Arama
Arama Sonuçları
Üniversitede Köfte Ekmek etkinliği!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla sokak lezzetleri etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere köfte ekmek ikramı yapıldı.
Kastamonu'da ortak aday Galip Vidinlioğlu mu?
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Kastamonu’nun zenginliği İstanbullularla buluşuyor
Anadolu’nun farklı lezzetlerini tatmak isteyenler ve memleket özlemini gidermek isteyenler için Yenikapı Memleket Buluşmaları 21 Eylül’de başlıyor.
Tuvalette yatıp Ferrari’de uyanmak! İşte Hüseyin Özer’in başarı hikayesi
İstenmeyen çocuktu, evlatlıktan reddedildi, yanaşma olarak verildi, kardeşi tarafından zehirlenmeye çalışıldı, kalacak yeri olmadığı için umumi tuvalette yatıp kalktı.
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
İbrahim Tatlıses’in oğlu resmen babasına rakip oldu!
Aile hayatıyla sık sık gündem olan İbrahim Tatlıses bu kez de oğlu Ahmet Tatlıses ile resmen rakip oldu. Uzun zamandan beri babasıyla tartışmalı olduğu bilinen Ahmet Tatlıses babasının çiğköfte fabrikasına rakip bir firma kurdu.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
Bulgur’un Hikâyesi Kastamonu’da
Türk Mutfağında önemli bir yere sahip olan bulgurun hikâyesi Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinin organizasyonuyla Kastamonu’ya taşındı.
Vofest ve Kas-Der'den Gençlik Festivali
Vofest ve Kas-Der tarafından, 29 Temmuz Cumartesi günü İlişi Limanı'nda Gençlik Festivali düzenleniyor. Festivalde birbirinden ünlü isimler sahne alacak.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
Liseli şefler ‘en iyi yemek’ için ter döktü
Yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında finale yükselerek birinci olmak isteyen lise öğrencileri, en güzel yemekleri yapabilmek için mücadele verdi.
İstanbul Adana Uçak Bileti
Akdeniz’in lezzetleriyle ünlü şehri Adana, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlar. En çok misafir ağırladığı şehirlerin başında ise İstanbul gelir. Festivalleri, tarihi yapısı, edebiyat ve kültür zenginliği ve meşhur lezzetleriyle ün kazanan Adana seyahati karar veren yolcular uygun fiyatlı İstanbul Adana uçak bileti arıyor.
Balıkesirspor’dan saldırı açıklaması
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor’un rakiplerinden Balıkesirspor’dan deplasmanda oynanan Uşakspor müsabakası dönüşünde saldırı olduğuna dair açıklama yapıldı.
Dolandırıcılara hapis cezası
İnternetten telefon satın almak isteyen şahsa salatalık gönderen sanıklardan biri 3 yıl 4 ay, diğeri ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sıla Yurdu öğrencileri Kastamonu’yu tanıyor
İhlas Vakfı Sıla Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere yönelik Kastamonu'nun tarihini ve güzelliklerini tanıtmak amacı ile gezi düzenlendi.
Uçak Kafe yeni yüzüyle
Aktekke Mahallesi’nde daha önde Millet Kıraathanesi olarak kullanılan pandemi döneminden sonra kullanılmayan Uçak Kafe yatırımcı Yaşar Savaşan tarafından tekrar ayağa kaldırılarak, faaliyete geçirildi.
Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır ? Mantarlı tavuk sote yapımı
En güzel davet ve ziyafet sofralarının vazgeçilmezi haline gelen tavuk sote, içerisinde kullanılan mantar, domates ve biberler sayesinde kısa sürede hazırlanabilen ve oldukça zengin bir tada sahip olan bir yemektir. mantarlı, 10 dakikada tavada piştikten sonra ön plana çıkıyor.Şimdi lezzetli bir mantarlı tavuk sote nasıl yaparsınız? Gelelim tarifin detaylarına.
Sağlık-Sen’den ‘moral’ gecesi
Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon programı geçtiğimiz akşam Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi
Özey bireyler, özel yeteneklerini sundu
Kastamonu’da Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel bireyler, yetenekleri ile vatandaşları eğlendirdi.
Ev Yapımı Hamburger
Evde hamburger yapmak hiç bu kadar kolay be lezzetli olmamıştır. 🎉
Sıla Yurdu’nda kalan öğrencilere şehir gezisi
İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu, yurtta kalan öğrencilere Kastamonu'yu tanıtmak amacıyla gezi düzenledi.
Yerel esnaf, Kastamonululardan ilgi bekliyor!
ZİNCİR MARKETLERE KARŞI VAROLMA MÜCADELESİ GÖSTEREN YEREL ESNAF DESTEK BEKLİYOR
Yoğurtlu Patates Paçası nasıl yapılır ? Yoğurtlu Patates Paçası tarifi
Ana vatanı Güney Amerika olan patates, günümüzde en çok tüketilen besinler arasında yer alır. Kızartma, fırınlama, haşlama, közleme gibi birçok farklı çeşitle hazırlanan patates, susuzluğun giderilmesinde oldukça etkilidir. Haşlandığında mide yanmasını olumlu yönde etkiler. Özellikle diyabet hastalarına önerilen besinlerin başında gelir. Malzemeleriniz hazırsa, yoğurtlu patates paçası tarifine başlayabiliriz.
Patlıcan Kebabı nasıl yapılır ? Patlıcan Kebabı tarifi
İlk kez Hindistan'da yetiştirilen patlıcan; patlıcan musakka veya patlıcan oturtma gibi etli ve sebzeli birçok tarifte kendine yer bulur. İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilen bu sebze, sinirleri yatıştırmasıyla bilinir. Vitamin ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan, kebap yapımında da kullanılabilir. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek köfteli patlıcan kebabı tarifine geçebiliriz.
İçli Köfte Nasıl Yapılır ? İçli Köfte Tarifi
İster haşlayın, ister kızartın, 12 adet içli köfte tarifi..
Aşotu Çorbası Nasıl Yapılır ? Aşotu Çorbası Tarifi
Erzurum'da özellikle eve gelen misafirlere ikram edilen aşotu çorbasının besin değerleri oldukça yüksektir. Maydanozgiller familyasından olan bu besin, antioksidan kaynağı olarak bilinir. Kalp sağlığını korumasının yanı sıra kolesterol ve kan şekerini dengede tutar. Genellikle sebze yemeklerinde veya çorba yapımında kullanılan aşotu; felç, kalp krizi gibi hastalıklara karşı doğal bir savunma sağlar. Bazı yörelerde kişniş adıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, aşotu çorbası tarifine başlayabiliriz.
MASTERCHEF 91. BÖLÜM TARİFLERİ VE BÖLÜM ÖZETİ
Masterchef'in 91. bölümünde haftanın son dokunulmazlık oyunu oynandı. Peki, 3. dokunulmazlığı kim kazandı? Bireysel sembolün sahibi kim oldu? İşte, Masterchef 91. bölüm tarifleri ve bölüm özeti:
İşçi olarak başladı, patron oldu!
Kastamonu’da girişimci Ferdane Fındıklı, başarı hikayesiyle tüm kadınlara örnek oluyor.