeki Kebeci abimize, Türk Basın Birliği ve  İl İnsan hakları Derneği Başkanı Cengiz Muhziroğlu’na uzaktan ve yakından gelen tüm üyelerimiz ve ailelerimize şükranlarımı sunarım” dedi.

Sevgilioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sahabe efendilerimiz bir gün peygamber efendimize 'Müslüman'ın hangi ameli daha hayırlıdır?' diye sormuşlar. Efendimiz 'Tanıdık tanımadık herkese yemek yedirmen ve selam vermendir' diye buyurmuşlardır. Bugünkü ikramlarımızı sunan ve sahiplenen Genç MÜSİAD Başkanımıza ve üyelerine bu hayra nail oldukları için tebrik ve teşekkür ederim. Bir teşekkür de Yönetim Kurulu üyemiz Yılmaz Uzan’a yapmak lazım. Memleket sevdalısı bu kardeşimiz üç yıllık zorlu bir süreçten sonra bölgemizde tek olan farklı konseptte bir turizm tesisi kazandırdı ilimize. Kastilya isimli bu kırsal turizm tesisini şehrimizin turizmine ve gastronomisine kazandırdığı için Yılmaz bey ve eşi Suzan Hanımefendiye de teşekkürlerimiz sunarım. Rabbim hayırlı kazançlar versin. Allah birliğimizi, dirliğimiz daim eylesin” diyerek tamamladı.

 

ÖZCAN; " BÜYÜKLERİMİZİN BİZE GÖSTERDİĞİ YOLDA DEVAM EDİYORUM"

Genç MÜSİAD Başkanı Onur Özcan da, “Biz bu durumları, bu çalışmaları büyüklerimizden görüyoruz. Büyüklerimizin bize gösterdiği yolda devam ediyorum. Onların bize gösterdiği saygı, sevgi ve bu ticaret ahlakıyla alakalı verdikleri öğütleri hepsini kullanarak biz yolumuzda ilerlemeye çalışıyoruz. İlk önce Ahmet Başkan'ımıza daha sonra siz bütün büyüklerimize teşekkür ederiz” dedi.


ULUAY; "BU TÜR GÜZEL MEKÂNLAR İLİMİZE RENK KATIYOR"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ise, “Öncelikle MÜSİAD'a bu organizenin sahibi olduğunu öğrendiğimiz yine Genç MÜSİAD'a teşekkür ediyoruz. Bu tesis için de teşekkür ediyorum. İşletmelerde toplantılarında diye bir kavram var. Bunları çok sizin yanınızda, işadamlarının yanında değinmek haddime değil ama bu tür güzel mekânlar ilimize renk katıyor. Bu tür tesisler kalitesine büyük katkı sağlayan mekânlardır. Bu mekanlar şehrimizin dıştan tan görünüşünün ya da şehrimize gelen misafirlerimizin ya da şehrimizde yaşayan hemşehrilerimizin hayat kalitelerini arttıracak mekânlardır. Bu vesileyle mekân sahibi ağabeyimize de hem cesareti için hem de böyle bir fikri Kastamonu'ya kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Yine başkanımın söylediği gibi ailecek eşleri ve çoluk çocuğuyla birlikte bu tesis ilimize kazandırıldı. Aile desteği olmadan böyle bir cesaretli işe de girilmez.  Bununda farkındayız.  Ben sözlerimi çok fazla da uzatmadan bizleri de aranıza bu programa davet ettiğiniz için sayın başkanım başta olmak üzere tüm aileye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


UZAN; " MÜSİAD’LI OLMAK HAKİKATEN BİR AYRICALIKTIR"

Kastilya Turizm Tesisi hakkında konuşma yapan Tesis Sahibi ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Uzan da yaptığı konuşmasında, “Tesisimiz toplamda 55 bin metrekare alan üzerine kurulu, içerisinde bulunan aktiviteleri hayata geçmişlerini ve geçici olaraktan ikiye ayırayım. Girişte 8 araçlık bir karavan kamp alanımız var. 8 tane karavanımızı aynı anda konaklatabiliyoruz. Bunların temiz sularını, elektriklerini, gri sularını ve atık suları olan siyah sularını hepsini karşılayabiliyoruz. Onun hemen üzerinde belki sizler için dağa gidip dağda bir kamp yapmak zor bir iş olabilir ama bir geceyi çadırda geçirmek isterseniz çadırınızı alıp bize gelebilirsiniz çadır kamp alanımız mevcut. Çadırınızı kurup istediğiniz kadar burada konaklayabilirsiniz. Onun haricinde hep yengelerle istişare ettiğimizde bizden bir talepleri vardı. Bizden yüzme havuzu talepleri vardı. Biz o yüzme havuzlarının Aquaparksız olmayacağını düşündük ve yanlarına birer de Aquapark ekledik. Aquaparklı yılın 12 ayı 365 gün kışın ısıtmalı olmak üzere hizmet verecek bay bayan ayrı, yüzme havuzlarımız, Aquaparkımız, Türk hamamlarımız ve Fin hamamımız, saunasıyla birlikte mevcuttur. Bu içinde bulunduğumuz restorant kısmımızda 500 metrekare kapalı alana sahip olup sabah saat 09.00’dan itibaren akşam 22.00’a kadar sizlere hizmet verecek. Burada da özellikle ben Akçabat köftesini çok tavsiye ederim. Tamamen burada aşçılarımız göz nuru ile ürünlerini üretiyorlar. Çok tavsiye ederim özellikle tatmanızı isterim. Onun haricinde ızgara çeşitleri ve saç usulü etli ekmekte var. Onun haricinde tesisimizde 22 adet Bungalov evimiz var. Bunlar da inşallah bu yılsonu hizmete girecek.  Ayriyeten bir de Atlı Turizm Merkezimiz olacak. Onlar da 2024 yılında hizmete girecek.  Hepinize tekrardan tesisimize geldiğiniz için ve katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. MÜSİAD ailesi büyük bir aile. Türkiye'nin gücüne güç katan bir aile. Bizler de bunların Kastamonu Şubesi olaraktan yönetim kurulu ve kıymetli üyeleri olaraktan emin olun her zaman için gurur duyuyoruz. MÜSİAD’lı olmak hakikaten bir ayrıcalıktır. Türkiye'nin değil, dünyanın neresine giderseniz gidin kapısını çalacağınız, muhakkak bir MÜSİAD’lı bir kardeşinizi bulursunuz. Bugün düzenlene MÜSİASD 2. Hasbihal toplantısına katılan, emeği ve katkısı geçen tüm herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ve toplantının sonunda da resmi açılışı daha sonra yapılacak olan tesis gezildi. Tesis hakkında Yılmaz Uzan katılımcıları bilgilendirdi. (Haber Merkezi)



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum