Proje Başvuru Süresi Uzatıldı;

Proje Başvuru Süresi Uzatıldı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiile yürütülen“2023 Yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı’na yapılacak proje başvuruları 31 Mart 2023 tarihine uzatıldı....

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle başvuru süresi uzatılan program çerçevesinde, TR82Bölgesi’nde imalat sanayinde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) 20 milyon TL’ye kadar finansman desteği sağlanacak. Desteklerden yararlanmak isteyen KOBİ’ler başvurularınıKalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 31 Mart tarihine kadar gerçekleştirmeleri, taahhütnamelerini ise en geç7 Nisan tarihine kadar Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na teslim etmeleri gerekiyor.

YATIRIM HAREKETLİLİĞİNİN BAŞLATILMASI HEDEFLENİYOR

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının Ortak Finansman Destek Programı Yürütmesine İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen finansman destek programı ile TR82Bölgesi’nde KOBİ’lerin finansman ihtiyacının karşılanması ve yatırım hareketliliğinin başlatılması hedefleniyor.

Program kapsamında, ilgili Aracı Kuruluş ile yapılan protokolde belirlenen oran üzerinden başarılı bulunan projelerin kredi finansman maliyeti hesaplanacak ve kar payı destek oranı nispetinde bu giderler KOSGEB tarafından karşılanacaktır.KDV hariçolmak üzere Asgari Proje Bütçesi (Kredi Miktarı) 500 bin TL, Azami Proje Bütçesi (Kredi Miktarı) 2 milyon 500 bin TL, Kar Payı Destek Oranıise kredi veya finansal kiralama işleminde 12 puandır.

SON BAŞVURU TARİHİ 7 NİSAN 2023

Başvurular KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden 31 Mart 2023 Saat 18.00tarihine kadar yapılabilecektir. Taahhütnameninise en geç 7 Nisan 2023 Saat 18.00’e kadar e-imzalı veya ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na teslim edilmesi gerekmektedir.

Programa ilişkin detaylı bilgiye Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın web sitesi www.kuzka.gov.tr ‘den ulaşabilmektedir. (Bülten)

ft. kuzka 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum