“Elimizi taşın altına koymaya hazırız”;

“Elimizi taşın altına koymaya hazırız”

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin İl Başkanlığı binasında, tartışmalarla gündeme gelen ve 26 Nisan’da ihaleye çıkacak olan Kuzeykent Mahallesi’ndeki parselle ilgili açıklamalarda bulundu....

Erbilgin yaptığı açıklamada söz konusu alanda bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek bu proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Erbilgin açıklamasında; “Bizim parsel üzerine önerdiğimiz bu binayı Belediye Meclisi ve Vidinlioğlu tamam derse bunun finansmanın sağlamak için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Kastamonu Belediyesi derse ki ‘Bizim bütçe sıkıntımız var biz yapamıyoruz’ CHP olarak biz bunu yapacak kaynakları ortaya çıkarmak için her türlü girişimde bulunuruz” dedi.

“67,5 LİRA DEĞER BİÇİLEN ARSANIN BEDELİ 200 MİLYON LİRA”

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kuzeykent Mahallesi’ndeki ihaleye çıkacak olan parsel ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu arsanın halkın hizmete sunulması gerektiğini belirten Erbilgin;  “Şehrin değerine sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Şehrin kıymetli yerlerinin ranta açılmaması halkın hizmetine sunulması gerektiğine inanıyoruz. O nedenle basın toplantısında biz satan tarafta değil yapan tarata olacağız dedik. Ben birkaç teknik bilgi vermek istiyorum. Belediye Başkanımız Vidinlioğlu, yerel seçimlerden önce Kastamall sürecinde parselin değeri ile ilgili bir hesap yapmakta O zaman belli başlı hesaplar yapmıştı. Şuanda satışa konu olan parsel 67,5 milyon lira değerle satışa çıkacak 26’sında. Burası emsal 3 konut ve ticaret alanı olarak şekillenmiş. Biz imar harici artışları yok saydığımızda bile burada sadece 50 bin 412 metrekare ticaret ve konut alanı var. Dolayısıyla bu yaklaşık tek başına konut yapıldığını varsaysak bile 120 metrekareden 420 daireye denk geliyor. Sahada ticaret yapan herkes bilir ki belli bölgelerin lokasyonu nedeniyle müteahhidin kat karşılığı için bir fikri vardır. Şehrin gözde yerlerinden birisi. Mesleğim gayrimenkul değerleme uzmanlığı, işin işçinden biri olarak söylüyorum: Biz oranın her şeye rağmen yaklaşık yüzde 50’yle müteahhit tarafından inşa edileceğini varsaydığımızda 210 mesken karşılığında bir müteahhit orada iş görebilir. Bu güncel piyasa değerlerine göre o parselin su içinde 200 milyon lira değeri var. 67,5 milyon liraya ihaleye çıkan bir yerin acaba birileriyle anlaşmalı bir süreç mi var diye bizim bir tereddüt uyandırdığını da bilinmesini isteriz” dedi.

“KASTAMONU’YU ÜTMEYİN”

26 Nisan’da ihalesinin gerçekleşeceğini belirten İl Başkanı Erbilgin, duyarlılık beklediğini ifade ederek; “Şehrin her tarafını beton yığınına çevirmeyelim. Her şey rant değildir. O nedenle ihaleye girecek firmaların süreçten geri durması bu şehrin doğru planlanması için kıymetlidir. Eğer biz bir üniversite şehri olma iddiasındaysak, o lokasyondaki bir yerin yine bizim önerdiğimiz gibi, kültürel tesis alanına uygun bir yapılaşmaya ihtiyacı var. Kastamonu ütülmesin diyoruz. Kastamonu’yu ütmeyin diyoruz. Bunun Kastamonu için bir fırsatçılık olacağını da ifade ediyoruz. Bir proje hazırlığı yaptık. Genel Merkezle bazı meselelerde sadece eleştiriyorsunuz derler ama hayır biz aslında çok uzun zamandır öneren taraftayız. Bunu TÜRGEV’e de önermiştik. Bugün yeniden hem Belediye Başkanımız Vidinlioğlu’na hem Kastamonulularımıza öneriyoruz. Hiç etmek yerine hep üretmek diyoruz. Bunun ciddi bir şekilde Kastamonu kamuoyu, kent konseyi, paydaları bu işe sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Belediyenin de bu işe sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Buradan çağrımı yineliyorum. Bizim parsel üzerine önerdiğimiz bu binayı belediye meclisi ve Vidinlioğlu tamam derse bunun finansmanın sağlamak için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Büyükşehirlerimizle yapılacak görüşmelerde yapılacak protokollerle 16 bin 803 metre kare parsel üzerindeki her türlü inşa faaliyetleri donatıları sağlamak konusunda her türlü katkıyı da sunmaya hazır olduğumuzu belirtiriz.  Kastamonu Belediyesi derse ki ‘Bizim bütçe sıkıntımız var biz yapamıyoruz’ CHP olarak biz bunu yapacak kaynakları ortaya çıkarmak için her türlü girişimde bulunuruz” diye konuştu.

“ÇOK KATLI BİNALARI DİKMENİN ANLAMI YOK”

Proje hakkında da kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Erbilgin; “Kadınların, annelerin ihtiyacı olan bir kreş planlaması var. Orada bir çocuk parkı var. Özellikle kız öğrencilerimiz için ister üniversite olarak düşünülsün ister taşımalı eğitim nedeniyle bir yurt imkânı var. Çok uzun zamandır konuşulan bir tiyatro salonu var. Şehrin gözbebeği yerlere en uygun yapılaşma böyle bir yapılaşmadır. Diğer türlü yapılaşma çok katlı binaları dikmenin anlamı yok. Bir belediye başkanımız şehrin girişine kazığı dikti şehrin bütün siluetini yapısını bozdu. İkincisini de burada dikecekler. Birisine Tahsin Babaş çıkacak birisine Vidinlioğlu çıkacak, birbirilerine el sallayacaklar. Biz bunu istemiyoruz. Biz şehrin bu yönüyle siluetinin de bozulmasını istemiyoruz. Bizim önerimiz bu ihaleye girecek firmalara yeniden toplumsal sorumluluk olarak bu yönüyle bakmalarını öneriyoruz.

ORAL; “GETİRİSİNİN BÜYÜK OLACAĞI KANAATİNDEYİZ”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in ardından proje hakkında detaylı bilgi veren Belediye meclis Üyesi Hakan Oral şöyle konuştu; “Arazi için bir proje çalışmamız odu. 25 bin 450 metrekarelik bir alan. 2 ayrı bina olarak tasarlanıyor. A blokta; alt tarafta bodrum zemin asmakat ve 3 normal kat olmak üzere 300 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, kültür merkezi, cadde mağazaları ve kafeteryaların bulunduğu açık etkinlik terasının da yer aldığı bir alan. Burada çocuk oyun alanları da var. B blokta ise bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşan blokta 108 kişilik yurt bulunmakta. Halk kütüphanesi, kreş, kapalı spor salonu yer almaktadır. Projemiz bir kompleks olarak tasarlanmış ve her bir mağazası da değerli olmakla beraber getirisinin çok büyük olacağı kanaatindeyiz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum