Kastamonu’ya ”ZOR” dönüş;

Kastamonu’ya ”ZOR” dönüş

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat Pazartesi günü başlamaya hazırlanıyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de yeni dönem heyecanını taşıyor....

Yarıyıl tatili sürecinde farklı illerde ve ilçelerde görev yapan öğretmenler, ailelerini ziyaret etmek için yola çıktılar. Ancak, dönüş yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle zorlu anlar yaşadılar. Karla kaplanan yollar, öğretmenleri zorlu bir sürüşe zorladı.

Zorlu hava koşullarına rağmen öğretmenler, öğrencilerine daha iyi bir eğitim sunabilmek adına yeni döneme enerjik bir başlangıç yapma motivasyonuyla dolu olarak geri dönüş yolculuklarına devam ettiler. Kar ve soğuk, onları öğrencilerinden ayıramadı. Zor da olsa öğretmenler, eğitim verdikleri ilçe ve köylere gidebildiler.

Doğanyurt’ta görev yapan öğretmen kızını çalıştığı köye götüren bir baba: “Hava şartları çok zor. Karla kaplanan yollarda ilerleyebilmek oldukça güç. Kızım Doğanyurt’ta öğretmenlik yapıyor onu götürüyorum. Ekipleri gördüm yol açma çalışmalarını sürdürüyorlardı. Allah zor şartlar altında mesleğini icra eden tüm emekçilerin yardımcısı olsun.” diyerek öğretmen kızı ile zorlu okul yoluna devan etti. Bizler de yeni dönemin tüm öğretmenlere ve öğrencilere başarılar getirmesini dileriz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum