Uçak Kafe yeni yüzüyle;

Uçak Kafe yeni yüzüyle

Aktekke Mahallesi’nde daha önde Millet Kıraathanesi olarak kullanılan pandemi döneminden sonra kullanılmayan Uçak Kafe yatırımcı Yaşar Savaşan tarafından tekrar ayağa kaldırılarak, faaliyete geçirildi....

“HEDEFİM, DAHA ETKİN VE DAHA GÜZEL BİR YER OLMASINI SAĞLAMAK”

İlimizin tüm güzelliklerini izleme fırsatı sunan Uçak Kafe’yi canlandıran yeni işletmecisi Yaşar Savaşan; “Daha önceden turizm sektöründen kalma aklımda turizm ile ilgili bir iş yapmak bir işletme işletmek vardı. Belediye Başkanlığımızda uçak kafe ve restoran yerinin ihalesinin yapılacağını duydum. Nasip oldu, ihaleye girdik ve işletmek üzere aldık.  Şu anda Kastamonu’ya ve Kastamonu turizmine daha etkin ve daha güzel bir yer olmasını sağlamak, hem mahalle açısından da daha etik ve güvenilir bir yer ve bölge olmasını sağlamak için çalışma başlattık. Buradaki aileler ve vatandaşlar kafe tarzlarındaki yerlere Saat Kulesine, Seyrangah’a ve diğer yerlere uzak olduğu için bu tarafta da Kastamonu halkına güzel bir mekân olsun diye işletmesini devraldık. Allah’ta inşallah yüzümüzü güldürür” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİ SONRASINDA BURASI ATIL BİR DURUMDA KALMIŞTI”

Açıklamalarına devam eden Savaşan; “Uçak Cafe ve Restaurant olan bu yer önceki dönem Belediye Başkanımız Tahsin Babaş Bey tarafından Millet Kıraathanesi olarak hizmete sunulmuştu. Daha sonra pandemi olduktan sonra burası o dönemde atıl durumda kaldı. Pandemi yüzünden burası işletilemedi. Kastamonu’nun en iyi yerlerinden burası olan Uçak Cafe ve Restaurantı yeni Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun da katkılarıyla burasını hizmete sokalım diye adım attık. Millet Kıraathanesi olarak değil de bir işletme sahibi olarak, hem işletme sahibi kazansın hem de işletme sahibinin fikirlerini değerlendirelim derken ihale de bize nasip oldu. Buranın işletmesini aldık. Bu süreçte emeği ve katkısı geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KAHVELERİNİ, UÇAK KOKPİTİNDE, PİLOT KABİNİNDE İÇMEK İSTEYEN DE ÇOK”

Verdikleri hizmete değinen Savaşan; “Burada yine kafe olarak hizmet veriyoruz, restoran kısmımız da var. Köfte ve sucuk ekmek, kumru ve diğerlerini de yaparak müşterilerimize sunuyoruz. Fiyatlarımız da Kastamonu halkının kafeye gidemedin, restoranda gidemedim diyenlerin rahatlıkla gelebileceği bir mekân haline getirdik. Fiyatlarımız her yere göre çok uygun ve ucuz. O şekilde de ucuz ve uygun fiyatlarımız var. Türk kahvesi en çok tutulan içeceklerimiz arasında yerini alıyor. Bunu uçağın kokpitinde, pilot kabininde içmek isteyen de çok. Fırtınalı zamanda lastiklerde dolma lastik olduğu için uçak sallanıyor, uçak içindeki vatandaşlar bu heyecanı ve tedirginliği yaşıyorlar. Korkanlar da kafeterya bölümüne geçiyor. Uçağa binme hissini de vatandaşlara bu sayede kazandırmış da oluyoruz” şeklinde konuştu.

“BURASI KASTAMONU’NUN EN HAKİM BÖLGESİ”

İlimizin en hakim bölgesinde bulunduklarına vurgu yapan Savaşan; “Burası önceden uçurtma bölgesi olarak geçiyordu ve Kastamonu’nun en hakim bölgesi. Burasından Saat Kulesi, Seyrangah’ı, kaleyi, yeni yapılan KastaMall’a ve Kuzeykent’e kadar gören çok hakim bir bölge. Yine gün batımının en iyi görüldüğü yerde burası. Bizim burasını almamızdaki ana gayemiz de Kastamonu’ya turizmde daha fazla katkı sağlamak ve ilimize ve halkımıza getirisi olsun diye burasını üstlendik. Hemşehrilerimiz ve konuklarımızı gelsinler gün batımını bir de buradan seyretsinler ve hayretler içinde kalsınlar ve gün batımını buradan çeksinler. Gelen konuklarımıza uçak içinde çay ve kahve ile özel gıda ürünlerimizden yemelerini de tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BURADA KONSERLER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yaşar Savaşan son olarak; “Yine burada okullar açılırken konserler yapmayı düşünüyoruz. Açılış konserleri yapacağız, bir de yaz bitiş eğlenceleri yapacağız. Düğün, nişan, sünnet düğünü ve nikâh gibi organizasyonları da yapacağız. İki çiftin törenini yaparak burada evlendirdik. Halkımızı ve hemşehrilerimizi bu güzel ortamda dinlenmeleri ve eğlenmeleri için bekliyoruz. Burasını gelsinler ve görsünler. Burasını atıllıktan kötü amaçlı kullanımlardan da kurtarmış olduk. Bu da bölge için çok iyi oldu” dedi. (Haber Merkezi)



Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum