Kastamonulu genç; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı;

Kastamonulu genç; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı

Star gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle "Doğdu Batmayan Güneş" teması ile sunulan "2023 Necip Fazıl Ödülleri’nin 10’ncusu düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninde Kastamonulu yazar da; ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 2023 Necip Fazıl Ödülleri’ töreninde; Kastamonulu hemşehrimiz Rıdvan Tulum, "İnsansın ve Akşam" kitabındaki şiirlerinde modern bireyin çatışma ve çelişkilerini kavrayışta umut vaat eden sezgisi sebebiyle Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü'ne layık görüldü.

Tulum; ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

 

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'dan oluşan jüri, 10 dalda Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan 16 isim belirledi. Bunlardan biri de; hemşehrimiz Rıdvan Tulum oldu.

 

RIDVAN TULUM KİMDİR?

1993 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Rıdvan Tulum, kendine değmeyen acıları nüfusuna almayan insanların dünyasında, yarasında uzmanlaşmış bir şairdir. Çeyrek asırdır İstanbul’da yaşayan Rıdvan Tulum’un ilk kitabı “İnsansın ve Akşam” dır. Şiirlerindeki, modern bireyin çatışma ve çelişkilerini kavrayışta umut vaat eden sezgisi sebebiyle, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görüldü.

İstanbul Üniversitesi’nde İktisat okurken şiirleri İtibar Dergisi^’nde yayınlanmaya başlar. Çeşitli dergilerde editörlük, yayın yönetmenliği ve danışmanlık yapar ve yazı ile söyleşileriyle Cins dergide okuyucusuyla buluşur.

Rıdvan Tulum, "İnsansın ve Akşam" kitabındaki şiirlerinde modern bireyin çatışma ve çelişkilerini kavrayışta umut vaat eden sezgisi sebebiyle Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum