‘Kamu dışı aile sağlığı çalışanları da kadro bekliyor’;

‘Kamu dışı aile sağlığı çalışanları da kadro bekliyor’

Türk Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Cengiz Büyükkapucu, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelilere verilecek olan kadro yasasına dahil olmak istediğini kaydetti....

Büyükkapucu, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Kamu hizmeti veren fakat bazı özlük haklarından mahrum olan Kamu dışı aile sağlığı çalışanları sözleşmelilere verilecek olan kadro yasasına dahil olmak istiyorlar. Kamuda istihdam konusunda her zaman temel talebimiz ve kırmızı çizgimiz tüm çalışanların kadrolu olarak istihdam edilmesi olmuştur. Sözleşmelilere kadro verilmesi sürecinde de kamuda farklı istihdam modelleri içinde yer alan tüm çalışanların bu sürece dahil edilmesini istedik. Bazı istihdam modellerinin eklendiği yazılı açıklama veya sözlü beyanlarla ifade edilmiştir. Bu düzenlemede kapsayıcılığın daha genişletilerek hiçbir çalışanın dışarıda bırakılmaması gereklidir.

İlimiz Kastamonu’da 27, ülke toplamında 3 bin 600 kişi olan kamu dışı aile sağlığı çalışanları da kadro beklemektedir. Konu ile ilgilide Çalışma Bakanımız sayın Vedat Bilgin'in ‘Aile hekimliği çalışanları da var’ şeklinde bir açıklaması olmuştur. Biz bu sözün de ete kemiğe bürünüp yasa tasarısı olarak bir an önce ilan edilmesini bekliyoruz. Tereddütlerin ortadan kaldırılması ve temel beklentilerimizin hayata geçmesi adına Türk Sağlık-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız sayın Önder Kahveci, bir kez daha önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanımız sayın Vedat Bilgin'le görüşeceğini beyan etmiştir. Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadroya geçmesi mali bütçeye de yükü olmayacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak bütün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar mücadelemiz devam edecektir.” 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum