Arama
Arama Sonuçları
Hedef: Sağlık Kampüsü
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Açıksöz TV'de yayın hayatına başlayan “Memleket Meselesi” programının ilk konuğu oldu. Program moderatörü Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Uluay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Tüm emeklileri ilgilendiriyor!.. Yargıtay’dan emsal karar
Emeklilerin kullandıkları kredilerle ilgili Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Fatih Portakal’dan ‘Kastamonu’ uyarısı!.. “Risk çok büyük”
Gazeteci Fatih Portakal, Türkiye'de riskli diğer madenleri sıraladı. Fatih Portakal’ın riskli diyerek uyardığı iller arasında Kastamonu da var.
100’üncü yıla yakışır coşku
Kastamonu Belediyesi’nin 27-31 ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğini duyurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri sürüyor. Belediye Meydanı’nda 27 Ekim akşamı Erdem Tuğla, Yılmaz Cesur, Tarık Aksakal ve Can Kavalcı konseriyle başlayan etkinlikler hafta sonu gerçekleştirilen ‘100’üncü yılında Cumhuriyet’ paneliyle devam etti. 28 Ekim akşamı Belediye Meydanı’nda düzenlenen Murat Sarı ve Birol Can konserleriyle coşku doruk noktaya ulaştı.
Kefeli, Tosya OSB'deki sorunlara dikkat çekti
CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli, Tosya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapı ve üst yapıdaki eksiklik ve sorunlara dikkat çekti. Kefeli açıklamasında, yakın zaman önce yaşanan yangın afetini hatırlatarak, öncelikli olarak itfaiye birimi ve yangın vanası ile yangın havuzu oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
Köy okullarına yardım için bir kez daha kollar sıvandı
Kastamonu'da köy okullarında eğitim gören minik öğrencilere giysi, bot ve çeşitli yardımlar için kampanya başlatıldı.
Ehliyeti olmayanlara kötü haber!
Sürücü belgesi olmayanlara kötü haber geldi! Yeni sürücü olmak isteyen adaylara maddi anlamda kötü haberler verildi!
Ev alacaklara müjdeli haber!
Evi olmayanlara 81 ilde arsa müjdesi geldi. Bakan kampanya ile uygun fiyata arsa satılacağı bildirilirken ev fiyatlarının düşeceğini söyledi
KÜ Senatosu yeni dönem için toplandı...
Kastamonu Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında toplanarak, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını görüştü.
Erbilgin, Aydın'ın iddialarına yanıt verdi; "Bu bir komplodur"
CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanlığı'nda yapılacak olan İlçe Başkanları toplantısı öncesinde Afyonkarahisar'da yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı. Erbilgin yaptığı açıklamada Yüksel Aydın'ı eleştirdi Erbilgin; "Yüzlerce cep telefonu ve onlarca kameranın olduğu ortamda Yüksel Aydın’ın iddia ettiklerine yönelik tek bir kelime yok. Bu ne demek? Bu bir komplo demektir. Bu partimizi ve bizleri itibarsızlaştırma gayretidir" dedi.
KÜ Uluslararasılaşma Yolunda
Kastamonu Üniversitesi Senatosu, 14 Eylül 2023 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında toplandı.
Sivas olayları davası zaman aşımından düştü
Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin dava, 30 yıllık zaman aşımından dolayı düşürüldü.
Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı
Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya'nın kuzeyinde polis tarafından yakalandı.
Ameliyat sırasında ilgi göstermemek boşanma sebebi
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikâyet etmek boşanma sebebidir" dedi.
37 plaka, Temmuz’da 148 bini aştı
TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 148 bin 165 oldu.
ÖSYM’den yeni sınav hazırlığı, E-TEP
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, küresel bir dil haline gelen İngilizcenin ölçümünde yeni bir sınav geliştirdi. Uluslararası alanda geçerliliği hedeflenen "Elektronik İngilizce Yeterlilik Testi"nin (e-TEP) pilot uygulaması Ankara'da gerçekleştirildi. 4 saat süren sınavın ilk bölümünde adayların İngilizce okuma ve dinleme, ikinci bölümde ise İngilizce yazma ve konuşma becerileri ölçüldü.
İnebolu ‘kuzu kestane’ coğrafi işaret tescili aldı
İnebolu ilçesinin yöresel ürünü ‘kuzu kestane’ coğrafi işaret tescili aldı.
Bankalar kredi vermeyince devreye onlar girdi
İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 5 seviyelerine gelirken GSM operatörlerinden beklenmedik bir adım atıldı.
Yargıtay son noktayı koydu! Kiracıları sevindiren haber
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracı ile mal sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı.
15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak
15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te Türkiye genelindeki tüm camilerde eş zamanlı selalar okunacak.
Hava kalitesi 7/24 izleniyor, Kastamonu'nun havası nasıl?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "81 ilin hava kalitesi “Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı” ile 365 adet Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ile 7 gün 24 saat takip ediliyor" açıklamasını yaptı.
Yargıtay'dan emsal karar
Murisinden mahkeme kararı ile borç kalanları sevindirecek gelişme
Mayıs'ta ihracat geriledi, ithalat arttı
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Mayıs ayı Kastamonu'da Dış Ticaret İstatistiklerini paylaştı. TÜİK verilerine göre Kastamonu'da ihracat geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 21,1 azaldı. İthalatta ise Kastamonu'da Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66,6 arttığı görüldü.
Kurban Bayramı’nda yola çıkacaklar dikkat!
Kurban Bayramı’na sayılı günler hala gurbetçiler; memleketine yola çıkarken; birçok noktada da yol yapım çalışmaları sürüyor.
Çakaloğlu ailesinin acı günü
Taşköprü ilçesi pastacı esnaflarından Ertuğrul Çakaloğlu’nun oğlu, Bekir Çakaloğlu’nun yeğeni Enes Çakaloğlu hayatını kaybetti.
Kişi başı kredi borcu 50 bin TL'yi aştı
Türkiye'de yaklaşık 38.5 milyon kişinin ortalama bireysel kredi borcu yüzde 75 arttı.
Karın tokluğuna yaşıyoruz
DÜŞÜK GELİRLİLER EN FAZLA PARAYI GIDAYA HARCIYOR