KOSGEB’den Borsa’da bilgilendirme;

KOSGEB’den Borsa’da bilgilendirme

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu İl Müdürlüğü ile Kastamonu Ticaret Borsası işbirliğinde, Kastamonu Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu Ticaret Borsası olarak tüm çabamız ve gayemiz, tüm üyelerimizin ve Kastamonu’nun önünü açacak politikaların geliştirilmesine katkı sunmak, ticari hayatta ihtiyaç duyulabilecek her noktada destekleyip elimizden geleni doğru bir şekilde yapmaktır” dedi....

Toplantıya KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, KOSGEB KOBİ Uzmanı Serhat Tümoğlu, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, Kastamonu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Uzer ile Kastamonu Ticaret Borsası Meclis Üyeleri katıldı.

İZBELİ; “AMACIMIZ KASTAMONU'NUN ÖNÜNÜ AÇACAK POLİTİKALARIN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAK”

Toplantının açılış konuşmasını Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli yaptı. Ekonomik dalgalanmaların etkisiyle herkesin zor bir süreçten geçtiğini belirten İzbeli, girişimci olmanın vermiş olduğu analitik düşünme ve öngörü kabiliyetine sahip olunmasından dolayı tüm sıkıntıların üstesinden gelinebileceğinin altını çizdi. Serdar İzbeli açıklamasının devamında; “Kastamonu Ticaret Borsası olarak tüm çabamız ve gayemiz, tüm üyelerimizin ve Kastamonu'nun önünü açacak politikaların geliştirilmesine katkı sunmak, ticari hayatta ihtiyaç duyulabilecek her noktada destekleyip elimizden geleni doğru bir şekilde yapmaktır” dedi.

KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol ise, kuruluş amacı doğrultusunda her zaman KOBİ’leri ve girişimcileri destekleyen KOSGEB’in, 2010 yılından itibaren faaliyetlerine Kastamonu’da daha etkin bir şekilde devam ettiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından KOSGEB KOBİ Uzmanı Serhat Tümoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin birbirleriyle veya büyük işletmelerle ortak çalışma kültürünün geliştirilmesine ve karşılıklı fayda ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki iş birlikleri tesis etmelerine katkı sağlayacak İşbirliği Destek Programı’nı anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Tümoğlu, İşbirliği Destek Programı kapsamında bir araya gelecek KOBİ’lere teknoloji alanlarına göre 10 milyon TL’ye kadar hibe ve kredi desteği sağlamakta olduğunu bildirdi. Programdan faydalanmak için teknoloji düzeyine göre asgari 2 ila 5 işletmenin bir araya gelmesi şartının bulunduğuna işaret eden Tümoğlu, projelerin düşük, orta-düşük, orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında ortak imalat, ortak tedarik vb. alanlara yönelik gerçekleştirilecek ticari birlikteliklerin destekleneceğini kaydetti.

Toplantı, KOSGEB Müdürü Nevzat Erol’un katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum