Baltacı, Köksal'ın tehdit iddialarına yanıt verdi: "İspat eden buyursun";

Baltacı, Köksal'ın tehdit iddialarına yanıt verdi: "İspat eden buyursun"

CHP İl Başkanlığı'nda İlçe Başkanları toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Hasana Baltacı, Afyon'da yaşanan krizi değerlendirdi. Baltacı açıklamasında CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın 'Tehdit edemezsin, o telefonda söylediklerini burada söyleyeceksin' ifadeleri için; "Ben kimseyi tehdit etmedim. Grup Başkanvekilini tehdit eden hiçbir ifadem olmamıştır. İspat eden olursa buyursun gelsin. Genel Başkanımıza bir çağrıda bulunacağım. O çağrıya cevap verilirse ne ala verilmezse hakkımızı hukukumuzu kamuoyu nezdinde aramaya devam edeceğiz" dedi....

BALTACI; "BİZE 'AFYON'DA NE İŞİNİZ VAR' DİYENLER, BİLİP DE SORUYORLARSA NE YAZIK.."

Yaşanan süreçle ilgili açıklama yapan Milletvekili Baltacı; "Parti içinde ve parti dışında bu ülkeye önderlik etmemizi isteyen, işçilerin emekçilerin gençlerin kadınların önderi olacağını düşündüğümüz Grup Başkanımızın adaylık toplantısına katılarak halkın ve toplumun bizden istediği önderlikle ilgili istediği mücadeleyi, bugün başlatmak için start vereceği. Bir Kongreler süreci yaşıyoruz. Kastamonu'da ilçe kongrelerimizi bitirdik. Görev alan arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Yoları açık olsun. bundan sonra İl Kongre sürecini yaşayacağız. Ve büyük ihtimalle bir kurultay süreci yaşayacağız. Kongreler, yerel yönetimler sürecini bizler her zaman bir iktidar mücadelesiyle eşitlik adalet demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak ele aldığımız için bundan sonra da bu mücadelenin bir parçası olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Afyon Merkez İlçe Başkanımızın davetiyle Afyon Merkez İlçe Kongresine katıldık. 1 hafta önce de Trabzon Akçabat İlçe Başkanımızın davetiyle katıldığımız Akçabat kongremizde divan başkanlığı yapmak için Akçabat'a gittim. Bazı arkadaşlar soruyorlar 'Kastamonu Milletvekili'nin Afyon'da ne işi var?' diye. Bunu soran arkadaşlara şunu söylemek istiyorum: Eğer bunu soran arkadaşlar parti kültürümüzü bilmiyorlarsa başka bir şey ama bilip de soruyorlarsa ne yazık... Çünkü ilçe kongreleri, il kongreleri yapılırken Milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, parti meclis üyeleri, il başkanları kongrelere davet edilirler. Bazen orada divan başkanı olması için bazen katılması için bazen konuşma yapması için" diye konuştu. 


"ORADA KASTAMONULULARA YAKIŞANI YAPTIK"

Afyonkarahisar'da basına ve kamuoyuna yansıyan görüntülere ilişkin değerlendirme yapan Baltacı;  "Afyon Merkez İlçe Kongresi'ne Merkez İlçe Başkanımızın daveti üzerine icabet etmiş bulunduk. Ne yazık ki basına ve kamuoyuna hiç istemediğimiz görüntülere sahne oldu kongremiz.  Hem parti içinde hem parti dışında makamı mevkii ne olursa olsun bu ister bir siyasetçi olsun, ister bir gazeteci kılığında birisi olmuş olsun hiç fark etmez. Biz provokasyona biz komploya  karşı,  biz hakarete ve iftiraya karşı hem parti içerisindeki hukuk mücadelemizi hem parti dışındaki hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bir tarafta hukuk mücadelemizi, bir taraftan siyasi mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Çünkü bizim için bu dünyada onur ve haysiyet makamı üstünde herhangi bir makam yoktur. O yüzden sahip olduğumuz yer onur ve haysiyet makamıdır. Biz Afyon Merkez İlçe Kongresi'nde bize yakışanı Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekiline, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanına bir Cumhuriyet Halk Partisi Üyesine yakışanı, Kastamonululara yakışanı yaptık. Orada provokasyonun bir parçası olmamak için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Ama sözümüzü de Afyon Merkez İlçe Delegelerimiz Divan Başkanı olarak değerli İl Başkanımı takdir ettikten sonra kurulan kürsüde gerekli cevabımızı da verdik. O cevaplar basına yansımadı ama ham hali bize geldiğinde o cevapları da basına paylaşacağız" dedi.

" O 'HIRSIZLAR' İFADESİ, İSMAİL SAYMAZ'IN AKTARDIĞI İFADELERİN DEVAMIDIR"

Baltacı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Önümüzde bir süreç var. 24 Temmuz'da Parti Meclisi toplantısı yaptık. Parti Meclisi Toplantısında İsmail Saymaz'ın aktardığı bazı gelişmeler yaşandı. Ben de yoldaşım Hikmet Başkanım da örgütlü mücadeleye sonuna kadar inanan insanlarız. Biz Parti disiplinine inanan insanlarız.Biz Parti içerisindeki tartışmaların kamuoyuna yansımaması gerektiğini düşünen insanlarız. Ancak buna rağmen gerek Parti meclisindeki bazı ifadeleri, gerek kongredeki ifadeleri kamuoyuna yansıdığını üzülerek görüyoruz. Kongrede Grup Başkanvekili Burcu Köksal, eşi akrabaları ve yandaşları tarafından atılan o 'Hırsızlar' ifadesi, İsmail Saymaz'ın aktardığı ifadelerin devamıdır. Biz nasıl o ifadelere Parti meclisinde ayağa kalkarak onurlu ve haysiyetli bir şekilde karşı koyduysak yarın da bu karşı koyuşu sürdüreceğimizi bilmenizi isteriz. Kastamonuluların, partililerimizin eşitlik Adalet mücadelesini bu şekilde karalamaya hakkına sahip değil makamı mevkisi ne olursa olsun. onun için öncelikle Parti içerisindeki hukuk Yollarına başvuracağız Bir taraftan da yargıya başvuracağız ama bununla ilgili siyasi mücadelemizde de devam ettirmekten bir adım geri adım atmayacağız."

"GEREĞİ YAPILMAZSA HAKKIMIZI, TOPLUM VİCDANINDA ARAYACAĞIZ"

"23-24 Eylül'de Parti tüzüğümüzün emrettiği şekilde bir Parti meclisi toplantımız olacak. o Parti meclisi toplantısında Parti Meclis Üyelerimiz olacak Genel Başkanımız olacak, Genel Başkan Yardımcılarımız olacak Grup Yönetimimiz olacak. Orada herkesin bulunduğu toplantıda Afyon Merkez ilçe kongresinde yaşananlarla ilgili parti organlarının ve genel başkanımızın harekete geçmesini talep edeceğiz. Eğer gereği orada yapılırsa başımızın üstünde yerleri var ama yapılmazsa hakkımızı hukukumuzu toplumun vicdanında Aramaya devam edeceğiz."

"İSPAT EDEN VARSA BUYURSUN GELSİN"

Baltacı son olarak CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın tehdit iddialarına yönelik şu açıklamayı dile getirdi; "Ben hiçbir telefon görüşmesinde hiç kimseye, hele bir kadına bir milletvekilini hele Grup Başkanvekilimize tehdit eder ifadelerde bulunmadım. Telefon görüşmesi oldu ama bir telefon görüşmesinde yüz yüze herhangi bir yerde bir kadını bir milletvekilini bir Cumhuriyet Halk Partiliyi bir Grup Başkanvekilini tehdit eden hiçbir ifadem olmamıştır. İspat eden olursa buyursun gelsin. Zaten bununla ilgili de Parti meclisimize bir çağrıda bulunacağım. Bununla ilgili Genel Başkanımıza bir çağrıda bulunacağım. O çağrıya cevap verilirse ne ala verilmezse hakkımızı hukukumuzu kamuoyu nezdinde aramaya devam edeceğiz" dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum