“Emeklerimiz görünmüyor”;

“Emeklerimiz görünmüyor”

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yetersiz geçim kaynakları vatandaşların hayat şartlarının zorlaşması ile adeta bir geçim mücadelesi veriyor. Bu gibi sorunların önüne geçmek isteyen kimi ev hanımı olan kadınlar, yaptıkları el emeklerini satmak için çaba gösteriyor....

Geçim sıkıntısının en çok yaşandığı şehirlerden biri olan Kastamonu’da da kadınlar ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla el emeklerini satıyor.

Kastamonu şehir merkezinin en bilindik ve işlek merkezlerinden biri olan Nasrullah Meydanı'nda bulunan Hanımeller Çarşısı’nda Kastamonulu kadınlar, Kastamonu geleneği olan taş baskı ile yaptıkları ürünleri satmakta zorlanıyor.

Açıksöz Gazetesi’ne konuşarak el emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirten Kastamonulu emekçi kadınlar, “Yaptıklarımız ürünleri yerli halk almıyor. Turistlerde yalnızca tezgahları geziyor. Bir şey almadan geçip gidiyor. El emeğine değer veren yok.” ifadelerini kullandı.

Her sabah evden erken çıkıp Hanımeller Çarşısı’nda tezgah açan kadınlar, aylık kazanç elde edemediklerini, ama tezgah açmanın artık bir alışkanlık haline geldiğini anlattı.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum