100’üncü yıla yakışır coşku;

100’üncü yıla yakışır coşku

Kastamonu Belediyesi’nin 27-31 ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğini duyurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri sürüyor. Belediye Meydanı’nda 27 Ekim akşamı Erdem Tuğla, Yılmaz Cesur, Tarık Aksakal ve Can Kavalcı konseriyle başlayan etkinlikler hafta sonu gerçekleştirilen ‘100’üncü yılında Cumhuriyet’ paneliyle devam etti. 28 Ekim akşamı Belediye Meydanı’nda düzenlenen Murat Sarı ve Birol Can konserleriyle coşku doruk noktaya ulaştı....

CUMHURİYET MARŞINI İLK KEZ KASTAMONU’DA SÖYLEDİ

Hekim olarak Kastamonu’da da görev yapan sanatçı Dr. Birol Can’ın 100’üncü yıl bestesi ilk kez Kastamonu’da düzenlediği konserde seslendirildi. Konsere gelen vatandaşların büyük beğenisini toplayan 100’üncü yıl bestesi ‘bir daha’ tezahüratlarının ardından üst üste söylendi. Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğluetkinliklere eşi İlknur Vidinlioğlu’yla birlikte katıldı. Birol Can’ın 100’üncü yıl marşını vatandaşlarla birlikte söyleyen Başkan Vidinlioğlu yaptığı konuşmada; “Birol benim çok eski bir dostum. Sağolsun bizleri kırmadı bugün burada 100’üncü yıl coşkumuza ortak oldu. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel yaptığı besteyi de burada seslendirdi. Hepimiz çok beğendik. Bu marşın içerisinde olmaktan da ayrı bir gurur duydum.” diye konuştu.

" BU MİLLET BAĞRINDAN ÇOK CEVHERLER ÇIKARDI"

Cumhuriyetin kanla, irfanla kurulduğunu ifade eden Başkan Vidinlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Büyük Önderin izinde yol yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet sevdamız, Atatürk ayrı sevdamız. O’nun yolunda O’nun izindeyiz. Sen rahat uyu Atam, izindeyiz, gençlik izinde tüm Türkiye izinde. Her geçen gün senin ne kadar büyük olduğunu, senin bize onlarca yıl öncesinde söylediklerini yaşayarak görüyoruz. Bu millet bağrından çok cevherler çıkardı. Osmanlı bakiyesinden, küllerinden hasta adam dedikleri bir devletten Cumhuriyeti çıkarttı ve bize emanet etti. Sevgili gençler, sevgiyle kalın, Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın. Devletimiz ebet müddet var olsun nice yüz yıllara inşallah.”

100’ÜNCÜ YILA ÖZEL ŞAPKA DEFİLESİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, muasır medeniyetler seviyesinin en önemli adımlarından biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nı gerçekleştirdiği yer olan Kastamonu’da düzenlenen defile izleyenler tarafından alkış aldı.  Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Platformu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Belediye Meydanı’nda 100. Yıl Şapka Defilesi gerçekleştirdi. Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Şapka Müzesi'nde yer alan birbirinden özel şapkaların sergilendiği defilede ünlü manken Ece Gürsel’de yer aldı.

KONSERE YOĞUN İLGİ

Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak Kastamonu Belediyesi tarafından hazırlanan programlar akşam da devam etti. Kastamonu Belediye Meydanı’nda saat 19.00’da başlayan konserlerde ilk olarak sahne Gürkan Gökhan Gökmen’in oldu. Alanı dolduran vatandaşlar Gökhan Gökmen’in şarkılarıyla coştu. Gökmen’in ardından alandaki coşku Ahmet Tufan ve Dj Nail performansıyla zirveye ulaştı. Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu konser alanına gelmesiyle birlikte gençlerin tezahüratlarıyla karşılandı. Başkan Vidinlioğlu yaptığı konuşmada alanda bulunan vatandaşların bayramını kutladı ve ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl coşkusunu birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gençler Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın. Ne Mutlu Türk’üm diyene… Sizler değerlerinize bağlı kaldıkça onlara sıkı sıkı sarıldıkça ülkemiz hedeflerine daha hızlı ulaşacaktır.’ dedi.   (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum