‘Amaç, asılsız iddialarla belediyemizi yıpratmak’;

‘Amaç, asılsız iddialarla belediyemizi yıpratmak’

Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici, belediye depolarındaki erzak kolilerini ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı....

Ekici, açıklamasında şunları kaydetti; “Kastamonu Belediyesi tarafından Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere hazırlanan erzak kolileri, Ramazan ayı boyunca başvuruda bulunan vatandaşlarımıza ulaştırılmaya devam edilmektedir. Süreç içerisinde yapılan bağışlarla beraber koli sayısı artmaktadır. Bu halde, sayılar arttıkça başvurular tekrar revize edilerek incelenmekte ve dağıtımına devam edilmektedir. Henüz tespit aşamasında olup vatandaşlara ulaştırılmak üzere bekletilen erzak kolileri Kastamonu’nun muhtelif mahallelerinde belirlenen belediyemize ait mekanlarda muhafaza edilmekte ve dağıtımları yapılmaktadır. Koliler iki farklı lokasyonda tutuluyor olup bir tanesi Kuzeykent Mahallesi’nde bulunmaktadır. Bahse konu olan bir diğer konum ise Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı; Anıt Mezarlığı’nda bulunan bekçi kulübesidir. Dağıtımda araçları kullanmak kamu zararı ve israfa sebebiyet vereceğinden ve araçların üstü açık olması hasebi ile muhafaza etmek mümkün olmayacağından belediyemize ait mekanlar tercih edilmiştir.”

YENİ BELEDİYE BAŞKANINA DA BİLGİ VERİLECEK

“3 Nisan 2024 tarihinde yerel basınımız tarafından yapılan haberlerdeki “depolara polis baskını yapıldı”, “erzak kolileri gizli tutuluyor” gibi söylemler asılsızdır. Kolilerin tutulduğu alanlar belediye bünyesinde görev yapmakta olan herkesin bilgisi dahilindedir. Tespit üzerine vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Ek olarak; araştırmalarımız sonucu ilgili ihbarın belediyemizi ve müdürlüğümüzü yıpratmak amacı ile yapıldığına kanaat getirilmiştir. En başından itibaren şeffaflık ile yürütmeye devam ettiğimiz faaliyetlerimize aynı şeffaflıkla devam edeceğimizi, görevine yeni başlayacak belediye başkanımıza da süreç ve konu hakkında bilgilendirmelerde bulunacağımızı ve süreci aynı hassasiyetle devam ettireceğimizi bildirmek isteriz.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum