En yaşanabilir şehirler açıklandı: listede Kastamonu yok;

En yaşanabilir şehirler açıklandı: listede Kastamonu yok

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesini yayınladı. Yaşanabilir kentler araştırmasında şehirleri yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli, ticaret becerisi verilerine göre sıralayan derginin elde ettiği sonuç ise ortaya şaşırtıcı bir sonuç çıkardı. Açıklanan listeye göre, Kastamonu listede bulunamadı...

Finans, endüstri, yatırım ve pazarlama ağırlıklı konuların yanı sıra  teknoloji, iletişim, bilim, siyaset ve hukuk konularında içerikleriyle adından söz ettiren dünyaca ünlü ekonomi dergisi olan Forbes, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesini okuyucularla paylaştı.

LİSTEDE KASTAMONU YOK

Forbes’in dergisinde yayınlanan en yaşanabilir listesine göre, Kastamonu listede bulunamadı.

10- TRABZON

Genel endeks puanı: 53,38

9- ESKİŞEHİR

Genel endeks puanı: 56,84

8- BURSA

Genel endeks puanı: 57,13

7- YALOVA

Genel endeks puanı: 58,07

6- ANTALYA

Genel endeks puanı: 59,1

5- KOCAELİ

Genel endeks puanı: 59,98

4- TEKİRDAĞ

Genel endeks puanı: 61,46

3- İZMİR

Genel endeks puanı: 62,39

2- ANKARA

Genel endeks puanı: 66,13

1- İSTANBUL

Genel endeks puanı: 68,9

KASTAMONU’DA GEZİLECEK YERLER

Kastamonu Merkez, zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile tanınan, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehirdir. Peki Kastamonu'da nereye gidilir? Kastamonu'da nerede gezilir? işte Kastamonu Merkez'de gezilecek yerler

Kastamonu Merkez'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Kastamonu Kalesi ve çevresidir. Merkezden yüksekliği 120 metre olan kaleye ulaşım kolay ve nefes kesen bir şehir manzarası sunuyor. Kale ve çevresinin cami, kilise ve konak gibi birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapması, tarih meraklıları için mükemmel bir destinasyondur.

 

Nasrullah Meydanı, tarihi binaları ve canlı atmosferi ile bilinen Kastamonu Merkez'in bir diğer popüler turistik noktasıdır. Meydanda yer alan Nasrullah Camii, Osmanlı mimarisinin muhteşem bir örneği olup ziyarete açıktır. Cumhuriyet, oyuncak bebek, sergi, dantel, silah ve şapka müzeleri gibi iyi hazırlanmış müzelere ev sahipliği yapan Kastamonu Müzesi de dahil olmak üzere meydan birçok başka tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır.

 

Kastamonu Müzesi, şehrin zengin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinmek isteyenler için harika bir ziyaret yeridir. Müzede Hitit, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin yanı sıra el sanatlarının çeşitli dallarından eserler de sergilenmektedir. Müzenin yanı sıra Ilgaz Kayak Merkezi de özellikle kış sporları tutkunlarının Kastamonu Merkez'deki bir diğer popüler turizm merkezidir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum