KÜ'de Akademik Makale Yazma Eğitimi verildi;

KÜ'de Akademik Makale Yazma Eğitimi verildi

Kastamonu Üniversitesi'nde akademik personellere yönelik “Akademik Bildiri ve Makale Yazma Eğitimi” verildi....

Kastamonu Üniversitesi bünyesinde görev yapan akademik personelin mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla "Akademik Bildiri ve Makale Yazma Eğitimi" düzenledi. Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde, akademik yazma ve araştırma konularında uzmanlaşmış konuşmacılar yer aldı.


Çok sayıda akademik personelin katıldığı etkinlikte Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Büyüsarı, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu ve Doç. Dr. Yasemin Çelik Altunoğlu eğitmen olarak yer aldı.

Katılımcılara, akademik bildiri ve makale yazma süreçlerini daha etkili bir şekilde yönlendirebilmeleri için değerli bilgiler sunuldu. Ayrıca, araştırma yöntemleri, literatür taraması ve kaynak kullanımı gibi önemli konular da ele alındı. 8 saatlik eğitimde katılımcılara makale konusu seçme, yayın sürecinde dergi seçimi, makale yazma teknikleri, makale hakemlik süreci, yabancı dergilerde makale gönderme süreci, makale kabulü için gerekli unsurlar ve değişen doçentlik kriterlerinde konusunda katılımcılara bilgi verildi.

Etkinlik sonunda eğitmenler katılımcıların sorularına cevap verdi. Eğitim ile akademik personelin bilimsel çalışmalarını daha verimli hale getirmelerine yardımcı olmayı hedefleniyor.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum