Abana CHP bölündü, 5’te 3’ü Erbilgin’i destekliyor;

Abana CHP bölündü, 5’te 3’ü Erbilgin’i destekliyor

......

CHP Kastamonu İl Başkanlığı’nın olağan kongresi 15 Ekim’de yapılacak. Mevcut İl Başkanı Hikmet Erbilgin dışında henüz bir aday çıkmazken, önceki gün Abana dışında 19 ilçe başkanının imzasıyla yayınlanan bildiride İl Başkanı Erbilgin’e destek açıklaması yapılmıştı.

Bildiride imzası olmayan CHP Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş, yaptığı açıklamada, söz konusu bildirinin kendisine ulaştırıldığını ve imzalayıp geri göndermesinin istendiğini, ancak böyle bir imzanın ‘delegenin özgür iradesine ipotek koymak’ anlamına geleceğini belirterek bildiriyi imzalamayı reddettiğini vurgulamıştı.

5 il delegesinin bulunduğu CHP Abana İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkanı Yirmibeş ile birlikte bir delegenin bildiriyi imzalamayı reddettiği, 3 delegenin ise Erbilgin’in adaylığını desteklediği öğrenildi.

CHP Abana İl Delegeleri; Gülsüm Saka, Erhan Çelebioğlu ve Ferudun Ütgün, ortak bir açıklama yaparak, kongrede Hikmet Erbilgin’i destekleyeceklerini duyurdu.

İl başkanlığı tarafından gönderilen ve 19 ilçe başkanının altına imza attığı bildiride şu ifadelere yer verilmişti; “Abana ilçe delegeleri olarak Hikmet Erbilgin'in adaylığını destekliyoruz. 9 Eylül 2023 tarihinde 100’üncü yaşını kutlayan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimiz, içinde bulunduğu kongre ve kurultay süreçlerinden ülkemizin geleceği için mutlaka güçlenerek çıkmak zorunda olduğu günlerden geçmektedir. Adaletin olmadığı, kurumların çürütüldüğü, sağlık ve eğitim sisteminin çöktüğü, yoksulluğun derinleştiği, çocukların yatağa aç girdiği, gençlerin geleceğini yurt dışında aradığı, kadınların sosyal yaşamdan dışlandığı, insanlığın ve doğanın tüm zenginliklerinin yalnızca sermayenin çıkarları için kullanıldığı, emekçilerin kaderine terk edildiği bu dönemde milyonlarca vatandaşımızın her zamankinden çok partimize ihtiyacı olduğunu görüyor ve bu sorumluluğun omuzlarımızda olduğunu biliyoruz. Bunun için asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, zenginliğin hakça bölüşümünü ve toplumsal barışın yılmaz savunucusu olmaya devam edeceğiz. Halkın hürriyetini ve hâkimiyetini ortadan kaldırmak isteyen herkese ve her kuruma karşı devrimci bir ruhla dikilmeyi ilke edinen partimiz bu doğrultuda hiçbir zaman parti içi yarışma ve tartışmadan çekinmemiş; aksine parti içi yarış ve tartışmayı yenilenmenin aracı olarak kabul etmiştir. Bu bağlamda, yüzyıllık tarihimiz boyunca yaşadığımız tüm parti içi yarışlar ve tartışmalar, yeni ve güçlü başlangıçlarımız için bir liman vazifesi görmüştür. Her bir kongre CHP’yi büyüten, güçlendiren sonuçlar doğurmuştur. Bu bağlamda 15 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı kongresi, başta Kastamonu’da olmak üzere tüm ülke genelinde umudun yeniden ayağa kalkması adına büyük önem taşımaktadır. 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partimizin Kastamonu’da gösterdiği başarıda, görev aldığı günden bu yana partide yardımlaşma ve dayanışmayı büyüten, yaptığı planlı ve disiplinli çalışma, gösterdiği cesur ve haklı tavırla sürükleyici güç olan İl Başkanımız Hikmet Erbilgin’in katkısı önemli bir yere sahiptir. İl Başkanımız Hikmet Erbilgin’in; Kastamonu’nun çıkarları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşan 2024 Mahalli İdareler Seçiminde arzu ettiği başarıyı yakalaması için Kastamonu örgütüne liderlik etmeye devam etmesi gerektiği açıktır, doğru olandır. Bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İlçe Başkanları olarak, 15 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 38. Olağan İl kongremizde Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı’na İl Başkanımız Hikmet Erbilgin’i aday gösteriyoruz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet.” 

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum