Kastamonu bir değerini kaybetti!;

Kastamonu bir değerini kaybetti!

Türk dünyası ve Kastamonu, önemli bir değerini kaybetti. Ömrünü Türk dünyasına adayan araştırmacı-yazar ve eski sendikacı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce vefat etti....

Hayatını Türk Dünyası çalışmalarına ve Türk Milleti adına kültür ve tarih çalışmalarına adamış olan vakıf ve gönül insanı Erdoğan Aslıyüce, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Merhum Erdoğan Aslıyüce’nin cenazesi yarın öğle namazında İstanbul Fatih Camii'nden kaldırılacak ve cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Açıksöz ailesi olarak, hayatını kaybeden Erdoğan Aslıyüce'ye Allah'tan Rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Erdoğan Aslıyüce Kimdir?

Erdoğan Aslıyüce, 1946 yılında Kırıkkale'nin Delice ilçesinde doğdu. 1970 yılında Makine Kimya Endüstrisi'nde çalışmaya başladı. Daha sonra 1982'de İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı olarak görev yaptı ve 1996 yılına kadar kurumun İstanbul Şube Başkanlığı'nda bulundu. 1972 yılında arkadaşlarıyla birlikte Dur Yolcu gazetesini çıkardı. Bunun yanında 1980 senesinde Konya'da Konevi Dergisi'ni yayınladı. 1 Mart 1993 tarihinde Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurdu. 1994 yılında Yesevi Yayıncılık Şirketi'ni açtı. Ayrıca 1 Ocak 1994 tarihinden bu yana aylık olarak Yesevi dergisini çıkarmaktadır.

Erdoğan Aslıyüce, Japonya, Çekoslovakya, İngiltere, Kanada, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Tuva, Hakasya, Tataristan, Başkurtistan, Altay Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, İsviçre, Tayland, Sudan, Tayvan, Hong Kong, Kırgızistan, Özbekistan, İsrail, Arnavutluk, Moldavya, Gagavuz, Pridnestroya, Singapur, Suriye, Yakutistan gibi pek çok bölgeyi gezerek 25 farklı kitap yazmıştır.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum