Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’ya ”ZOR” dönüş
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat Pazartesi günü başlamaya hazırlanıyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de yeni dönem heyecanını taşıyor.
KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı.
TTB, salgının sebebini açıkladı
Türk Tabipler Birliği, dikkat çekici bir basın açıklaması yayınladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da etkisini hissettiren ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir çok hastanın aynı şikayetlerle geldiği hastalığın kaynağını açıkladı.
Gurur gününde buruk kutlama: 'Meslek onurumuzu geri istiyoruz'
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Eğitim İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, önemli açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Bal açıklamasında; "Bugün bizim için bir gurur günü olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisine ne kadar değer verdiklerini  anlatacaklar. Gerçeklerden söz etmeyecekler. Ama biz, gerçekleri anlatacağız! Meslek onurumuzu geri istiyoruz" dedi.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
Çalışma saatleri kısalıyor mu? İlk adım atıldı
Bir süredir konuşulan haftalık 45 saatlik çalışma süresinin düşürülmesine yönelik yeni bir gelişme yaşandı.
CHP'de alkışlar ve gözyaşları durmadı!
Parti Meclis Üyesi olarak seçilen CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin Kastamonu İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin ve Milletvekili Baltacı'yı kapıda alkışlarla karşılayan partililer büyük bir heyecan yaşadı. Açıklama yaparken duygulanan İl Başkanı Erbilgin ve Milletvekili Baltacı göz yaşlarını tutamadı.
Kastamonu-Kayseri didişirken, onlar pastırmayı tescilletti  
Sivas, coğrafi işaret tescili ile pastırma savaşına son noktayı koydu. Bazı iller arasında pastırmanın kendi bölgelerinde daha iyi yapıldığı tartışmaları yaşanırken, Sivas pastırma için 2022 yılında coğrafi işaret tescili aldı.
Arslan: ‘Kadınlar, sendikal mücadeleye daha fazla ilgi göstermeli’
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ilgaz’da düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulundu
Baltacı, Köksal'ın tehdit iddialarına yanıt verdi: "İspat eden buyursun"
CHP İl Başkanlığı'nda İlçe Başkanları toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Hasana Baltacı, Afyon'da yaşanan krizi değerlendirdi. Baltacı açıklamasında CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın 'Tehdit edemezsin, o telefonda söylediklerini burada söyleyeceksin' ifadeleri için; "Ben kimseyi tehdit etmedim. Grup Başkanvekilini tehdit eden hiçbir ifadem olmamıştır. İspat eden olursa buyursun gelsin. Genel Başkanımıza bir çağrıda bulunacağım. O çağrıya cevap verilirse ne ala verilmezse hakkımızı hukukumuzu kamuoyu nezdinde aramaya devam edeceğiz" dedi.
"Savcıları, bakanın şahitliğinde göreve davet ediyoruz!"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e eleştirilerde bulundu. Bal açıklamasında; " İktidar, kendi getirdiği ve 20 yıl boyunca kullandığı mülakat sistemini seçimlerde kaldırmayı vaat etmiş ve bu vaadini de tutmayarak, demokrasi ve adaletin kendisi için nasıl amaç değil araç olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bakan Tekin mülakatlarla ilgili suç itirafında bulunmuştur! Savcıları, Bakanın şahitliğinde göreve davet ediyoruz!” dedi.
170 madenci kendini madene kapattı: 'Kastamonu'dan da madenci var'
Bartın, Kastamonu ve Zonguldaklı madencilerin bulunduğu işçiler kendilerini madene kapattı. Haklarını istiyorlar...
Denk Kayığının emekçilerine Teşekkür Belgesi
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İnebolu denk kayığının yeniden canlandırılmasında emeği geçenleri makamında ağırlayarak Teşekkür Belgesi takdim etti.
KESK: ‘Toplu sözleşme ve grev haktır, vazgeçilemez’
KESK Kastamonu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fikret Tufanyazıcı, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren toplu sözleşme sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz"
Kamu Konfederasyonları Platformu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kamu toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. 24 Ağustos'ta iş bırakacaklarını açıklayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal; "Emeğin onurundan yana taraf olan kamu konfederasyonları olarak gücümüzü ve aklımızı birleştirerek kamu emekçisine sefaleti reva görenlere, karşı ülke genelinde 1 günlük iş bırakıyoruz. Memurun ve memur emeklisinin alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz" dedi.
‘Artık bıçak kemiğe dayandı!’
Kastamonulu veterinerler, meslektaşlarına yönelik şiddete tepki olarak 1 günlük iş bıraktı
KESK 16 Ağustos’ta iş bırakacağını açıkladı!
KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı memur ve memur emeklisine zam teklifi ile ilgili olarak 16 Ağustos'ta iş bırakacaklarını açıkladı.
Bakan Işıkhan: Toplu sözleşme herkesi memnun edecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik” dedi.
Eğitim-Sen: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz
KESK Kastamonu Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mirati Madak, “İktidarı uyarıyoruz, hayat, TÜİK rakamlarına göre akmıyor” dedi.
Erbilgin ve Baltacı'dan köklü değişim açıklaması
CHP Merkez İlçe Kongresi'nde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Milletvekili Hasan Baltacı parti içinde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.
Memur sendikaları üyeleri, zam taleplerini açıkladı
Ankara'da memur sendikaları üyeleri, memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesi, zam taleplerini açıkladı.
"Kaşıkla verdiniz, kepçeyle alıyorsunuz"
Birleşik Kamu-İş Sendikası Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda memur maaş artışı ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.