'Çalışmalar, sıkıntısız ve hızlı bir şekilde ilerliyor';

'Çalışmalar, sıkıntısız ve hızlı bir şekilde ilerliyor'

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerini ziyaret ederek bölgedeki çalışmalarla ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu....

Afet bölgesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, ''Bozkurt İlçemizde yaşanan afet sonrasında başlatılan çalışmalar kapsamında sanayi sitesinin %85’i tamamlandı. Haziran ayı içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Selde bahçesi ve zemin katı hasar alan İmam Hatip Lisesi binası onarılarak eğitime hazır hele getirildi. 12 derslikli Bozkurt Ortaokulu inşaatı ve 100 öğrenci kapasiteli lise pansiyonu inşaatı devam ediyor. Bunların hepsi önümüzdeki eğitim öğretim dönemine tamamlanarak inşallah hizmete girmiş olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapımına başlanan ilçe stadyumu, yürüyüş pisti, soyunma odaları, kafeterya ve kapalı halı sahanın bulunduğu spor kompleksinde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Haziran sonu teslim edilecek. 500 kişilik kapalı spor salonu ihalesi Haziran ayı içerisinde yapılacak. Enerjisa hizmet binasında onarım çalışmalar tamamlanmak üzere, yakında hizmete giriyor. İlçe merkezine yapılan 4 araç ve 2 yaya köprüsünde inşatlar devam ediyor. Bir tanesi Haziran ayında hizmete girecek. Bozkurt meydanı projesinde çalışmalar devam ediyor. Türkiye’ye örnek olacak bir meydan projesi burada uygulanıyor. Kaymakamlık binasında Ağustos ayında teslimi planlanmak üzere çalışmalar devam ediyor. Belediyemiz tarafından yapılan terminal inşaatı tamamlandı. Burası da yakında hizmete başlayacak. 6 etapta 630 konut, 123 işyeri olarak inşaatına başlanan TOKİ’lerde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Özellikle baharın gelmesiyle birlikte çalışmalar oldukça hız kazanmış durumda'' dedi.

 

Alt yapı, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarının büyük oranda tamamlandığına vurgu yapan AK Parti İl Başkanı Ünlü, '' Enerjisa, Telekom ve Kargaz ekipleri çalışmalarına devam ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda doğalgaz, sanayi sitesinin tamamlanmasıyla birlikte kullanılmaya başlanmış olacak. Yıl sonuna kadar konutlarımız da doğalgaza kavuşacak. Köylerimizde ağır geçen kış şartları sonrasında eriyen karlarla ve yağışla birlikte ciddi manada heyelanlar var. Buralarda acil müdahaleler hemen yapılarak yollar ulaşıma açılıyor ve kalıcı müdahaleler için kısa sürede çalışmalar yapılıyor. Köylerimizde içme suyu sıkıntısı olan yerlerde çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Köy meydanlarının parke kaplanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Tüm bu çalışmalar büyük bir uyum içerisinde gerçekleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bakanlıklarımız, Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, bizler, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, ilçe teşkilatımız ve ilgili kurum ve kuruluşlarımız büyük bir uyum içerisindeyiz. Kaymakamımız oldukça tecrübeli, belediye başkanımız canhıraş çalışmalarına devam ediyor. İlçe teşkilatımız her zaman hemşehrilerimizin yanındalar. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

 

Ünlü, şöyle devam etti; ''Çatalzeytin ilçemizde son zamanlarda yaşanan yoğun yağışlardan dolayı geçici menfezlerde tahribat oluşmuştu. Buralarda ilgili kurum ve kuruluşlar çalışmalarına devam ediyor. Köy yollarımız büyük oranda açıldı. Yakında ulaşıma kapalı köy yolumuz kalmayacak. Sel sonrası başlatılan dere ıslah çalışmaları devam ediyor. Köylerde yapılacak köprüler için ihaleler yapıldı, çalışmalara başlandı. İlçe merkezinde Köy Hizmetleri Köprüsü yıkılıp yeniden yapılacak. Gençlik Spor Bakanlığımızın yapacağı öğrenci yurdu için proje çalışmaları devam ediyor. 20 yataklı hastane inşaatı yakın zamanda tamamlanacak. Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Lisesi atölye ve işlik binası temeli atıldı. 4 kat olarak inşaatı devam ediyor. Yine lise binamızın güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Çatalzeytin Devrekani arası yol ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Harda Çayı taşkın koruma duvarında çalışmalar çift taraflı olarak sürüyor. Çatalzeytin futbol sahası, Akçay kenarına yapılacak taşkın koruma duvarının ardından yeniden yapılacak. Kapalı spor salonu, kapalı halı saha ve soyunma odalarının bulunacağı spor kompleksinin zemin etüdü ve proje çalışmaları devam ediyor. Beton santrali ve parke fabrikası ihaleleri yakında İl Özel İdaresi tarafından yapılacak. Doğalgaz projelendirme çalışmaları başladı.

Tüm bu çalışmalar sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun ilgi, destek ve takipleriyle ilerliyor. İlk günden bu tarafa taleplerimiz doğrultusunda talimatlarını verdi. Bakanlarımız burada çok büyük işlere imza attılar. Onların koordinasyonunda tüm çalışmalar sıkıntısız ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Buradaki personel de özverili bir şekilde çalışıyor. Tüm bu çalışmalara destek veren başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımıza, Valimize, Milletvekillerimize, kurum ve kuruluşlarımızın amirlerine, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve personellerine, ilçe başkanlarımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize, teşkilatımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim benzeri afet ve musibetlerden milletimizi ve tüm insanlığı korusun.''

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum