Arama
Arama Sonuçları
Tosya Belediyesi’nin önündeki en büyük çıkmaz: Sokak köpekleri
Tosya ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan yerel ve ulusal basında gündem olan başıboş sokak köpeklerinin 6 yaşındaki bir çocuğa saldırması sonrasında ilçede başıboş sokak köpeği sorununun çığırından çıktığı gerçeği ortaya çıkardı.
"Kronik Hepatit Hastaları için Sağlık Kontrolleri Hayati Önem Taşıyor"
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada yaklaşık 300 milyon kişinin Hepatit B ve Hepatit C enfeksiyonuna sahip olduğu ve her yıl 1,5 milyon kişinin siroz ve karaciğer kanseri nedeniyle vefat ettiğinin tahmin edildiğini söyleyen VM Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Yapılan çalışmalara göre Türkiye’de ise yaklaşık 3 milyon kronik Hepatit B enfeksiyonu ve yaklaşık 700 bin kronik Hepatit C enfeksiyonu hastası mevcuttur” diye konuştu.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Öğretmenin fedakarlığıyla yeniden hayata tutundu
Kastamonu’da ailesinin, özel eğitim kurumuna göndermek istediği 8 yaşındaki down sendromlu Yunus Emre, sınıf öğretmeninin büyük fedakarlığı sayesinde hayata yeniden tutundu.
Kullanılmayan ödenekler, 2 müdürlüğe aktarılacak
Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Kastamonu, DSÖ’nün raporuna ne diyor?
Dünya Sağlık Örgütü İlk defa hareketsizliğin etkileri üzerine küresel bir rapor hazırladı. Yayımlanan rapora göre hükümetler bu konuda tutumlarını değiştirmezse 2020-2030 yılları arasında fiziksel hareket eksiklik nedeniyle kalp sorunları, obezite ve diyabet gibi hastalıklara yakalananların sayısı yaklaşık 500 milyon olacak. Peki Kastamonu halkı bu konuda ne düşüyor? Bu hastalıklara yakalanmanın önüne geçebilmek için neler yapılmalı? CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri bu konuda vatandaşa mikrofon uzattı. Detaylar haberimizde…
Stres kalp krizini tetikliyor!
Beslenme şekli ve stresin kalp sağlığına etkileri üzerine konuşan Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, “Kalbi korumak için Akdeniz tipi beslenmeyi öneriyoruz. Özellikle şehir yaşamında stresle yaşayan insanlar çok daha risk altında gözüküyor. Yoğun stresli bir durum sonrası kalp krizi vakalarını çok görebiliyoruz. Bunlar gelip geçici oluyor ama hasta o sırada kalp krizi geçirmiş oluyor” dedi.
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Emniyetten sıcak dokunuş
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Personelleri tarafından; il merkezinde park, bahçe ve oyun alanları gibi çeşitli bölgelere kuş yuvaları asılarak yem bırakıldı.
Kastamonu'da bulunan yavru boz ayılara sahip çıkıldı
Köpeklerin saldırısına uğrayan yavru ayrılar, veterinerde tedavi altına alındı. Köylüler tarafından bulunan iki yavru boz ayı, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ Ekipleri ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından veterinere teslim edilerek koruma altına alındı.
İklim değişikliği sineklerin popülasyonunu artırıyor
İstanbul’un bazı bölgelerinde son dönemlerde artış gösteren sineklerin birçok çeşidi var. Hastalıkları da beraberinde getiren sinekler için önlem şart. Uzmanlar sinek popülasyonunun artmasında iklim değişikliğinin de oldukça etkili olduğunu söylüyor.
Yağlı balıklar ve sağlığa etkileri
Proteinin insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Balık da günlük olarak almamız ihtiyaç duyulan bu proteinin en iyi kaynaklarından birisidir. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması ise insanların balık etine ulaşımını ve balık tüketimini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de senelik balık tüketimi kişi başına ortalama 3 kg’dır. az sonra okuyacağınız yazımızda yağlı balıklar ve isimlerini ,balığın diyetteki yerini, balık yağı ve içeriğini, balığın pişirme yöntemlerini ve daha birçok konu başlığını inceleyeceğiz.