Eriğin bu faydasını daha önce kimse duymadı;

Eriğin bu faydasını daha önce kimse duymadı

Yeşil erik hem tadıyla hem de sağladığı faydalarla sık sık tüketiliyor. Tam bir C vitamini deposu olarak bilinen yeşil erik, kalsiyum açısından da zengindir. Bu nedenle pek çok hastalığa da iyi geliyor. İşte detaylar…...

Yeşil erik; lif, A, C ve K vitamini, sodyum gibi sağlığa faydalı olabilecek vitamin ve mineralleri içerisinde barındırıyor. Söz konusu ekşi meyvenin 100 gramı ortalama 47 kalori olarak biliniyor. Ayrıca yeşil erik tuz katılmadan tüketildiğinde daha faydalı oluyor. Çünkü bu meyveye tuz eklendiğinde vücutta ödeme sebebiyet verebiliyor.

YEŞİL ERİĞİN FAYDALARI NELERDİR?

Yeşil erik, insan sağlığı için birçok fayda sağlıyor. İşte söz konusu faydalarından bazıları şu şekilde; Yeşil erik organik asit içeriği bakımından zengin bir meyve olarak bilinir. Söz konusu organik asitler vücudun alkali tutulmasına faydalı olur. Ayran, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleriyle tüketildiğinde kalsiyum emilimini arttırarak kemik ve diş sağlığına faydalı oluyor. Et, balık, yumurta ve hindi gibi protein ağırlıklı olan besinlerle tüketildiğinde, söz konusu besinlerin asit etkisini azaltarak nötralizasyona yardımcı olur. Bunun sonucunda ise metabolizma desteklenerek kilo verme süreçlerinde olumlu etki oluşmasına yardımcı olur. Çözünebilir lif bakımından zengin olan yeşil erik hem sindirimi kolaylaştırır hem de kabızlık probleminin engellenmesine yardımcı olur. Yeşil erik düzenli tüketildiğinde diş etlerinin güçlenmesine faydalı olur. Yüksek C vitamini bulunduran yeşil erik, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Kaynak: CNN

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum