Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu OBM personel alıyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 35 farklı şehirde olmak üzere devlet işçi alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da 4 personel alınacak.
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Geri sayım başladı!.. Akaryakıtta yeni dönem
Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.
Kastamonu İl Müdürlüğü açıkladı! Yüzde 85...
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kastamonu'da büyük baş hayvanların yüzde 85'inin yani 230 bin büyükbaş hayvanın şap hastalığını önleme adına aşılandığını açıkladı.
‘Amaç, asılsız iddialarla belediyemizi yıpratmak’
Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici, belediye depolarındaki erzak kolilerini ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.
Tarım Müdürlüğü personeline eğitim!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeline yönelik Kontrol Görevlisi Kimlik Kartı Eğitim ve Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Seçim güvenliği toplantısı
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir zaman kala Ağlı ilçesinde Ağlı Kaymakamı Salih Nur Şeker başkanlığında 'seçim güvenliği' toplantısı düzenlendi.
Kastamonu’daki Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar buluştu
Kastamonu’da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, Kışla Canoğlu Restaurant’da birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma gecesinde bir araya geldiler.
Kastamonu'da ESH kapsamında 1 yılda 25 bin ziyaret!
Kastamonu'da Evde Sağlık Hizmetleri (EHS), 2010 yılında başladığı görevine 14. yılını doldurmanın gururunu yaşıyor. Başlangıcından bugüne, aynı özveri ve kararlılıkla hizmet sunan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, 2023 yılında önemli bir performans sergiledi.
"Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Salıpazarı'nda Kestane Balı Paneli Gerçekleştirildi"
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonulu kadın çiftçiler artık daha bilinçli!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Hanönü ilçesi Bağdere köyünde kadın çiftçilere eğitim verildi.
Kastamonu'ya mobil önlem!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz" dedi. Mobil uygulama Kastamonu'da da hayata geçecek.
Sadece stad değil, dev bir spor tesisi
Milletvekili Uluay’dan, yeni stad projesiyle ilgili yer ve içerik önerisi...
Hz. Pir türbesi, Kastamonulu genç mimara emanet!
Kastamonulu hemşehrimiz genç mimar Aslı Yılmaz, Kastamonu'nun en büyük değerlerinden ve önemli mekanlarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon ve yenileme işinde  taşeron firma Murat Yanıkkaya adına mimar olarak çalışıyor. Ekim ayında başlayan restorasyon çalışmasında görev alan genç Mimar Aslı Yılmaz, türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kastamonu yollarında yoğun çalışma
Kastamonu’nun birçok bölgesinde etkili ola kar nedeniyle yollar kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Kastamonu'da çağrı çılgınlığı! % 69.9'u ASILSIZ!
Kastamonu 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü; Kastamonu'da 2023 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrılarla ilgili açıklama yaptı. 2023 yılında Kastamonu'da toplam 344 bin 548 çağrı alındığı bu çağrıların yüzde 69.9'unun asılsız olduğu açıklandı. 
Ayıdan korunmak için ilginç öneri!..
Kastamonu'da jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde artan ayı saldırılarına karşı vatandaşları uyardı.
Kastamonu İl Başkanı: “Yeter, yeter, yeter!”
“Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz.“
Kastamonu eğitimine yeni ve aktif soluk...
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son zamanlarda gösterdiği aktif çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Kastamonu ihracatına ‘bakır’ dopingi!..
Acacia Maden, 5 yılda yurtdışına 750 milyon dolarlık bakır madeni ihracatı yaptı 
TBMM heyeti, Kastamonu’da balıkçılığın sorunlarını araştırdı  
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırmak amacıyla kurulan TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, İnebolu ilçesinde problemlerin çözülmesi için incelemelerde bulunarak sektör temsilcileri ile buluştu.  
Fırtınayla ilgili Valilikten 'son durum raporu'
Kastamonu Valiliği, 25-26 Kasım'da yaşanan fırtına nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerdeki çalışmaları açıkladı. Yapılan açıklamada zararların tespit edildiği ve devletin tüm vatandaşların yanında olduğu vurgulandı.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Konut satışı ve kiralarda her şey sil baştan: İşte detaylar
1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama şartı geliyor. Kurulacak olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile sahte ilanların önüne geçilecek. Peki emlak sektöründe fiyat istikrarı için çok önemli olan bu adım ile neler değişecek? Emlakçılar merak edilen konuya ilişkin detayları açıkladı.
Miniklere trafik bilinci aşılandı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Candaroğulları İlkokulu öğrencilerine yönelik trafik konusunda bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu.