Fırtınayla ilgili Valilikten 'son durum raporu';

Fırtınayla ilgili Valilikten 'son durum raporu'

Kastamonu Valiliği, 25-26 Kasım'da yaşanan fırtına nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerdeki çalışmaları açıkladı. Yapılan açıklamada zararların tespit edildiği ve devletin tüm vatandaşların yanında olduğu vurgulandı....

Kastamonu Valiliği Kastamonu'da meydana gelen fırtına dolayısıyla zararlar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme metni yayınladı.

TEYAKKUZ HALİNE GEÇİLDİ

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu Türkiye'nin büyük bir kısmının turuncu kod ile uyarıldığı 25-26 Kasım tarihleri için Kastamonu'da özellikle sahil ilçelerinde gerekli talimatlandırmaların yapıldığı belirtildi. Türkiye Afet Müdahale Planında (TAMP) yer alan ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları herhangi bir olumsuz olaya karşı müdahale için teyakkuz haline geçirilmiştdiği kaydedildi.

ZARAR GÖREN İLÇELER ZİYARET EDİLDİ


Özellikle Pazar gecesi boyunca sahil ilçelerinde kuvvetli rüzgâr, fırtına ve yer yer kuvvetli yağışlar ile denizde oluşan şiddetli dalgalanmalar nedeniyle İnebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçeleri olumsuz hava koşullarından etkilendiği ve Vali Meftun Dallı'nın talimatıyla AFAD, İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları sahil ilçelere yönlendirildi. Vali Dallı, dün itibariyle fırtınadan zarar gören İnebolu, Abana ve Çatalzeytin ilçelerine giderek yetkililerden bilgi aldı.


"ÇÖKMELERİN OLDUĞU ALANDA GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA BAŞLATILDI"

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Olumsuz hava koşulları nedeniyle, İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçelerimizde bazı evlerin bodrum katlarını ve işyerlerini su basmıştır. Şiddetli dalgalar nedeniyle sahillerimizde ve limanlarımızda bazı hasarlar meydana gelmiştir. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Cide-Bartın karayolunun Gebeş mevkiinde 17.5 kişometresinde 19 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle üç noktada çökmeler oluşmuş ve ilgili kurumlarca 1 ekskavatör, 2 yükleyici, 8 kamyon, 3 greyder ve 2 pikap gerekli çalışma başlatılmıştı. Aynı bölgede 27 Kasım gecesi olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden göçükler meydana gelmiş olup bu alanla ilgili daha geniş çaplı bir çalışma yürütülmeye başlanılmıştır. Yapılan müdahaleler ile ulaşım tek şeritten sağlanmaya devam etmektedir. Ayrıca Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü tarafından da bu alanla ilgili dalgakıran etüt proje çalışması başlatılmıştır."

"GEMİ PERSONELLERİNİN SAĞLIK SORUNU YOK"

"İnebolu ilçemizde ise Kamerun bandıralı “VAMOS” isimli gemi Filli Köşk mevkiinde karaya oturmuş olup, gemi personeli AFAD, Sahil Güvenlik ve Belediye ekiplerinin ortak çalışması sonucu kurtarılarak öğretmen evine yerleştirilmiştir. Gemi personelinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Geminin durumu teknik ekiplerce ileriki günlerde değerlendirilecektir."

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

"Olumsuz hava şartlarından etkilenen ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları ivedilikle başlatılmış olup, tespit çalışmalarının tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımızın zararları ilgili mevzuat çerçevesinde karşılanacaktır.  Diğer yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlimizde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."

"DEVLET TÜM İMKANLARIYKALA BÖLGEDE"

"Devletimiz tüm imkanları ile bölgede oluşan olumsuzlukları gidermek ve hayatı olağan akışına döndürmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca tüm yetkililer vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Valiliğimiz tarafından olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelen olaylar ve alınan tedbirler kamuoyunun bilgisine sunulmakta olup, bundan sonra da kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir" denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum