Arama
Arama Sonuçları
Huzur Towers’ta yaşam başlıyor!
Salim Huzuroğlu: “Huzur Tower Kastamonu'ya çağ atlatan bir proje. Daha önce bu şekilde bir konsept uygulanmadı.”
Ilgaz, kayak sezonunda 100 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi: "Çevre turizminin Kastamonu için çok şey kattığını düşünüyoruz. Tesisin işletmesinin büyük kısmını kendi personelimizle, bir kısmını da bir işletmeci vasıtasıyla yapıyoruz"
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
Türkiye genelinde eş zamanlı gıda denetimi yapılacak
81 ilde eş zamanlı olarak lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler artırılarak, gerekli görülen yerlerden numune alınıp, uygun olmayan işletme ve ürünlere idari yaptırım uygulanacak.
"En modern otogarlardan olmaya aday"
Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık tarafından sözü verilen, Bozkurt Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleşti.
Fenerbahçe'nin özel hayranına sürpriz
Cide'nin sevilen simalarından down sendromlu 23/06/1970 doğumlu Oğuz Tekin'e İlçe Kaymakamı Tuncay Karataş tarafından sürpriz doğum günü düzenlendi.
İLK MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN SETİ BUGÜN VATANDAŞLARLA BULUŞACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Vagon Sanayi (TÜRASAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yerli ve milli olarak üretilen Milli Elektrikli Tren Seti bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşların ziyaretine açılacak.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı…
AFAD’a ‘eğitim parkı’ alanı tahsis edildi
Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk olağan toplantısı, geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
Cam teras, 120 bin ziyaretçi ağırladı
Kastamonu Azdavay İlçesinde bulunan Çatak Kanyonu yaklaşık 450 metre yükseklikte ve üzerine kurulan cam terası 2022 yılında 120 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan Çatak Kanyonu'nun cam terası, yeni hazırlanan proje sayesinde yaklaşık 300 bin turistin ziyaret etmesi hedefleniyor.
15 güne tamamlanacak
Kastamonu'da yaklaşık 2 bin 700 yıl önce Paflagonyalılar tarafından inşa edilen ve Türkiye'de yerleşim yeri içerisinde kalan tek kaya mezarı olan Evkaya Mezarları’nın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmaları hakkında açıkalma yapan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu; “Kaya Mezarlarında çalışmalarımız sürüyor. Tahminen 10 ya da 15 gün içerisinde Kaya Mezarlarındaki çalışmaları tamamlayıp buradan çıkacağız inşallah” ifadelerine yer verdi.
İnönü Mahallesi’ne Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark
İnönü Mahallesi’nde yer alacak olan Yaşam Alanı Projesi temel atma töreni dün yapılan organizasyon ile gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, STK başkanları, Belediye çalışanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı
“Hizmetimiz 7-24 devam edecek”
Daday Kaymakamlığı Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi’nde Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım bir basın toplantısı düzenlendi. Kaymakam Yıldırım burada yaptığı konuşmasında; “Atlı Terapi Merkezi’mizde özel bireylere yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Onların kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Onların atlarla iç içe olduklarında kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını gözlemledik. Bu anlamda kendilerini teşvik etmek istiyoruz. Bunun yanı sıra Daday’da gençlerin atlarla, doğayla iç içe olması için Milli Eğitimle Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın yürüttüğü projeler kapsamında Gençlik Kamplarıyla entegre olmuş durumdayız. Burada kış sezonunda da açık olacak 7-24 hizmetimiz sürecek” ifadelerine yer verdi.
‘Şehrin kılcal damarlarını açık tutmak lazım’
Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Kastamonu; kayak turizmi, deniz turizmi, inanç turizmi, doğal güzellikleri ve müthiş yemekleri ile gastronomi noktasında turizm severlerin isteklerine hitap edebilecek bir şehir. İnsanların doğması, büyümesi, ölmesi ne kadar mukadder ise şehirlerde böyledir, şehirlerin kılcal damarlarını açık tutmak lazım. Şehri gelin birlikte yaşatalım, gelin canlar bir olalım. Bu noktada her türlü teklife isteğe açığız” dedi.
Saraçlar’a yeni yaşam alanı
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla projesi tamamlanan Saraçlar Mahallesi Yaşam Alanı ve Kapalı Garaj projesinin temeli Cuma günü saat 09.30’da atılacak.
Uçak Kafe yeni yüzüyle
Aktekke Mahallesi’nde daha önde Millet Kıraathanesi olarak kullanılan pandemi döneminden sonra kullanılmayan Uçak Kafe yatırımcı Yaşar Savaşan tarafından tekrar ayağa kaldırılarak, faaliyete geçirildi.
‘Halk’ kütüphanesine yıl sonunda kavuşuyor
İnşaatı devam eden Kastamonu Halk Kütüphanesi’nin yıl sonunda tamamlanacağı öğrenildi.
Bozkurt Otogarı hizmete başladı
İhalesi 2020 yılında yapılan Bozkurt Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmete başladı.
100. yıla yakıştı
Kastamonu Barosu 100’üncü yıl Kuruluş yıldönümü kapsamında Hizmet Binası açılış programı düzenlendi.
300 bin kişi ziyaret edecek
Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu’nda 450 metre yükseklikte kurulan cam teras, ziyaretçilerine yazın renkleriyle bezenen doğanın güzelliğini seyretme imkânı sunuyor. Şu anda Türkiye’de hiç örneği olmayan Çatak Kanyonu’nda kanyon içerisinde kaya üzerine 2 kilometre uzunluğunda C şeklinde yapılacak kaya yolu ile 3 bin nüfuslu ilçenin 300 bin turisti ağırlaması bekleniyor.
'Çalışmalar, sıkıntısız ve hızlı bir şekilde ilerliyor'
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerini ziyaret ederek bölgedeki çalışmalarla ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu.
“Elimizi taşın altına koymaya hazırız”
CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin İl Başkanlığı binasında, tartışmalarla gündeme gelen ve 26 Nisan’da ihaleye çıkacak olan Kuzeykent Mahallesi’ndeki parselle ilgili açıklamalarda bulundu.
Siyez koruma altında
Kastamonu’da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez buğdayı, tamamlanan "Tohumdan Geleceğe Projesi" çerçevesinde sağlanan destekle kadınların elinde hayat buldu.