Devlet Eski Bakanı Başesgioğlu'ndan Kastamonu'ya çağrı; 'Haydi Kastamonu!';

Devlet Eski Bakanı Başesgioğlu'ndan Kastamonu'ya çağrı; 'Haydi Kastamonu!'

Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu Kastamonu'ya seslendi. Başesgioğlu açıklamasında, tüm Kastamonu'dan, Kastamonu'da yayın yapan internet haber sitelerini ziyaret etmesini istedi. Başesgioğlu açıklamasında; "Haydi Kastamonu, bu sitelerimizi aralarında hiçbir ayrım yapmadan- ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum" dedi....

" BİR GÜN İÇİNDE 3-5 DAKİKAMIZI AYIRMAMIZ DIŞINDA BİZE HİÇBİR MALİYETİ OLMAYACAK"

Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu açıklamasında şunları kaydetti;  " Kastamonu basını, köklü bir tarihe, gurur duyulacak bir maziye sahiptir. 1868 yılında ilk matbaa kurulmuş, 1872 yılında ilk gazete 'Kastamonu Gazetesi' yayınlanmıştır. Bir buçuk asırdan beri, Kastamonu basını çıkarttığı gazete ve dergilerle toplumu aydınlatmaya ve kent kültürünün oluşumuna önemli katkılar sunmuştur. Özellikle İstiklâl Savaşı sırasında; Millî Mücadele’nin başarısı için büyük bir misyon üstlenmiş, yazıhanelerini mücadelenin karargâhı yapmışlardır. Vatanımıza göz dikmiş emperyalizme karşı Anadolu’nun sesi ve vicdanı olmuşlardır. Yerel basın, bulunduğu ilin hafızasıdır, kültürüdür, dünyaya açılan penceresidir. Hele bizim gibi köklü bir geleneği olan yerel basın şehrin önemli bir değeridir. Değişen teknolojiyle birlikte basılı yerel basınımız, mesleklerini sürdürebilmek adına dijital mecralarda(internet haber siteleri) yerini almıştır. Yeni çıkan yasa, internet sitelerine resmi ilan alabilme imkânı sağlamış, kurumsallaşmaları yönünde önemli açılımlar getirmiştir. Basın İlan Kurumu’na başvuran internet siteleri, gerekli şartları sağladıkları takdirde Basın İlan Kurumu reklam gelirlerinden pay alabileceklerdir. Bu da yerel basınımız için önemli bir gelir kaynağıdır. İnternet sitelerimiz başvurularını yapmış, kendi üzerine düşen şartları yerine getirmiş ya da getirmeye devam etmektedir. Burada bir hemşehri, bir okuyucu olarak bize düşen de bugün onların yanında olmaktır, gayretlerini desteklemektir. Başvurularının geçerli olabilmesi için: Her gün internet sitelerini belli sayıda ziyaretçinin ziyaret etmesi ve okuma yapması gereklidir.(Buna ilişkin teknik ayrıntılar ayrıca yapılacaktır.) Bir gün içinde 3-5 dakikamızı ayırmamız dışında bize hiçbir maliyeti olmayacak, ancak gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum."

"SİZLERDEN RİCAM, ARALARINDA HİÇBİR AYRIM YAPMADAN BU İNTERNET SİTELERİMİZİ ZİYARET ETMENİZ"

Başesgioğlu konuşmasının devamında;  "Aşağıda belirttiğim internet sitelerimizi -aralarında hiçbir ayrım yapmadan- ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk günlerinde tarihe anlamlı bir not düşelim. İkinci bir ricam da nerede yayınlanırsa yayınlansın ilimizin sesi olan gazeteleri desteklemenizdir; aciksoz.com.trkastamonuistiklal.com , kastamonugundemgazetesi.com , taskoprupostasi.com ve tosyahaber37.com  İnternet sitelerimize çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Yolları açık, varlıkları daim olsun. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. İkinci yüzyılda milletimizin ve devletimizin yolu açık olsun" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum