'Yetki ve güç sarhoşu olmayacağız';

'Yetki ve güç sarhoşu olmayacağız'

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince her yıl 15 Mayıs tarihinde tüm iş kollarında yetkili sendika belirleme çalışmaları, bu yıl da yapıldı. Bu çerçevede İlimizde eğitim kolunda yetkili sendika Türk Eğitim Sen oldu. Merkez'de ve 14 ilçede yetkili sendika konumuna gelen Türk Eğitim-Sen'de Şube Başkanı Nedim Afacan, açıklamalarda bulundu....

Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nedim Afacan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; ''Eğitim kolunda çalışan akademisyen, öğretmen, idareci, memur, teknisyen, yardımcı personel tüm çalışanlarımıza sendikamıza üye olsun olmasın teşekkür ederiz. Sendikamız aldığı yetkiyi tüm kamu çalışanlarının lehine, onların özlük haklarını geliştirme hak ettikleri gerçek değeri görmelerini sağlama arzumuz en büyük şeref ve görevimiz olacaktır. Şimdiye kadar herkesin bildiği çizgimiz asla değişmeyecektir. Ötekileştirmedik, haksızlık yapmadık, adam kayırmadık taraflı tarafsız tüm çalışanlardan almış olduğumuz takdiri boşa çıkarmayacak onları yanıltmadan görevimize devam edeceğiz. Hakkın yanında adaletin peşinde korkusuz amasız fakatsız sendikal duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Rabbimizin bize verdiği akıl ile Önce Ülkem şiarından vazgeçmeyecek, kurucu liderimiz Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan dönmeyeceğiz.

Yetki ve güç sarhoşu olmayacağız. Kamu Çalışanının ekonomik sıkıntılarını görmezden gelenlerden olmayacağız. Sadece enflasyon karşısında son 5 ayda bir maaşı elinden alınan memurların kayıplarını telafisi için var gücümüzle kamuoyu oluşturacağız. Emeğin karşılığının alınması öncelikli görevimiz olacak'' dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum