Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!;

Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!

Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu....

Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor.

Kilogram hesabı yapıldığında yaklaşık 2000 TL’ye gelen kanlıca mantarı dikkat çekerken; firmanın web sitesine bakıldığında ise 1 KG kanlıca mantarının işlem sonrası yaklaşık 100 gram ağırlığa düştüğü belirtiliyor.

Ayrıca; bu işlemlerle birlikte raf ömrünün uzatılarak, aynı zamanda da besin değeri korunarak tüketiciye sunulduğu ifade ediliyor.

KANLICA MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?

Kanlıca mantarı Türkiye’de en çok bilinen yaban mantarı türü olmasının yanı sıra içerdiği; protein, demir, sodyum, C, B1, B2 vitamin, potasyum ve fosfor sayesinde oldukça faydalıdır. KANLICA MANTARI HANGİ TARİFLERDE KULLANILIR? Gastronomi sektörünün en çok beğenilen kanlıca mantarını soteler, fırın yemekleri ve turşu başta olmak üzere birçok yemek tarifinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum