Kastamonulu kadın çiftçiler artık daha bilinçli!;

Kastamonulu kadın çiftçiler artık daha bilinçli!

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Hanönü ilçesi Bağdere köyünde kadın çiftçilere eğitim verildi....

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün, kadın çiftçilere yönelik eğitimleri devam ediyor. Hanönü ilçesine bağlı Bağdere köyünde kadın çiftçiler ile “Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi” kapsamında Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin ev sahipliğinde İl Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve Ferhat Özgövercikli ile Sosyolog Aysu Köserecep'in katılımıyla kadın çiftçi eğitimi düzenlendi.

Eğitimde toplumsal cinsiyet kavramı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sebepleri; bu eşitsizliğin sosyal hayatta görüldüğü alanlar ve sonuçları; kırsalda kadın rolleri; kırsal kalkınmada kadının önemi;  kadın girişimciliği önündeki engeller ve bunların ortadan kaldırılması için yapılabilecekler; kooperatifçilik; aile içi iletişim ve erken çocukluk döneminde çocuk eğitimin önemi; empatinin iletişimde önemi; kadına yönelik şiddet konularında bilgilendirmeler yapıldı.

"KADIN ÜRETİR DÜNYA DEĞİŞİR"

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bu eğitim toplantılarında amacımız kadın çiftçileri kooperatif içindeki konumları hakkında bilgilendirmek, kadın kooperatifi kurma konusunda onları cesaretlendirmek, kadın girişimciliği önündeki engellerin neler olduğu konusunu konuşarak bu engelleri ortadan kaldırmaya çalışmak, toplum içerisindeki toplumsal cinsiyet rolleri ve toplumdaki değerleri konusunda onlara ışık tutmak ve böylelikle onların bu konudaki bilinç ve farkındalık düzeylerinin artışına katkı sağlamaktır. Her zaman söylediğimiz gibi: Kadın üretir dünya değişir" denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum