Yerel esnaf, Kastamonululardan ilgi bekliyor!;

Yerel esnaf, Kastamonululardan ilgi bekliyor!

ZİNCİR MARKETLERE KARŞI VAROLMA MÜCADELESİ GÖSTEREN YEREL ESNAF DESTEK BEKLİYOR...

Kastamonu'da zincir marketlerin sayısı her geçen gün artarken; yerel esnaflar da bu durumdan etkileniyor.   Kimi market sahipleri, zincir marketlerin müşterilerinin bölgeyi hareketlendirdiğini ve bu durumdan küçük marketlerin de faydalandığını söylese de; büyük çoğunluk ise zincir marketlerle yarışmakta zorlandıklarını ve esnaf arkadaşlarının bir çoğunun kepenk indirmek zorunda kaldığını kaydetti.

 

AYDIN; “BÜYÜK MARKETLER İŞİMİZİ DURAKLATIYOR”

Uğur Sebze Meyve Halk Pazarı'nda çalışan Erdoğan Aydın, ''Büyük marketler işimizi duraklatıyor. İnsanlar aradığı her ürünü büyük marketlerde bulduğu için uğraşmadan alıyor. Müşteri artık küçük esnaflara uğramıyor, tüm ihtiyacını büyük marketlerden sağlıyor. Büyük marketlerin fazlalığı küçük bakkalların ya da marketlerin kazancını azaltıyor. Yetkililerimiz biraz daha küçük esnafa yardımcı olursa, vatandaşlarımız da daha duyarlı olursa bizim için daha iyi olur” dedi.

UZUNER; “KASA NE İSTERSE MÜŞTERİ ONU VERMEK ZORUNDA”

Uzuner market sahibi Salih Uzuner ise geçmiş yıllarda binlerce bakkaliye esnafının olduğunu söyleyerek, '' Fakat şimdi hepsi kayboldu. Küçük market esnafları her zaman halkın yanında. Biz her zaman müşterilerimize veresiye hakkını tanıyoruz. Büyük marketlerin hiçbirinde veresiye yok, indirim yok. Kasa ne isterse müşteri onu vermek zorunda 1 kuruş dahi indirim olmuyor. Ben 27 yıldır esnaflık yapıyorum. Beni tanıyan memnun kalan eş dost sayesinde bu zamana kadar kaybolup gitmedim” dedi.

ŞEVKET TEKŞEN; “1 DEĞİL 10 TANE BÜYÜK MARKET OLSAYDI”

Hemen yanında bir zincir market şubesi bulunu Efem Market işletmecisi Şevket Tekşen ise; şöyle konuştu; ''Keşke yanımda 1 değil 10 tane büyük market olsaydı. O zaman işimiz daha fazla olurdu. Büyük marketlere 100 müşteri girse o 100 müşteriden 10’u bana gelse benim için mükemmel olur. Yanımda daha büyük marketler olsa ben daha mutlu olurum. Büyük marketlerin her yerde fazlalaşmasını  istiyorum. Ben büyük marketlerin küçük esnafı kötü etkilediğini düşünmüyorum tam tersi fayda sağlıyor. Allah herkese iş kolaylığı versin.''

HÜSNÜ BIYIKOĞLU; “BİRÇOK ARKADAŞIMIZ KEPENK İNDİRDİ”

Bıyıklıoğlu Market işletmecisi Hüsnü Bıyıklıoğlu da; yaptığı değerlendirmede; ''Büyük market zincirleri her türlü ürünü ellerinde bulundurdukları için oralardan alışveriş yapmak halkın kolayına geliyor. Bu durumdan dolayı biz de zorluk çekiyoruz. Büyük marketlerin çoğaldığı için unutulduk birçok arkadaşımız kepenk indirdi. Bu tarz büyük marketlerin her sokakta, her noktada olması doğru değil. Yetkililerimizden bu konuyla alakalı çalışma yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

 

 

İCLAL EDİKLİ; “İNSANLARIMIZ UMARIM BİZİ HATIRLAR”

Sarı Gıda market çalışanı  İclal Edikli ise; ''Bizden çiğ köfte alıyorlar ayranını bile onlardan  alıyorlar. Hiçbir şekilde küçük esnafların değeri kalmadı. Küçük bakkallar veresiye veriyor ama insanlar yine de alışverişini büyük marketlerden yapıyor. Küçük bakkallar artık önemsenmiyor. Zar zor geçinme çabası içerisindeler. Ben bu durumdan memnun değilim. İnsanlarımız umarım bizi hatırlar” dedi.

Son yayınlanan verilere göre yaklaşık 120 bin nüfusu bulunan ilimizde artık her sokakta zincir marketlere rastlamak mümkün olurken, günümüz itibariyle 72 olan zincir market sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum