CHP'de alkışlar ve gözyaşları durmadı!;

CHP'de alkışlar ve gözyaşları durmadı!

Parti Meclis Üyesi olarak seçilen CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin Kastamonu İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin ve Milletvekili Baltacı'yı kapıda alkışlarla karşılayan partililer büyük bir heyecan yaşadı. Açıklama yaparken duygulanan İl Başkanı Erbilgin ve Milletvekili Baltacı göz yaşlarını tutamadı....

Parti Meclisi Üyesi ve İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Milletvekili Hasan Baltacı ve Kurultay Delegeleri Kastamonu İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

BALTACI; "PARTİMİZİN,BİZLERİN, ÜLKEMİZİN YOLU AÇIK OLSUN"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "38. Olağan Genel Kurulumuzu tamamladık. Öncelikle 13 yıl boyunca partimize öncülük eden, emek harcayan, mücadele eden Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Başkanımıza, emeklerinden mücadelesinden gayretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni seçilen Genel Başkanımız Özgür Özel'i de çıkmış olduğu yolda tebrik ediyoruz. Bir yeniyi inşa etmek Türkiye'ye yeniden umut olmak için çıktığımız bu yolda herkese teşeşkkür ediyoruz. Partimizin bizlerin halkımızın ülkemizin yolu açık olsun. Pazar günü yapılan Parti Meclisi seçiminde Türkiye genelinden Kurultay Delegelerimizin iradesiyle onların teveccühüyle Parti Meclisine seçilen değerli İl Başkanıma can yoldaşıma kardeşime bize en doğru şekilde önderlik ettiği için harcadığı emeklileri için gayretleri için gösterdiği cesaret için hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Türkiye'ye aynı önderliğini yapacağından zerre kadar şüphem yok, hepimiz yanındayız."

"KURULTAYDA YAPMAMIZ GEREKENİ YAPTIK"

Milletvekili Baltacı devamında; "Bu ülkenin beklemiş olduğu değişim umuduna en başından beri önderlik eden başta Kurultay Delegelerimiz, ilçe başkanlarımız il başkanımız yönetici arkadaşlarımız bir bütün olarak Kastamonulu partililerimize çok teşekkür ediyorum. Kastamonu il örgütü olarak bizler değişim sürecinin anahtarı olarak kurultayımızda yapmamız gerekeni yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra da önümüzdeki görevler, bugüne kadar olduğu gibi başaracağımıza canı gönülden inanıyorum. bu kurultayı bize her birimizin emeğinin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi. Eşit özgür adil bir ülkede yaşamak istiyoruz bunun lokomotifi olduğu için Kastamonu'daki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

ERBİLGİN; "DEĞİŞİM ARTIK KAÇINILMAZ SON OLMUŞTU"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin de şöyle konuştu; "38. Olağan Genel Kurul öncesinde biz iki arkadaş Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi'ne Genel Başkan olmasıyla Türkiye'de umudu büyüteceği inancıyla üye olduk katıldık. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı'na aday olduğu gün bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir umut var deyip katıldık. Elbette Türkiye'nin zorlu süreçlerini omuzlayan, bizlere Genel Başkanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda toplumu bir değişim arzusu bir değişim isteği sarmıştı. Özellikle Cumhuriyetin 2. yüzyılına başlarken kaybedilen 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra değişim artık kaçınılmaz bir son olmuştu. O nedenle biz Kastamonu olarak, henüz Türkiye'de değişim üzerine cümle kurulmazken 28 Haziran'da içinde bulunduğumuz toplantı salonunda Batı Karadeniz'deki mevkidaşlarımızla birlikte Türkiye'de ilk açıklamayı ilk değişim çağrısını yapan il örgütü olduk. Elbette bu süreç kolay geçmedi. Bizlere Genel Başkanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı söz söylemek hem duygusal hem de Türkiye siyasetine dair zorlukları oluyor. Ancak sokaktaki değişim talebine karşı siyaset yapan bizler kendi koltuklarımızı korumaktan öte bu ülkenin geleceğine dair bir tavır almakla kendimizi mükellef hissettik. O sebeple bir çağrı gerçekleştirdik. Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yeni hikaye çağrısı, hem de çok mütevazi ve alçak gönüllü bir şekilde değerli Genel Başkanımız Özgür Özel'in 'Ben isterseniz santrafor olurum, isterseniz yedek kulübesinde beklerim' çağrısından sonra partimizle delegelerimizle elele vererek kurultayımıza hazırlandık. Bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız çok kıymetli. Ancak 6 kişi seçmemiz gerekiyordu. 6 arkadaşıma da huzurlarınızda bu süreçte oy kullanmanın ötesinde bütün Türkiye'ye yönelik gayretleri için teşekkür ediyorum. Onları bir kez daha yoldaşlık duygusuyla selamlıyorum."

"KASTAMONU, DAYANIŞMANIN, HAKİKİ YOLDAŞLIĞIN EVİDİR"

İl Başkanı Erbilgin devamında; "Kurultaylardan öte Kastamonu, dayanışmanın yardımlaşmanın hakiki bir yoldaşlığın yuvasıdır, evidir. bunu Kastamonu'ya defalarca gösterdiğimizi düşünüyorum. Hem Sayın vekilimin Milletvekilliği sürecinde bütün arkadaşlarımız dayanışmasıyla hem de hem milletvekili hem Parti Meclis üyesi iken 'İl Başkanımızın orada olması gerekiyor' diyen kardeşten öte yoldaşlık duygusu nedeniyle canım kardeşime arkadaşıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Biz bu Kastamonu seviyoruz. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Biz bu ülkenin emekçilerini işçilerini, gençmerini, kadınlarını çok seviyoruz. Onun için bu kararlı mücadelemiz ta ki iktidara gelinceye kadar devam edecek. Bütün arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu süreçte kişisel hırsa kapılan, kibre kapılan hiç kimseyle yol arkadaşlığı yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Bizim için tek bir ölçü vardır bu ülkeye bu şehre sadakatle bağlı olmak ve sevmektir. Dün de böyleydi, bugün de böyle yarın da böyle olacak. Önümüzde de yerel seçimler var. Bu sevgi ailesi böyle devam ettiği sürece göreceksiniz ki Kastamonu Belediyesi'ni de el birliğiyle biz yöneteceğiz" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum