Arama
Arama Sonuçları
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev değişimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Enes Efendioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır atandı.
Kastamonu yaşanılacak şehir değil!
Forbes açıkladı: Türkiye’nin en yaşanabilir illeri belli oldu
Kastamonu'da biri bizi gözetliyor!
Kastamonu'nun önemli turizm merkezlerinden biri olan Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilgar Mağarası'nın fotoğrafı, büyük beğeni aldı. Turizmci Adem Salcıoğlu'nun 'Doğanın gözü' diyerek paylaştığı fotoğrafı simetrik görüntüsüyle birlikte yeniden düzenleyen Erdal Başaran, ortaya muhteşem bir görsel çıkardı. Fotoğraf Kastamonu'da büyük beğeni topladı.
En yaşanabilir iller sıralandı... İşte Kastamonu'nun sırası!
Dünyaca ünlü Forbes dergisi ilginç bir araştırmaya imza attı. "Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri" üzerine araştırma yapan Forbes, listeyi yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en yaşanılabilir illeri arasında Kastamonu 50'nci sırada yer aldı.
Kastamonulu genç; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı
Star gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle "Doğdu Batmayan Güneş" teması ile sunulan "2023 Necip Fazıl Ödülleri’nin 10’ncusu düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde Kastamonulu yazar da; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.
Kastamonu İl Sağlık Müdürü belli oldu!
Kastamonu'da uzun bir süredir beklenen İl Sağlık Müdürü ataması nihayet gerçekleşti.
100’ncü yıla dolu dolu kutlama
Kastamonu Kent Müzesi ve Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi; Cumhuriyetin 100'ncü yılında düzenleyeceği anlamlı etkinliklerle Kastamonu'ya damga vuracak.
Devlet Eski Bakanı Başesgioğlu'ndan Kastamonu'ya çağrı; 'Haydi Kastamonu!'
Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu Kastamonu'ya seslendi. Başesgioğlu açıklamasında, tüm Kastamonu'dan, Kastamonu'da yayın yapan internet haber sitelerini ziyaret etmesini istedi. Başesgioğlu açıklamasında; "Haydi Kastamonu, bu sitelerimizi aralarında hiçbir ayrım yapmadan- ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum" dedi.
Dünyanın en etkili bilim insanları listesine, Kastamonu imzası
Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Fransa’nın ünlü dergisinden “Türklerin Babası”
Fransa'da aylık yayın yapan tarih dergisi Historia, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kapağına taşıdı. Historia, kapak başlığında "Yüz yıl önce Atatürk modern Türkiye'yi inşa etti" ifadesine yer verdi.
KÜ'de Akademik Makale Yazma Eğitimi verildi
Kastamonu Üniversitesi'nde akademik personellere yönelik “Akademik Bildiri ve Makale Yazma Eğitimi” verildi.
Kastamonu'da okul servislerine sıkı denetim
Eğitim-öğretim yılının ilk gününde jandarma ekipleri okul servislerinde denetim yaptı.
TamSaha'nın Eylül sayısı da dopdolu
Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 226. sayısı da dopdolu.
Okullarda yeni seçmeli ders
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Suat Aksu, halk oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak okutulacağı kaydetti.
Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunları ne iş yapar ve nerelerde çalışır?
Türkçe öğretmenliği bölümü; Türkçenin yapısı, dilbilgisi, edebiyatı ve iletişim becerileri konularında uzmanlaşmış bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim alanıdır. Bu bölümde öğrencilere Türkçenin öğretimi, dil edebiyat ilişkisi, iletişim ve yazılı anlatım gibi konularda temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Peki, Türkçe öğretmenliği bölümü nedir? Türkçe öğretmenliği bölümü eğitim süresi kaç yıl?
En yaşanabilir şehirler açıklandı: listede Kastamonu yok
ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesini yayınladı. Yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre sıralayan derginin elde ettiği sonuç ise ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıkardı. Açıklanan listeye göre, Kastamonu listede bulunamadı
Bilim insanları, Y eşey kromozomunun haritalandırılmasını tamamladı
Bilim insanları, erkekleri dişilerden ayıran Y kromozomunun tam haritasını çıkarmayı başardı.
Türk müteahhitlerin başarısı 500 milyar dolara yaklaştı
Türk müteahhitlik sektörü, 1972'den bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.
'LK-99' bilim dünyasında heyecan yarattı
LK-99 ismi verilen bir malzemenin dünyanın oda sıcaklığında ve basıncında çalışan ilk süper iletkeni olduğu iddia ediliyor. Devrim niteliğinde olabileceği öne sürülen LK-99 sosyal medyada da gündem oldu. Uzmanlar, bilim dünyasında tartışma yaratan LK-99'a ise şüpheyle yaklaşıyor. Peki LK-99 nedir, LK-99 neden bu kadar önemli ve bilim camiası ona neden şüpheyle yaklaşıyor?
İklim dengesinin bozulması kuşların üremesini etkiliyor
Uluslararası bir araştırma, büyük göçmen kuşların iklim krizi kaynaklı sıcaklık artışları sebebiyle daha az, göç etmeyen küçük kuşların ise daha fazla ürediğini ortaya koydu.
Türkiye’nin devleri belli oldu!
Her yıl yapılan araştırmanın 2022 raporu da yayınlandı. Buna göre Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında ilk üçte sırasıyla TÜPRAŞ, THY ve Petrol Ofisi yer aldı.
ANAS'tan TÜBİTAK Başkanı Mandal’a kutlama
Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (ANAS) Başkanı Akademisyen İsa Habibbeyli, Türkiye Cumhuriyeti Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle Kurum Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a tebrik mektubu gönderdi.
Yalnızlık başa bela: erken ölüm riski yüzde 14
Beş kıtada 2 milyonu aşkın kişinin incelendiği araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14, sosyal izolasyonun ise yüzde 32 oranında arttırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti.
4,5 dakika bile yetiyor! Kanser riskini azaltıyor
Avustralya'daki Sydney Üniversitesi araştırmacıları, günlük 4,5 dakikalık yoğun fiziksel aktivitenin bazı kanser türlerine yakalanma riskini yüzde 32'ye varan oranda azaltabileceğini ortaya koydu.
Koronavirüs tarih mi oluyor? tüm varyantlarını etkisiz hale getiren antikor keşfedildi
Dünya genelinde yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne neden olan Covid-19 yakın bir zamanda tarih olabilir. Bilim insanları, Omicron da dahil olmak üzere yeni tip corona virüsün (Covid-19) bilinen tüm varyantlarını etkisiz hale getirebilen son derece güçlü antikorlar keşfetti. Araştırmacılar, bu antikorların Covid-19'un yanı sıra, diğer hayvan corona virüsleri ile de savaşabildiğini ve gelecekteki bir pandemiyi önleyebileceğini açıkladı.
O tez çürüdü: kadınlar erkeklerden daha uzun yaşamıyor
Yeni bir çalışma bilim dünyasının şimdiye kadar üstünde durduğu o tezi çürütmüş olabilir. Şimdiye kadar kadınların erkeklerden daha uzun yaşadığı düşünülürken son araştırma ile beraber bu inanç yıkılabilir.
UEFA Galatasaray'ı incelemeye aldı
Galatasaray, UEFA'nın radarına takıldı. Eksiye düşen diğer takımlar gibi sarı-kırmızılılarda incelemeye alındı.
İnternetten ‘mentol topları’ alan alana! ölüme davetiye
Aslında 2020 yılından bu yana kanunen yasak olan "mentollü sigara satışı" son dönemde yaygınlaşan ve sigara filtrelerine eklenen aroma kapsülleri ile delinerek internet sitelerinde pazarlanıyor.
Alzheimer aşısında ilk deneyin sonuçlarını açıkladılar
Japon bilim insanları, Alzheimer hastalığının etkilerini azaltmak için geliştirdikleri aşının ilk deney sonuçlarını paylaştı. Aşının Alzheimer sürecinde beyinde oluşan iltihapları azalttığı ve davranışlarda iyileşmeye yardımcı olduğu gözlemlendi.