Uluay; 'Söz vermedik, bilgi paylaştık';

Uluay; 'Söz vermedik, bilgi paylaştık'

Mayıs ayında projenin başlatılacağı Kastamonu Milletvekilleri tarafından bildirilen ve 31 Mart yerel seçimleri öncesi bir kez daha gündeme gelen yeni 'Kastamonu Stadı' projesi hakkında Kastamonu Milletvekili Halil Uluay'dan açıklama geldi....

Seçimler öncesi AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci’nin girişimlerine başladığı yeni stad projesinin Mayıs ayı sonlarında ihalesinin yapılarak en geç 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyordu. Ancak proje, tasarruf tedbirlerine takılmasıyla birlikte vatandaşın tepkisi çekti. Projenin gündeme gelmesinin ardından AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay'dan açıklama geldi.

"VAAT DEĞİL, BİLGİ PAYLAŞIMI"
"Son günlerde milletvekilleri sözlerini tutmuyor, hizmet etmiyor gibisinden bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Öncelikle bizim yapılması planlanan hizmetlere dair kamuoyunu bilgilendirmeye dair beyanlarımız vaat değil bilgi paylaşımıdır. Vaat kavramı ile sanki kandırılarak karşılığında bir şey alınmış, ama söz tutulmamış gibi bir mana çıkıyor. Biz herhangi bir karşılık beklemeden göreve geldiğimizde, bizden önce başlanıp devam eden bazı projeler ile kendimizin başlattığı bazı projeleri zaman zaman kamuoyu ile paylaştık, bu projelerin takibi devam etmektedir.

"İPTAL EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Özellikle stat başta olmak üzere paylaşılan projelerin tamamı devasa niteliktedir, bugünden yarına başlanıp bitirilmesi kolay değildir. Stadın Toki üzerinden kısa yoldan inşasını planlamıştık ama tasarruf tedbirleri gereği projede yavaşlama meydana geldi ancak iptal edilmesi söz konusu değildir.

Takibini yaptığımız diğer bazı projeler;
• Araç İhsangazi sınırları içinde Kastamonu’nun en büyük organize sanayi bölgesi kurulması ve bu OSB’ye demiryolu bağlanması
• Kastamonu ve Tosya Organize sanayi bölgelerinin genişletilmesi
• Devrekani hayvancılık ihtisas organize bölgesinin tamamlanması
• Kastamonu üniversitesi hastanesinin 500 yataklı ve bölgenin en vasıflı hastanesi olarak yeniden yapılarak mevcut eğitim araştırma hastanesine eklenmesi
• Bölgesel tarım lisesi kurulması
• Taşköprü-Çatalzeytin, Pınarbaşı-Cide, Şenpazar-Doğanyurt arası ulaşımların karayolu ağına dahil edilmesi
• İl özel idaresine ek kaynak sağlanması

Gibi projeleri başta sayabiliriz,
Bu hizmetleri vaat olarak paylaşmıyoruz, çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olunması için bilgi paylaşıyoruz.
Özellikle deprem ve sınır ötesi operasyonlar sebebiyle ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda bu projeler tarafımızdan takip edilmekte olup ciddi yol alınmıştır.

Sayın Tarım Orman bakanımızın katkısı ile kısa sürede bu projeleri hayata geçirmeyi umut ediyoruz.
Kastamonu’da hizmet denilince ilk akla gelen sağlık sorunu gündeme geliyor. Sırası gelmişken geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan bazı verileri bir kez de ben tekrar edeyim.
2024 yılının ilk beş ayında;
Günlük poliklinik ortalaması 3.800 hasta,
Günlük acil ortalaması 900 hastadır.

İlk beş ayda;
10.700 hasta yatarak tedavi olmuş,
12.000 ameliyat yapılmıştır.
1800 hastaya evde bakılmıştır.

Hizmetin hiçbir boyutu yeterli değildir, daima memleketimize hizmet standardını yükseltmek amacımızdır.
Bu hizmetlerin sunulmasını sağlayan başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık yöneticileri, emekçileri ve sair tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.


YKS sınav sonuçları açıklanmış olup ilimizin genelinde ilk beş binde 46 öğrencimiz, ilk on binde 75 öğrencimiz yer almıştır. Başarımızın daha da artacağı umuduyla öğrencilerimizi ailelerini, öğretmen ve idarecilerini kutluyorum.
Kastamonulu hemşerilerimize saygıyla arz ederim."

Kaynak: açıksöz

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum