Afacan, güven tazeledi;

Afacan, güven tazeledi

TÜRK EĞİTİM SEN KASTAMONU ŞUBESİ 7’NCİ OLAĞAN GENEL KURUL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ...

Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi 7’nci Olağan Genel Kurul Kongresini Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi. Genel Kurul Kongresine, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, TÜRKAV Başkanı Hamdi Özden, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Kastamonu Sendika Başkan ve Yönetimi, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nedim Afacan, Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, Yönetimi ve Üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı2nın okunmasıyla başlayan program, Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nihat Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Akabinde vefat eden öğretmenlerin slayt gösterisi ve Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi’nin slayt gösterisi sunuldu. Divan Başkanlığını Hamdi Özden, Kâtip Üyeliklerine Cahit Topçuoğlu ve Naim Eşref Alkanlı, üyeliklere de Necla Çobanoğlu ve Nihal Kadiroğlu’nun yaptığı genel kurulda Nedim Afacan, Rahmi Galip Vidinlioğlu, Emin Çınar ve Yüksel Aydın konuşma yaptı.

AFACAN; “TÜRK EĞİTİM SEN VARSA UMUT VARDIR, GÜVEN VARDIR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan;“Kurulduğu günden bu yana şube yeter sayısının altına hiç düşmeden 7’nci olağan kurula kadar gelmiştir. Kuruluşumuzdan bu yana sendikamızı bir bebek gibi büyüten, gözünden sakınan bu günlere getiren marka bir kuruluş olmamız sağlayan tüm yöneticilerimize sendikamıza üye olarak bizleri şereflendiren üyelerimize ve sendikamızda emeği olanherkese sonsuz teşekkür ediyor, ahirete intikal etmiş emektarlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum. Üyelerimize yemin olsun ki onlardan aldığımız güç, bizleri daha da ileri taşıyacaktır. Eğitim çalışanları bilsin ki Türk Eğitim Sen varsa umut vardır, güven vardır. Türk Eğitim Sen her daim Türk milletinin yanında yer almıştır. Milletimizin sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. Bu düşünce ile sendikamız 15 Temmuz hain darbe girişiminde amasız fakatsız devletimizin yanında yer almış, milletimizin şanlı mücadelesine destek olmuştur. Haçlı kılıklıların, Türk Devleti’nin güçlenmesinden rahatsız olan fitne sahiplerinin, Truva atı olan hain FETÖ terör örgütü ile bu kutlu topraklarda ihanet içinde olan her terör örgütü her terörist, bilahare yurt dışında olan hainlere karşı son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Yılmayacağız, yıldıracağız. Şairin dediği gibi ‘Bu ses insanlığa hakkın müjdesi/ Bu sesle birleşir bütün milletler/Ya Allah bismillah Allahuekber.’ Türk milletinin sesi ve temsilcisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SALGIN SÜRECİNDE SENDİKAMIZ,EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SESİ OLDU”

Kovid-19 salgın sürecinde eğitimin olumsuz etkilendiğini ifade eden Afacan şunları dile getirdi; “Kovid-19 salgın süreci belki de en büyük olumsuz etkiyi eğitim üzerinde bırakmıştır. Okullarımız kapanmış, yüz yüze eğitim süreci sekteye uğramıştır. Salgın sürecinde sendikamız eğitim çalışanlarının sesi olmuş, eğitim sürecinin sekteye uğramadan devam etmesinde de eğitim çalışanlarının özlük haklarının savunulmasında sorumluluklarını yerine getirmiştir. Ayrıca salgının en yoğun hissedildiği 2020 yılı Nisan ayında, sendika olarak 5 bin adet siperlik ve maskeyi kendi imkânlarımızla üreterek il içinde ve il dışında görev yapan sağlık çalışanlarına, kolluk kuvvetlerine ulaştırdık. Sosyal sorumluluk anlayışımız içinde ramazan ayında imkânı olmayan ailelerimize Ramazan kolisi yardımında bulunduk. Öğrencilerimize iftar programları düzenledik. En son 11 Ağustos’ta Bozkurt ve birçok ilçemizde yaşanan sel felaketinde, hiç vakit kaybetmeden başta gıda ve su olmak üzere acil yardımları ulaştırdık. Selde kaybettiğimiz tüm çaları rahmetle yâd ediyorum” dedi.

 

“MAKAM PAZARLIĞI YAPANLAR, HAK PAZARLIĞI YAPAMIYORLAR”

Toplu Sözleşme Süreci’ne de değinen Afacan; “Yakın dönemde yaşadığımız toplu sözleşme sürecinde, her ne kadar sendikacılık anlayışımız ve yöntemlerimiz farklı da olsa belirlediğimiz ortak talepler etrafında bir araya geldiğimiz Memur Sen’le bu taleplerimizin gerçekleşmesi için etkili bir toplu sözleşme süreci yürütmeye hazır olduğumuzu belirttik. Taleplerimizin karşılanması, sadece kamu çalışanlarını değil piyasaların da canlanmasını sağlayacak çarkların dönmesi sonucunda tüm vatandaşlarımızı ve ekonomimizi rahatlatacak bir sonuç olacaktı. Ancak daha önce 3 ve 3 buçukla bütünleşen iradenin temsil ettiği Memur Sen masada bu gayretlerimize uygun bir tavır ortaya koyamadı. 600 TL seyyanen zam yapılmasını, vergi dilimlerinin yüzde 15’le sabitlenmesini yüzde 3 refah payını, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi kırmızı çizgilerimiz gerçekleşmedi. Böyle bir tabloda Türkiye Kamu Sen olamazdı olmadı da. Kamu çalışanları bir kez daha gördü ki makam pazarlığı yapanlar hak pazarlığı yapamıyorlar. Türkiye Komu sen bir daha ki Toplu Sözleşmeye kadar yetkiyi alacak ve yetkiyi kazandığında kamu çalışanlarına ekonomik güç sağlayacak bir toplu sözleşmeye imza atacaktır. Güçten yana değil, haktan hakça paylaşmaktan yana olacaktır” dedi.

“HEDEF VARSA SABIR VARDIR, SABIR VARSA SONUÇ VARDIR”

Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi olarak, faaliyet gösterdikleri büronun mülkiyetini satın aldıklarını ifade eden Afacan; “Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi olarak talebimiz doğrultusunda, Genel Merkez’imizin yetkilendirmesiyle şubemizin faaliyet gösterdiği büronun mülkiyetini satın aldık. Kurumsal kimliğimiz noktasında gücümüze güç kattı. Bu nedenden dolayı Genel Başkanımız Talip Geylan ve yönetimine, destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Hedef varsa sabır vardır, sabır varsa sonuç vardır dedik. Hedefimiz, bu kutlu sendikayı üyeleriyle güçlü, etkili ve yetkili sendika haline getirmekti. Sesimizi daha da güçlendirmekti. Hamdolsun ki bu hedefe ulaştık. 2021 yetki sürecinde ilimizde en çok üyeye sahip olan sendika olarak gücümüzü hissettirdik. Üyelerimizin bize verdiği desteği karşılıksız bırakmamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üye sayısını düşürmeden artırarak, her bir eğitim çalışanına ulaşarak, her üyemizin haklı sesi olarak yolumuza devam ediyoruz. Yol kutludur davamız haktır bu yüzden bu yolculuk bizi yormamıştır yormayacaktır. Hesaplaşmadan helalleşmek olur mu? Menfaatin çekim gücüne kapılıp da fedakârca yapılan mücadeleler bir kalemde silinir mi? Tabi ki silinemez. 2014 yılında milliyetçi iradeyi kamu kurumlarından silmek isteyenlerle mücadelemiz daima olacaktır. Sendikal bağlılıkla kamu kurumlarında gücü elinde tutmak isteyen anlayış, menfaat odaklı bir duruş sergilemiştir. Bu duruş hakça bir duruş olmaktan uzak bir duruştur” diye konuştu.

“BU İLDE ÇALIŞANIN SESİ BAŞARININ ADRESİ OLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aday oldukları, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile 2025 yılına kadar güçlü bir iradeyle, dik bir duruşla, hak yolunda, hakkın yanında durmaya devam edeceklerini belirten Afacan;“Sendikacılığımız, kutlu mücadelesinde tarihte yerini alacaktır. Şuan kongremizde 112 delegemiz bu yönetmeliğin bir parçasıdır. Her biri Türk Eğitim Sen’in, ya yönetim kurulu üyesi, ya üniversite temsilcisi, ya iş yeri temsilcisi ya da kadın komisyonu üyemizdir. Yani hepimiz bir bütünün parçasıyız. Bizim istediğimiz şuana kadar verdiğiniz desteğin azalmadan devam etmesidir. Hepinize yürekten teşekkürederiz. Hep birlikte bu ilde çalışanın sesi başarının adresi olamaya devam edeceğiz. Sendikal çalışmalarımızda ve üyelerimizinsıkıntılarında desteğe ihtiyacı olduğunda destekleriniesirgenmeyenMHP İl Başkanı’mıza, Merkez İlçe Başkanı’mıza,  Kastamonu Belediye Başkanı’mıza,Rektör’ümüze Milli Eğitim Müdürü’müze teşekkürlerimi sunuyorum. 3 gün önce vefatının 83’ncü yılında andığımız, Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı,rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Onun ilkeleri yol göstericimiz olmaya devam edecektir. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerine yer verdi.

VİDİNLİOĞLU; “GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ, ONLARLA BİRLİKTE ŞEKİLLENİYOR”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Bugün burada bir kutlu hedef doğrultusunda bir araya geliyorsak bunda bizim yetişmemiz de ve buralara gelmemizde emeği olan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizi yetiştirenler de öğretmenlerimiz. Öyle kutsal bir meslek ki hani bıçak katilin elinde adam öldürür de cerrahın elinde hayat kurtarır, öğretmenlik de böyle bir şey. Herkes çoluğunu çocuğunu teslim ediyor ve geleceğin Türkiye’si de onlarla birlikte şekilleniyor. Onun için ne mutlu Cumhuriyet’e uygun, ne mutlu vatan millet sevgisi ile ne mutlu devlet edebi ve adabıyla öğrenci yetiştiren öğretmenlere. Allah onları her daim var etsin” dedi.

“ÖĞRETMENLER İÇİN NE YAPSAK AZ”

Edebiyat öğretmenin de yerinin ayrı olduğunu ifade eden Vidinlioğlu; “Öğretmenim, evimin karşısında oturuyordu. 12-13 yaşlarındaydım o zaman. 1980 darbesinde gözaltına alınınca ‘Vatan der, millet der, Allah der,peygamber der başka da bir şey demez. Bu adamın ne işi var gözaltında’ diye sorgulamaya başladım. Sorgulamam da bu şekilde başladı ve bugünlere geldik. Gerçekten o kadar önemli bir mesleği icra ediyorsunuz ki geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek olanlar da sizlersiniz. Onun için Cenab-ı Allah, her daim güç kuvvet versin.Öğretmenler için ne yapsak az. Bir ülkede en fazla ekonomik olarak rahat etmesi gereken öğretmenlerimiz. Çünkü hepimizin geleceğini şekillendirecek olan onlar, o sebeple kafalarının zinde olması gerekiyor ve ufkumuzu o şekilde aydınlatması lazım Kastamonu Belediyesi olarak öğretmenlerimizi unutmuyoruz. Bugüne kadar ismi verilmemiş ya da verilememişti ama Koca Bekir’in ismini bir parka verdik. Fırat Çakıroğlu’nun ismini bir parka verdik. Türkiye’nin 3’ncü büyük Şehit Öğretmenler Parkı’nı yapmış olduk. Yetişmemizde emeği geçen, memleketin her köşesinde aydınlatmak için görev yapan, bu görev esnasında şehit olan, hastalanan, rahmetli olan ve yine o terör belasının günlerinde gazi olan bütün öğretmenlerimizin, şehit olanlarını rahmetle yad ediyor, diğerlerine sağlık afiyet diliyoruz. Öğretmenlerimiz her daim yanlarındayız. Her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacağımıza söz veriyoruz. KASMEK meslek edindirme kurslarını hizmete açtık. Önümüzdeki günlerde öğretmenlerimiz için öğrencilerimiz için orası adres olabilir. Hayırlı hizmetlerin de temelini orada atabiliriz.”

“RAHMETLİ BAŞBUĞUMUZUN EMRİYLE SENDİKANIN TEMELLERİ KASTAMONU’DA ATILDI”

Son olarak Kastamonu’nun önemli bir şehri olduğunu ifade eden Başkan Vidinlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kastamonu özelinde ayrı bir parantez açmak lazım. Kastamonu bizim hareketimizin özel şehirlerinden bir tanesi. Rahmetli Başbuğumuzun yanında Alperenler vardı. Türkiye’nin her tarafında gençler üzerinden ivme kazanan hareketimiz Kastamonu’da orta yaş ve üzeri alperenler üzerinden ivme kazandı. Onun için istisna bir şehirdirKastamonu. Rahmetli Başbuğumuzun emriyle sendikanın da temelleri Kastamonu’da atılmıştır. Onun için hem Kastamonulu olmaktan hem de Kastamonu’dagörev yapmış olmaktan dolayı ne kadar gurur duysak azdır. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. Ne mutlu türküm diyene.”

ÇINAR; “VATAN VE MİLLET İÇİN GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN ORTAYA KOYMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar da Genel Kurul’un hayırlı olmasını dileyerek; “Siz değerli eğitim çalışanlarımızın bütün sorunlarının dile getirilmesi noktasında bir gayreti ortaya koyuyorsunuz. Hedefiniz, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlarını daha güçlü bir şekilde temsil ettirebilecek nesillerin yetiştirilmesi. Birçok zorluğu beraber taşıyoruz. Biz de siyaseten kendi kulvarımızda çalışmalarımızı bu vatan ve millet için gelecek nesillerimiz için ortaya koyma gayreti içindeyiz. Özellikle bu Genel Kurul’da, siz değerli çalışanlarımızın sorunlarını ortaya koyabilmek için siyasiler de kendi notlarımız noktasında, bunları genel merkezlerimize ulaştırıp bu sorunların çözüme ulaşması noktasında bir gayret ve iradeyi ortaya koymak hedefindeyiz. Kastamonu’da birlik berberlik bütünlük içerisinde, ayrı kulvarlarda Kastamonu’ya hizmet etme gayretindeyiz. Özellikle de sendikalarımız noktasında bize gelen istek ve talepleri de genel başkan yardımcımız Ankara Milletvekilimiz Yaşar Yıldırım Bey’e aktarıyoruz. Bu noktada Kastamonu’da bütün şube başkanlarımızla alakalı ben görevde olduğum süre içerisinde olumlu ifadelerimi Genel Başkan Yardımcımıza ilettim.Bugün divana sunulacak olan listede görev alacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Görevini tamamlayıp hizmet eden geçmişteki arkadaşlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Buradaki slaytta gösterilen çok kıymetli eğitim çalışanlarımız ve kıymetli öğretmenlerimizin aramızdan ayrıldığını görmek hepimizin yürekten incitiyor. Onlara da Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.” dedi.

“TÜRK KAMU SEN’E BAĞLI ÇALIŞANLARDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR VARSA BUNU BİZE BİLDİRİN”

Zaman zaman farklı hadiselerle karşılaştıklarını da ifade eden Emin Çınar;“Tarih bize Türk milliyetçilerinin varlığının olmadığı yerde ülkenin nasıl sıkıntılar yaşadığını hep beraber mülahaza ettik. 15 Temmuz bunun en canlı örneklerinden bir tanesi Kamu Sen’e bağlı bütün kuruluşlarımızda, kamuda görev yapan hiçbir sendikamızın üyesi asla vatan haini olmamıştır bu ülkede. Onun için ne kadar siz değerli temsilcilerimizin varlıkları çoğalırsa bu ülkenin yarınları daha güçlü daha müreffeh olacağı da ortaya çıktı. Zaman zaman 15 Temmuz sürecinden sonra ülkemizde bir siyaset şekillendi. Milletin iradesiyle Cumhur ittifakı ortaya çıktı. Biz milliyetçi hareket partisi olarak, genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’in talimatları doğrultusunda siyaset yaklaşımlarını sürdürüyor ve bu ittifakın güçlenmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Zaman zaman Türk Kamu Sen’e bağlı sendikalarımızdan rahatsızlık duyan kurum çalışanlarının varlığını görüyorum. Özellikle Türk Kamu Sen’e bağlı olan çalışanlarımızdan onların üyelerinden rahatsız olan kim varsa bunların her birisi Cumhur İttifakı’na değil, onun karşısında bulunan Zillet İttifakın a ve beraberindeki yandaşlarına hizmet etmekten geri durmaz. Onun için kamudaki çalışan arkadaşlarımızın varsa bu şekilde onların da bizlere iletilmesini sizlerden istirham ediyorum” diye konuştu.

AYDIN; “TÜRK MİLLETİ OLARAK HAİNİ BOL BİR MİLLETİZ”

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, yaptığı konuşmasında öğretmenlere seslenerek; “Yaptığınız çok onurlu ve kutsal bir görev. Her birimizi var eden, toplumla buluşturan, toplumu var eden sizlersiniz. Emeklerinizin görmezden gelinmesi mümkün değil. Dolayısıyla Türk milletinin gelecek vizyonunda Türk milletinin yarınlarında bütün emek sizlere ait. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel Kurul, tek adaylı geliyor bu önemli bu birlik ve beraberliğin nişanesi. İnşallah yeni oluşacak yönetimin başarılı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Türk Devleti, Türk Milleti jeopolitik konumu itibariyle hiçbir zaman sıkıntılardan arınmış yol yürüyemiyor. Geçmişte böyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olacak. 15 Temmuz Türk milletine hainliğin en yakın zamanda yapıldığı süreç olarak bunu söylüyorum. Devletimizi elimizden alacaklardı, Türk Milletini esir edeceklerdi. Ama Türk milleti öyle bir direnç gösterdi ki bunun olamayacağını 7 düvele ispat etti. Ondan sonra oluşan süreç Cumhur İttifakı. Hukuki alt yapısı da oluşturulan Cumhur İttifakı 7 düvele karşı mücadele ediyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Ülkücü Hareketin lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli gece gündüz canhıraş bir şekilde mücadele veriyorlar. Tabi bunun karşısında içerden ve dışardan, müdahaleler mücadeleler de devam ediyor. Biz Türk Milleti olarak haini bol bir milletiz. Yaşananları hep beraber görüyoruz” dedi.

“SİZİN HİÇ Mİ TÜRK MİLLETİ İLE ALAKALI HASSASİYETİNİZ YOK”

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumlarını da eleştiren Aydın, şöyle konuştu; “Parlamenter demokratik sistemi isteyen bir güruh var. Mücadelelerini yapacaklar tabi ki. Ama bu mücadeleyi yaparken Türk Milleti’nin değerlerine, geleneklerine, kimliğine uygun bir mücadele olması lazım. Ama karşımızdaki cenahta böyle bir vasfı maalesef kullanamıyor. Yerelde de bu böyle. Asgari zekâsı olan bir insan, Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Akdeniz’de ne işimiz var bunu çok detaylandırmadan anlayabilecek kapasitede. PKK son 5 yılda neredeyse bitme noktasına geldi. Türkiye içinde 100’lü sayılara düştü. Sınır dışına çıkarıldı birçoğu imha edildi ve bunları inlerinde boğduk. Türkiye sınırlarında, bir terör devleti oluşmasına müsaade etmemek için Türk askeri, Türk polisi Türk Özel Harekâtı, sınır ötesinde. Şimdi gelin görün ki öyle meczup öyle müptezel muhalefet ki sınır dışı operasyonları için meclisten yetki istiyoruz, PKK’nın temsilcisi HDP’nin dümen suyuna giren Cumhuriyet Halk Partisi hayır diyor. El insaf, el vicdan. Buna bile tahammülünüz yok mu sizin. Peki, ‘hayır’ınız geçerli olsaydı Türk askerinin oradaki hali pürmelali ne olacaktı. Sizin Allah’ınız, kitabınız vicdanınız yok. Sizin hiç mi Türk Milleti ile alakalı hassasiyetiniz yok. Sırf 3-5 tane PKK’lı dümencinin oyunu alacağım diye böle bir politika uygulanabilir mi. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin hali bu. Bir de Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk’ün partisi olarak anılan bir parti bu. Türk devletini mektupla yabancı sefillere şikâyet eden bir muhalefet anlayışı var. Kanal İstanbul’u beğenmeyebilirsin, yanlış bir proje olarak görebilirsin, mümkündür. Fakat bunu yabancı diplomatlara mektup yazarak şikâyet etmek nedir ya? Neresi muhalefettir bunun? Türkiye’nin kuruluşundan beri böyle bir şey olmamıştı.”

“ÜLKEYİ BU ZİHNİYETLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’a da eleştirilerde bulunan MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın;  “İP’in başkanı, Siirt’te gidiyor, vatan haini şerefsizin biri; ‘kürdistanahoşgeldiniz, burası kürdistan’ diyor.Hanımefendi cevap vermiyor. Hani sen Türk Milliyetçisiydin. Cenab-ı Allah öyle bir dolaştıracak ki sizi, sokaklarda gezemeyeceksiniz. Ertesi gün grup toplantısı yapıyor. Prompterdan okuyor, önünde yazıyor yazılar. ‘Sayın Öcalan’ diyor. 12 dakika sonra da ‘Pardon’ diyor. Yok ya, yedik biz de. Oraya yazıp koymuşsunuz. Bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz siz? Algı operasyonu yapıyorsun, 12 dakika sonra da dönüp diyorsun ki;‘Öyle olmadı özür dilerim, PKK şerefsiz.’Bir gün sonra o Milletvekili olacak züppe, o Milletvekili olacak kansız, o Milletvekili olacak haysiyetsiz, şehidin yakınına ağza alınmayacak küfürler ediyor. Bu da yetmiyor, hanımefendi ertesi gün apar topar en önce yapıyor grup toplantısını. Hep bir gün sonra yapıyorlardı, suç bastıracak ya. ‘Lütfü Bey, olgunluk gösterin. Grup Başkanvekilliğinden istifa edin’ diyor. Arkasından terbiyesizce bir hanımefendiye yakışmayacak ifadelerle o vatandaşa ‘Y…k y…k konuşuyor’ diyor. Bu kadar raydan çıkmış vitesten atmışlar. Sinir sistemleri bozulmuş. Dolayısıyla Allah nasip ederse bu ülkeyi bu anlayışlara, bu zihniyetlere teslim etmeyeceğiz. Biz Cumhur İttifakı’nın ilkeleri, prensipleri noktasında Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet Kalkınma Partisi olarak, Allah nasip ederse 2023 hedeflerine doğru ilerliyoruz. Eksik var mı var, sıkıntılarımız var mı var, yapamadıklarımız var mı var. Ama vatan olmayınca hiçbir şey olmuyor. Vatan yoksa ne bu eksiklerin hiçbir anlamı kalmıyor. Dolayısıyla önce Devletimiz var olacak. Ekonomik sıkıntı var mı var, atlatılacak inşallah. Onun için biraz daha sabredecek, safları biraz daha sık tutacağız. İnşallah 2023 lider ülke Türkiye hedefine adım adım yaklaşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından, gündem maddeleri tek tek görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Nedim Afacan başkanlığında, Asil Yönetim Kurulu Üyeliğine Halit Özden,  Hasan Hüseyin Kaplan, Ayhan Ayanoğlu, Mehmet Maden, Orhan Macakoğlu ve Satı Daşçıoğlu seçildi. Denetim Kurulu Asil Üyeliğine Sıtkı Önder, Mehmet Ertaş, Tevfik Küçükalioğlu, Ahmet Bekaroğlu ve Talat Dağdelen. Disiplin Kurulu Asil Üyeliğine Abdullah Ünal, Hasan Sabitoğlu, Sezai Dinçer, Rüstem Kömürcü ve Yılmaz Alkaya. Merkez Genel Kurul Delegeliğine de Nedim Afacan, İdris Köse ve Cengiz Yaşar seçildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum