Arama
Arama Sonuçları
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!
Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu.
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Eriğin bu faydasını daha önce kimse duymadı
Yeşil erik hem tadıyla hem de sağladığı faydalarla sık sık tüketiliyor. Tam bir C vitamini deposu olarak bilinen yeşil erik, kalsiyum açısından da zengindir. Bu nedenle pek çok hastalığa da iyi geliyor. İşte detaylar…
Cemaat, abdest alsın diye uzaktan su getiriyordu... İsmi çeşmeye verildi
Bozkurt Sakızcılar köyünde 49 yıl önce, cemaatin abdest alabilmesi için kendi imkanlarıyla camiye su taşıyan ve burada su deposu oluşturulmasında öncülük eden Cami İmam Hatibi Şakir Pehlivan'a köy halkı vefa gösterdi. Bozulan su deposu yeniden faaliyete geçirilerek İmam Pehlivan'ın adı çeşmeye verildi. Pehlivan duygulandığını ifade ederek; " İlk görev yerim burasıydı burada iyi dostluklarımız oldu, tüm köy halkımızdan Allah razı olsun" dedi.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
Maden suyu ve soda arasındaki farklar nedir? soda ve maden suyu arasındaki farklar nasıl anlaşılır?
Soda ve maden suyu arasındaki farklar pek çok halk arasında karıştırılsa da, bu iki içecek farklı özelliklerdedir. Asitli içeceklere istinaden bu içecekler oldukça sağlığa faydalı geliyor. Soda ve maden suyu mide rahatlatıyor ama içerikleri bambaşka. Peki, soda ve maden suyunun arasındaki fark nedir?
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Tarhananın bozulduğu nasıl belli olur? Tarhana nasıl saklanmalı?
Şeker hastalığına faydalı olan tarhana, çeşitli hastalıklardan koruduğu gibi, yorgunluğu alan mucizevi bir gıdadır. Peki bu mucizevi gıdanın uzun ömürlü tüketilmesi için neler yapılmalıdır? Tarhananın bozulduğu nasıl anlaşılır? Tarhana nasıl saklanır? Tarhananın pratik fermantasyonu nasıl yapılır? İşte, tarhana hakkında bilinmesi gereken gerekli bilgiler
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
Limon otu çayı nedir? neye iyi gelir?
Asya ve Güney Amerika mutfağında özellikle balık yemeklerinde yaygın olarak kullanılan limon otunun çayı da çok faydalıdır. Peki limon otu çayı nasıl yapılır? Limon otu çayı neye iyi gelir?
Alkali su nedir, ne işe yarar? Faydaları neler?
Alkali su, pH seviyesi normal suyun üzerinde olan bir içecektir. Genellikle pH değeri 8 veya 9'un üzerindedir. Alkali suyun popülerliği, vücudun asit-baz dengesini koruma ve sağlığı destekleme iddiasına dayanmaktadır. Bu suyun tüketilmesi, vücudun asidik durumunu nötralize etmeye yardımcı olabilir ve böylece sağlık ve iyilik halini artırabilir.
Yeni Nesil Cüzdan “Hayhay”
Yeni nesil cüzdan Hayhay; FinTek (Finansal Teknoloji) ürünleri ile kullanıcılarına finansal işlemlerini pratik bir şekilde yönetmeleri için olanak sağlayan bir uygulama.
Yeni Nesil Cüzdan “Hayhay”
Yeni nesil cüzdan Hayhay; FinTek (Finansal Teknoloji) ürünleri ile kullanıcılarına finansal işlemlerini pratik bir şekilde yönetmeleri için olanak sağlayan bir uygulama.
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Fidanlık Dairesi Başkanlığı Kastamonu’da eğitim düzenlendi
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Daday Fidanlık Şefliği'nde Lazer Tesviye Bıçağı uygulamalı eğitimi gerçekleştirildi. Daday Fidanlık Şefliği'nde düzenlenen programda Lazer Tesviye Bıçağı uygulamalı eğitimi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Ziya Teke tarafından verildi.
Deprem sigortası kalkıyor, yerine afet sigortası geliyor
Kahramanmaraş depremi sonrası sigorta sisteminde köklü değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni dönemde deprem sigortasının yerine Afet Sigortası geliyor, enflasyona endeksleniyor ve teminatlar iki katına çıkıyor.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
10 bin mi? yoksa 4 bin mi? işte sağlık için günde atılması gereken adım
Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
Muz neye iyi gelir? Muzun faydaları neler?
İçerisinde yer alan potasyum nedeniyle güçlü bir enerji kaynağı olan muz sindirim sistemine dost bir meyvedir. Muzda bulunan lif sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir. Peki, muzun faydaları neler? Muz neye iyi gelir?
"Her yıl 200 milyon TL kaybımız var"
Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Toprakçılar Konağı'nda mantar üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Kal-Der Başkanı Tugay Civelekoğlu Kastamonu'da toplanmayan mantardan yıllık 200 milyon TL zarar olduğunu dile getirerek; "Her yıl mevcut rezervin yüzde 40’ının toplanıp yüzde 60’ının toplanamamasından dolayı çürümeye terk ediliyor. Mantara gereken önem verilmediği için Kastamonu’da her yıl 200 milyon TL'den fazla bir meblağ ekonomik kayıp olmaktadır. Amacımız ortalama 200 milyon TL kayıp parayı Kastamonu ekonomisine kazandırmaktır" diye konuştu.
"Ormanlara bakım yapmak asli görevimiz"
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Pınarbaşı ilçesinde orman bakımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Kastamonu protokolü sarımsak hasadı yaptı
AYVALI KÖYÜ’NDE SARIMSAK HASADI TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ