Alparslan Türkeş dualarla anıldı;

Alparslan Türkeş dualarla anıldı

4 Nisan 1997 tarihinde vefat eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş için mevlit okutuldu....

Türkeş, Kastamonu Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından, vefatının yıldönümünde teravih namazı sonrası Nasrullah Camii’nde okutulan mevlidi şerifte tekbirler ve dualarla anıldı.

Alparslan Türkeş ile şehitlerimiz için düzenlenen anma programı Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yiğit ve yönetimi, TÜRKAV Şube Başkanı Kamil Çonkor ve yönetimi, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü, MHP İl Başkanı Emre Şahin ve yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu ve yönetimi, MHP’li İl Genel Meclisi üyeleri, Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaların başkanları ile yönetimleri, Belediye Meclisi üyeleri ile milletvekili aday adayları katıldı.

Nasrullah Cami'nde büyük bir kalabalık ve heyecanla gerçekleştirilen programın sonunda, şerbet ikramı ile istişarelerde bulunuldu.

Program hakkında yapılan açıklamada bulunan Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Yiğit, şu ifadelere yer verdi; “Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri ve Dünya Türklüğünün bilge önderi Başbuğ Alparslan Türkeş ile vatan için, millet için, Din-i Mübin-i İslam için şahadet şerbetini içmiş beş bini aşkın ülkü devi ile sanki bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen okunan hatimler aminlerle hediye edildi. 'Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin' diyerek bizlere en büyük vasiyeti bırakmış olan Türk Dünyasının bilge lideri, Türk Milliyetçiliğinin kurucusu, Büyük Turan ülküsünün yılmaz savunucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum