‘Memur sendikacılığında kutup yıldızı olduk’;

‘Memur sendikacılığında kutup yıldızı olduk’

Türk Tarım Orman-Sen 20 Nolu Kastamonu Şubesi’nin 1. olağan genel kurulu, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi...

Türk Tarım Orman-Sen 20 Nolu Kastamonu Şubesi’nin 1. olağan genel kurulu, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Nedim Afacan, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Miraç Aydın ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Genel kurulda yapılan seçimde Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanlığı’na Burak Yeşiltaş yeniden seçildi.


YEŞİLTAŞ: “ÜYE SAYIMIZI 3 KAT ARTIRDIK”

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Burak Yeşiltaş, “Memleketimiz için en güzel duygularla çıkılan bu yolda Kastamonu için yeni bir sayfa açıyor ve 1. olağan genel kurulumuzu alnımızın akıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar verdiği hak ve demokrasi mücadelesi ile Türkiye’de ve dünyada saygın bir yer edindik. İlkelerimizden taviz vermeden her türlü fitneye karşı destanlaşan bir mücadele örneği gösterdiniz. Türlü olumsuzluklarla kararlılığınızı yitirmeden yola devam ettiniz. Fırtınalara karşı yılmadan dimdik durdunuz. Her biriniz ayrı bir onur abidesi, ayrı bir destanın kahramanlarısınız. Herkesin korkutulduğu ve makam mevki ile saf değiştirilmeye zorlandığı günlerde her türlü sıkıntıya katlanarak, bizler yalnızca Allah’ın gazabından korkar ve yalnız onun rahmetini umarız diyen gönül erlerisiniz. Türk Tarım Orman-Sen’liler yönetim olarak 2 yıl önce genel merkezin ataması ile göreve başladık. 2 yıl boyunca sendikacılık adına dünyayı ve ülkemizi etkisi altında alan koronavirüs salgınına rağmen canla başla çalışarak tüm engellemelere, üzerimize kurulan türlü oyunlara, her türlü tehdit ve baskılara göğüs gererek genel merkezin de sonsuz destekleri ile mevcut olan üye sayımızı 3 kat artırdık. Alnımızın akı ile 2 yılımızı tamamlamış olmanın ve tekrar şube olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Ülkemizde memur sendikacılığında kutup yıldızı olduk. Her zaman uzlaşma ve diyalog kapılarını açık tuttuk. Sendikamız için gerektiğinde asla mücadeleden kaçmadık” dedi.

AFACAN: “BİR YÜKSELİŞ, BİR İZ DAHA GÖSTERMİŞ OLACAĞIZ”

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Nedim Afacan ise; “Hem Türkiye Kamu Sen adına, hem de Türk Tarım Orman-Sen adına mutluyuz. Türkiye Kamu Sen, 11 iş kolunda faaliyet göstermektedir. Kastamonu’da 11 iş kolunda faaliyetlerimize 2001 yılından sonra 7 şube 4 temsilcilikle devam ediyor iken, sayılar ve verilerden dolayı şube sayımız 7’den 5’e düşmüştü. İl başkanı olarak bu durum beni çok mutsuz ediyordu. Bugün Türk Orman-Sen’in 1. Dediğimiz, ama gönlümüzde 7. olan şube oluşumunu tekrar tamamlayarak bu kongre sonucunda bir yükseliş, bir iz daha göstermiş olacağız” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum