Ehliyeti olmayanlara kötü haber!;

Ehliyeti olmayanlara kötü haber!

Sürücü belgesi olmayanlara kötü haber geldi! Yeni sürücü olmak isteyen adaylara maddi anlamda kötü haberler verildi!...

Yeni ehliyet alacak adaylar için masrafların artmasıyla ilgili önemli bilgiler. Sürücü kurslarındaki ders sayısının artışı, yedek parça maliyetlerinin yükselmesi ve yakıt tüketiminin üç katına çıkması gibi faktörler, ehliyet alımını daha maliyetli hale getiriyor. Araç bakımı ve eğitim sürecinin mali yükü artıyor. Bu değişiklikler sürücü belgesi alacakları etkiliyor.

Yapılan son habere göre sürücü belgesi olmayanların masrafları artıyor. İddialara göre önümüzdeki dönemde sürücü belgesi masrafları 20 bin TL'yi bulacak! Konu ile ilgili İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı şu açıklamaları yaptı;

SÜRÜCÜ BELGESİ ALMA MALİYETLERİ ARTIYOR

 'Kursiyerlerin ehliyet almak için sınav güzergahında 14 direksiyon dersi almak zorunluluğu var ve her ders 50 dakika sürüyor. Yedek parça maliyetleri arttı, yakı tüketimi normalin üç katına çıktı. Araçlarda sadece bir senede en az 3 kez debriyaj seti değiştiriliyor. Bu tek ve basit bir örnek. Diğer maliyetlerle birleştiği zaman mali yük artıyor. Bu eğitim sürecinin doğal parçası olabilir ama maliyetler fahiş şekilde artıyor." (Kamu Bülteni)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum