Fatih Portakal’dan ‘Kastamonu’ uyarısı!.. “Risk çok büyük”;

Fatih Portakal’dan ‘Kastamonu’ uyarısı!.. “Risk çok büyük”

Gazeteci Fatih Portakal, Türkiye'de riskli diğer madenleri sıraladı. Fatih Portakal’ın riskli diyerek uyardığı iller arasında Kastamonu da var....

Türkiye, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve görüntüsüyle adeta bir çağlayanı andıran toprak kaymasını konuşmaya devam ediyor. 9 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları devam ederken gazeteci Fatih Portakal, yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çekti. Haberi, 'Lütfen dikkatli dinleyin' diyerek anons eden Portakal, Türkiye'de riskli diğer madenleri sıraladı. Fatih Portakal’ın riskli diyerek uyardığı iller arasında Kastamonu da var.

13 Şubat Salı günü Erzincan’ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana geldi. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait altın üretimi yapılan madende meydanda gelen felakette görüntüler izleyenleri adeta dehşete düşürdü. Olayın ardından çok sayıda ilden destek ekipleri gönderilirken Türkiye gözlerini 9 maden işçisinden gelecek iyi habere çevirdi.

"BURAYI LÜTFEN DİKKATLİ DİNLEYİN"

Sıcak haberlerin gelmeye devam ettiği bölgeyle ilgili bir çıkış da Sözcü TV Ana Haber bülteninde Fatih Portakal'dan geldi. Aynı felaketin bir daha yaşanmamasına vurgu yapan Portakal Türkiye'deki riskli diğer madenleri mercek altına aldı. 'Burayı lütfen dikkatli dinleyin' diyen Portakal risk altındaki illeri sıraladı.

"HANÖNÜ’DE ATIK BARAJI 2 METRE KAYDI"

Portakal, "Anagold firması Türkiye'de İkinci büyük maden alanına sahip. Ekibimizden Fırat Fıstık Türkiye'deki riskli madenleri çıkardı. Lütfen Sözcü TV'nin bu haberini dikkatle dinleyin.

Sadece Erzincan İliç'teki Anagold maden sahası değil, birçok yerde riskli madenler var." dedi. İşte o madenler;

Sivas- Çetinkaya Demir Madeni; İliç'tekine benzer şekilde yığılma toprağa baskı yaptığı için tarlalarda çatlaklar oluştu. Pınargözü köyünden gelen suyun tamamen kesildiği belirtildi. Bölgedeki gürültü, toz, toprak da cabası...

Ordu- Fatsa; Altıntepe Madencilik bölgede siyanürle altın aramayı sürdürüyor. Bakanlık Çed raporunu reddetti. Şu anda Çed'siz ve ruhsatsız çalıştırılıyor.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuyla ilgili, "Uluslararası bir laboratuvardan tespit ettirdik. Elekçi ırmağından yüzeyden alınan örneklerde bu ağır metaller 20 kat 100 kat 200 kat fazla çıktı. Daha ne yapalım. Artık burayı neden kapatmıyorsunuz." açıklamasını yaptı.

Kastamonu-Hanönü, Gökırmak Bakır Madeni; Atık barajında kayma olduğu belirtildi. Barajın yaklaşık 2 metre kaydığı belirtildi.

Fatih Portakal Kazdağları'nın da bu riskli yerlerin içinde olduğunu ifade etti. Konuşmasına devam eden Portakal, "Buradaki maden ocaklarının da aslında bir denetimden geçmesi gerekiyor. Şu anda faaliyetlerini ruhsatlarını iptal edin demiyorum.

Ama en azından faaliyetler tekrar bir gözden geçirilebilir. Bir denetim yapılabilir. Ben burada çıkardığımız altını falan düşünmüyorum. O maden ocaklarında çalışan aileleri düşünüyorum. O insanları düşünüyorum. Onların ailelerini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum