"50 milyon liralık bir kaynak sağladık";

"50 milyon liralık bir kaynak sağladık"

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.İş adamlarının katıldığı toplantıda, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol açıklamalarda bulundu.Erol, KOSGEB’in KOBİ’leri ve girişimcileri destekleyen bir kamu kurumu olduğunu, ilimizde ise faaliyetlerini son hızla sürdürdüklerinden bahsederek; “İŞGEM de KOSGEB’in bir parçası oluyor, Avrupa Birliği projesi olarak ilimize kazandırdık. Orada 22 tane aktif işletme yetişiyor. Mezun ettiğimiz işletmeler var, bunlar içerisinde ihracat yapanlar da mevcut” dedi....

"50 MİLYON LİRALIK BİR KAYNAK SAĞLADIK"

İlimizde 2022 yılı içerisinde 7 bin civarında KOBİ’nin KOSGEB’e kaydı olduğu bilgisini veren Erol; “2022 yılı ilimizde üst üste 2 yıldır yaşanan sel afetleri neticesinde zarar gören yaklaşık 400 kadar işletmeye 64 milyon civarında kredi imkanı sağladık. Mikro ve küçük ölçek işletmelerimizden pandemi döneminde zarar görenler için yeni alacakları personel başına 125 bin liraya kadar destekler sağladık. Burada da 220 civarı işletmemize 420 civarında yeni personel ve 24 milyonluk bir kaynak sağlamış olduk. Her yıl ortalama 50 kadar girişimcinin kurduğu işletmeyi destekliyoruz. TEKNOKENT gibi yapıları da etkin bir şekilde kullanıyoruz. Oradaki ARGE ve iş fikirlerini destekliyoruz. İhracat yapmayı düşünen, ihracat yapan işletmelerimizin yurt dışını gidiş geliş konaklama, stant açma gibi faaliyetlerini 300 bine kadar da destekliyoruz. 2022 yılında ilimize 50 milyon liralık bir kaynak sağladık” diye konuştu.

"İLİMİZDEKİ KOBİ’LERİN BİZE PROJE YAPMALARINI BEKLİYORUZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın aldığı karar ile KOBİLGEL Programı’na yeni bir çağrı ile başlamış olduklarını dile getiren Erol; “İmalat sanayisinde yer alan KOBİ’ler için dijitalleşme, verimlilik ve rekabet gücünü artıracak bir proje. Dijitalleşme başlığı için 2 milyon TL’ye kadar, verimlik ve rekabet gücünü artırıcı başlığı için de 1 buçuk milyon TL’ye kadar personel tarafı hibe, diğer makine, hizmet ve yazılım alımları için de yüzde 85’e kadar destekleme oranıyla destekliyoruz. Ayrıca bütün destelerimizde olduğu gibi bu destekte de eğer makine yerli malı belgesiyle belgelenilebilirse artı 15 daha verip yüzde yüz destekleyebiliyoruz. Bunun için KOBİ’lerimizden KOSGEB veri tabanında eğer kayıtlı değillerse kayıtlı hallere gelmelerini, kayıtlılar ise KOBİ beyannameleri güncellemelerini bekliyoruz. KOSGEB olarak bütün iş ve işlemlerimizi KOBİ’lerimizin kolaylığına sunmak adına dijital ortama aktardık. KOBİ temsilcileri kendi E-Devleti’ni kullanarak bütün bu süreçleri tamamlayabilir. İlimizdeki KOBİ’lerin bize proje yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erol, konuşmasının ardından iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum