KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı;

KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı....

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci,  AK Parti Kastamonu 2. Sıra Milletvekili Adayı iken, hastane ve sağlık kuruluşları ziyaretlerini değerlendirdiği açıklamasında; “Mazbatayı aldığımda ilk işlerimden biri ilimizin sağlık fotoğrafını tam anlamıyla görmek, alanın tüm kesimleri ile istişare, iletişim ve imeceyi gerçekleştirmek için bir sağlık şurası toplanmasına ön ayak olmak olacak.” demişti.

Kastamonu’da vatandaşlar, sağlık hizmetlerine ulaşmada karşılaştıkları randevu sorunu nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevu almak isteyen vatandaşların, sistemde yaşanan aksaklıklar ve doktor eksikliğinden kaynaklanan yoğunluk nedeniyle taleplerini karşılamada güçlük çekiyor.

Son zamanlarda ülke genelinde etkili olan salgın hastalıklar nedeniyle hastanede aksayan sağlık hizmeti vatandaşları isyan ettirdi. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor yetersizliği üzerine bir de İnfluenza, COVID-19, RSV başta olmak üzere Adenovirüs, Rotavirüs gibi mevsimsel virüslerin kaynaklık ettiği salgın eklenince hastanede adım atılacak yer kalmadı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK), solunum yolu hastalıklarına bağlı yaşanan salgın ile ilgili yazılı basın açıklaması yapmıştı.

Etkili olan salgın hastalık ile ilgili şu açıklama da yapılmıştı: ’Ülkemizde bir aya yakın süredir hız kesmeden süren İnfluenza, COVID-19, RSV başta olmak üzere Adenovirüs, Rotavirüs gibi mevsimsel virüslerin kaynaklık ettiği salgın, toplumu ve sağlık emekçilerini adeta esir almış, oldukça önemli bir toplumsal sağlık sorunu haline gelmiştir. Salgını önleyici yöntemler tercih edilmeyince; hastane polikliniklerinde hastalar yığılmaya, yoğun bakımlarda hasta yatağı bulmada zorluklar yaşanmaya başlandı.Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve COVID salgınıdır. Yaşadığımız salgın basit bir nezle değildir. Toplum ve sağlık çalışanları salgınla ilgili sürekli bilgilendirilmeli, koruyucu önlemler hatırlatılmalı, eğitimler yapılmalıdır. Sağlık kurumlarında maske takılması zorunludur.’’

KEAH’ta muayene olmak isteyen vatandaşlar randevu alamıyor, alsalar bile 15-20 gün sonrasına randevu talebi oluşturabiliyor. 

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci,  AK Parti Kastamonu 2. Sıra Milletvekili Adayı iken, hastane ve sağlık kuruluşları ziyaretlerini değerlendirdiği açıklamasında;

“İlimizi hem bölgemizin örnek bir sağlık merkezi haline getirmek hem de vatandaşlarımızı sağlıklı kılmak için elbette yeni fikirler ve yatırımlar her zaman gerekli” diyen Ekmekci, şunları kaydetmişti; “Kamu yatırımı olarak ilimize yeni sağlık kurumları eklemek için istişare içinde çalışacağım. Aynı şekilde özel sektörün mevcut kapasitelerini artırmak için yapacakları girişimlerin ve yeni sağlık yatırımlarının da destekçisi olacağım. Mazbatayı aldığımda ilk işlerimden biri ilimizin sağlık fotoğrafını tam anlamıyla görmek, alanın tüm kesimleri ile istişare, iletişim ve imeceyi gerçekleştirmek için bir sağlık şurası toplanmasına ön ayak olmak olacak. Yol haritamızı bu sayede oluşturup ihtiyaçlarımız üzerinden mesafe kat edeceğiz.” 

Daha sonra, "Türkiye Yüzyılı'nda Kastamonu'nun sağlık alanındaki ivmesini yükselteceğiz. Öncelikli çalışma konumuz bu. İlimize yeten, dışarıdan hasta çeken il olacağız. Birliktebaşaracağız" demişti.

Vatandaşların tepkisi üzerine bir takım çalışmalara başlandığını ifade eden yetkililerin bazı açıklamaları şu şekilde oldu:

İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok ile bir araya gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, ziyaret sonrasında yaptığı paylaşımında; "Kastamonu'ya sağlık hizmeti hakkında ciddi müjdeler yolda. En kısa zamanda açıklama yapılacaktır" dedi.

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ise, katıldığı basın açıklaması programında bir takım açıklamalarda bulunmuştu. Ünlü, konuşmasında  “Yeni hastane binamızın da inşallah seçim öncesinde müjdesini vermiş olacağız.” İfadelerine yer verdi.

Sık sık gündeme gelen fakat henüz bir çözüme kavuşamayan Kastamonu’daki sağlık problemi,  vatandaş tarafından nihayi bir çözüme kavuşmayı bekliyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum