Arama
Arama Sonuçları
Aydın; 'Kısıtlı imkanlara rağmen yaptık...'
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, açıklamasında; "Birilerinin dediği gibi şehrimizi hiçbir zaman hizmetten mahrum bırakmadık. Yine bırakmayacağız. Biz onların yapmadığı bir çok hizmeti tüm olumsuzluklara, kısıtlı imkanlara rağmen yaptık. Birileri bizim eserlerimizi kendisi yapmış gibi göstermeye devam etsin. Asıl olan hizmetin gerçekliğidir" dedi.
Yıllık istişare için toplandılar
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV), Kastamonu Şubesi yıllık istişare toplantısını gerçekleştirdi
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Arslan: ‘Kadınlar, sendikal mücadeleye daha fazla ilgi göstermeli’
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ilgaz’da düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulundu
Kastamonu BBP, Saim Çakmak ile devam
Kongrede, geçtiğimiz Temmuz ayında genel merkez tarafından atanan mevcut İl Başkanı Saim Çakmak tekrar seçilerek güven tazeledi.
Talepler kabul edilirse, en düşük memur maaşı 41 bin liraya ulaşacak
Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Taleplerimiz gerçekleşirse 2024 yılının sonunda en düşük memur maaşı 41 bin liraya ulaşacak" dedi.
Emekliler için yeni zam talebi
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın yetersiz olduğunu belirtti.
"Yol yakınken bu yanlıştan dönün"
Türkiye Kamu Sen Kastamonu İl Temsilciliği Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
‘Maaş artışı, tüm çalışanlara eşit uygulanmalı’
Büyükkapucu: Maaş artışı, tüm çalışanlara eşit uygulanmalı
‘İnsan onuruna yaraşır bir yaşam herkesin hakkıdır’
Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl Başkanı Nedim Afacan, tüm kamu çalışanlarının ek zam müjdesi beklediğine dikkat çekti. “
Alparslan Türkeş dualarla anıldı
4 Nisan 1997 tarihinde vefat eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş için mevlit okutuldu.
TÜRKAV’dan söyleşi ve istişare programı
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi’nin düzenlediği ‘Bilim ve Kültür Söyleşileri’nin 3. programında MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Ziya Yılmazbilen’in konuşmacı olduğu ‘Gıda Ekonomisi ve Enflasyon’ konulu söyleşi ve TÜRKAV 2023 Genel İstişare Toplantısı yapıldı.
‘Rakam, memuru hüsrana uğrattı’
Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, 2023 yılının ilk 6 ayında uygulanacak memur zammı oranlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Kahvecioğlu, açıklanan rakamların memurları hüsrana uğrattığını vurgulayarak memnuniyetsizliğini dile getirdi.
‘Kamu dışı aile sağlığı çalışanları da kadro bekliyor’
Türk Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Cengiz Büyükkapucu, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelilere verilecek olan kadro yasasına dahil olmak istediğini kaydetti.
Hz Pir Vakfı’ndan yeni bina projesi
Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Vakıf Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın faaliyetlerinin artırılması ve sürdürebilmesi adına vakfa sabit bir gelir bağlamak suretiyle külliyenin hemen karşısındaki 424 metrekare arsa ve üzerindeki iki katlı binayı vakfın hizmetine aldıklarını açıkladı. Bina ve arsanın toplam bedeli ise 2,5 milyon TL olarak belirtildi. Karaalioğlu yaptığı açıklamada; “Vakfımız, bundan sonraki hizmetlerine de kaldığı yerden eksiksiz devam edecektir. Gönüllülük esasına göre yaptığımız bu hizmetlerde Allah’ın rızası ve milletin duası bizim hep önceliğimiz olmuştur” ifadelerine yer verdi.
Şiddete karşı tek yumruk
7-8 Temmuz’da greve gitme kararı alan doktor ve sağlık çalışanları KEAH önünde tepkilerini dile getirdi. Tüm sağlık örgütleri bir araya gelerek, ‘sağlıkta şiddete karşı omuz omuzayız’ mesajı verdi.
“Bu haliyle yetersiz!”
Türk Büro Sen Kastamonu Şubesi tarafından 3600 ek göstergeyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınlandı. Yapılan açıklmada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin yetersiz olduğu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiği vurgulanarak; “3600 ek gösterge düzenlemesi, bu haliyle yetersiz. Türk Büro-Sen olarak, Devletimize güveniyor, ek gösterge konusunda gerekli düzeltmelerin yapılacağına inanıyoruz. Ek göstergeyle ilgili muhataplarımızın bir hedefi var ise memurunda hesabı olduğunu duyurmak isteriz” denildi.
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi’nde yapılan törenle Şube Başkanı Hamdi Özden görevini Kamil Çonkor’a devretti.
'Yetki ve güç sarhoşu olmayacağız'
Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince her yıl 15 Mayıs tarihinde tüm iş kollarında yetkili sendika belirleme çalışmaları, bu yıl da yapıldı. Bu çerçevede İlimizde eğitim kolunda yetkili sendika Türk Eğitim Sen oldu. Merkez'de ve 14 ilçede yetkili sendika konumuna gelen Türk Eğitim-Sen'de Şube Başkanı Nedim Afacan, açıklamalarda bulundu.
“Tarım orman çalışanlarına yapılan saldırıları kınıyoruz”
Kamuda görev yapan memurların yaşadığı şiddeti dile getiren Türk Tarım Orman Sen 20 Nolu Kastamonu Şube Başkanı Burak Yeşiltaş: "Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde görev yapan birçok farklı meslek mensubu memur arkadaşlarımızın ne yazık ki sözlü ve fiili şiddet haberleriyle karşılaşıyoruz" dedi.
Şehitleri anma yürüyüşü, soğuk hava nedeniyle iptal edildi
Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Kastamonu Kalesi'ne şehitlerimizi anmak için düzenlenmesi planlanan 'Çanakkale Zafer Yürüyüşü' soğuk hava şartları sebebiyle iptal edildi.
‘Hayaller yüzde 40, gerçekler yüzde 5!’
Enflasyon karşısında eriyen memur maaşlarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
“Sonuç alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz”
Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve ekonomik kayıplarının telafisi için Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde eylem gerçekleştirdi.
'İl başkanı, sendika üyemizi tehdit etti'
Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Şubesi 7’nci Olağan Genel Kurulu’nun Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Hizmet-Sen Başkanı Çıvgın güven tazeledi
Türkiye Kamu-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen Kastamonu Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu cumartesi günü Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Türk Diyanet Vakıf Sen'de, Aktaş güven tazeledi
Türk Diyanet Vakıf- Sen Kastamonu Şube Başkanlığı'nda 7. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı. Mevcut Şube Başkanı Sadık Aktaş'ın tek liste olarak girdiği genel kurulda, Başkan Aktaş güven tazeledi.
Afacan, güven tazeledi
TÜRK EĞİTİM SEN KASTAMONU ŞUBESİ 7’NCİ OLAĞAN GENEL KURUL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
‘Gerçek enflasyon yüzde 50'leri geçti’
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) 81 ilde ‘sıfır zamlara, sıfır başarıya, sıfır kazanımlara karşı’ sloganı ile eylem yaptı. Kastamonu’da da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına Teç-Sen Şube Başkanı Enver Değirmenci ve çok sayıda sendika üyesi katıldı
‘Memur sendikacılığında kutup yıldızı olduk’
Türk Tarım Orman-Sen 20 Nolu Kastamonu Şubesi’nin 1. olağan genel kurulu, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi