Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu!
31 Mart Mahalli İdare Seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanı seçilen Hasan Baltacı’nın yardımcıları belli oldu.
Kastamonu’nun bankası hem kredi verecek hem masraf almayacak!
Kastamonu Entegre ve Hayat Kimya Anonim Şirketi'nin yarı yarıya ortak olduğu banka; fırsatlarıyla dikkat çekiyor.
Önlemler işe yaradı! Fahiş fiyatlarla mücadele devam ediyor
Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat artışları için aldığı önlemler meyvelerini vermeye başladı. İş adamları bakanlığın önlemlerinin sonuçlarını gördüklerini belirterek, "Fiyatlar yavaş yavaş geri geliyor. Köpük ortadan kalktı" dedi.
KOBİ’lerin kredi garanti limiti artırıldı
KOBİ'lerin sistemden kullanabileceği kredi garanti limiti değişti.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Almanya ve Hollanda Şirket Kurma Maliyet Karşılaştırması
Avrupa'da iş yapma düşüncesi olan birçok yatırımcı için, şirket kurma maliyetleri büyük bir öneme sahiptir.
TÜBİTAK destek limitleri iki katına çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
KOSGEB borçları silindi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesinde kalkınma ve istihdamı destekleyerek üretimi canlandırıp sanayiyi yeniden ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
KOSGEB'den yalın dönüşüm desteği
Bakan Kacır, "Sürdürülebilir büyümenin anahtarı verimliliği, ülkemizin tamamına yayarak işletmelerimizin gelişimine rehberlik edeceğiz" dedi.
TEB'in ilk yarı net kârı 7 milyar TL'yi aştı
Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2023 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.
Başkan Civelek'ten selden zarar gören ilçe esnafına çağrı
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'ten son dakika açıklaması geldi. Başkan Civelek açıklamasında, KOSGEB Acil Destek Paketi'nin devreye alındığını ve devreye alınan destekten Haziran ve 8-9-10 Temmuz’da sel felaketinden etkilenen illerdeki KOBİ’ler yararlanabileceğini açıkladı. Başkan Civelek açıklamasında; " AFAD tarafından tespitleri yapılan yaklaşık 40 Azdavaylı esnafımız bu destekten faydalanmak için KOSGEP Kastamonu Müdürlüğü’ne Pazartesi gününden itibaren başvuruları yapabilecekler" dedi.
Ticaret Bakanlığı fırsatçılara göz açtırmıyor: 361 milyon lira para cezası uygulandı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılında otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşları mağdur edenlere uygulanan idari para cezasının toplam 361 milyon TL’ye ulaştığını kaydetti.
Fahiş fiyat uygulayanlara ceza
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılında otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşlarımızı mağdur edenlere uygulanan idari para cezası toplam 361 milyon TL’ye ulaşmıştır." dedi.
Merkez Bankası duyurdu! Kredi kartı faizleri...
Resmi Gazete’den duyurulan kararlar çerçevesinde kredi kartı ile nakit avans kullanımında faiz oranları aylık yüzde 2,89’a yükseltildi.
Merkez Bankası’ndan yeni karar
Merkez Bankası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi karar aldı. Kredi kartı gecikme faizi yüzde 2,13 olurken; kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına (KMH) uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a yükseltildi. İhtiyaç kredilerinde ise değişikliğe gidilmeyerek yüzde 3 sınırının korunmasına karar verildi.
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
KOBİ’ler gücünü KOSGEB ile artırıyor
KOSGEB destek programları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesinde ve rekabetçiliğinin artmasına katkı sağlıyor.
Sel bölgesindeki KOBİ'lere acil destek kredisi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Karadeniz’de sel felaketinden etkilenen illerdeki işletmelere KOSGEB tarafından "Acil Destek Kredisi" sağlanacağını duyurdu.
Dünyada ilk gerçekleşiyor! İnsanlık, tarihte ilk kez bir denizin değişimine tanıklık ediyor
İnsanlık, dünyanın oluşum sürecinde milyonlarca yıl önce yaşanan değişimlere bugün ilk kez Akdeniz’de tanıklık ediyor. Dünyada insanın tanık olduğu ilk ve tek karakter değiştiren deniz olma özelliği taşıyan Akdeniz tropikleşiyor.
Dünya Bankası’ndan deprem bölgesine 1 milyar dolar!
Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 milyar dolar tutarında bir finansmanı onayladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Elimiz artık daha güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı, artık bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliği bu meselenin çözümü oluşturuyor" dedi.
"Elimiz artık daha güçlü"
Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz.
Selden etkilenenlere 300 bin TL kredi desteği!
Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinden etkilenen Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'daki işletmelerin acil ihtiyaçları için sıfır faizli, 12 ayı ödemesiz ve 36 ay vadeli 300 bin liraya kadar kredi desteği verecek.
KOBİ’lere 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB eliyle KOBİ'lerin yenilenebilir enerji, yeşil dönüşüm yatırımlarını, TÜBİTAK eliyle de döngüsel ekonomiye ve karbon salınımını azaltmaya yönelik AR-GE projelerini destekleyeceklerini söyledi.
KOSGEB'den destek kredisi
KOSGEB aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu sel felaketinin yaşandığı illerdeki selzedelere 300 bin TL kredi verecek.
Selden etkilenenlere para desteği
KOSGEB, Karadeniz bölgesinde meydana gelen yoğun yağış ve su baskınlarından etkilenen Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerindeki KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılayarak, faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı